Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Skrypt] KondiDrop - Dodaje drop na serwerze

kondi001125

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

KONDIDROP

Autor: Kondi60PL

Aktualna Wersja skryptu: 1.2

Download:

Download v1.0 http://pastebin.com/hfqhCQaq

Download v1.1 http://pastebin.com/fSQ00FKV

Download v1.2 http://pastebin.com/8ty6ePEJ

Uprawnienia:

kondidrop.gracz --> Umozliwia drop itemow randze Gracz

Wymagania:

Skript

SkQuery

Błędy & Bugi:

== Nie Znalazłem. Jeżeli znajdziesz to pisz ;) ==

TO DO:

Dodanie eventu "Drop x2"

Wlaczanie i wylaczanie dropu Cobbla

Drop dla VIP (@Creator.00)

Info o Wersjach skryptu:

v1.0

Stworzenie Skryptu

v1.1

- Skrocenie kodu
- Dodanie Dropu expa ze stone
- Dodanie wiadomosci po wypadnieciu itemkow
- Zmiana dropu

v1.2

- Przepisanie kodu

- Mozliwosc wlaczenia/wylaczenia dropu
- Dodanie Fortune 1/2/3
- W komendzie /stone otwiera sie GUI
- Dodano statystyki -> /statystyki [Alias: /staty]

Opublikowano

dlaczego mpc zmieniło się z dzieciaków robiące gówniane skrypty (10 takich samych dziennie) na dzieciakow kopiujące skrypty ktore sie wybily?

Opublikowano

dlaczego mpc zmieniło się z dzieciaków robiące gówniane skrypty (10 takich samych dziennie) na dzieciakow kopiujące skrypty ktore sie wybily?

Dlaczego mpc forum zmieniło się z ludzi konstruktywnie krytykujących na dzieciaków krytykujących wszystko?

Po to jest ten dział, żeby pomagać innym. Może komuś się przyda taki skript. :)

Opublikowano

@Craaash jak może się komuś coś takiego przydać ? Jest tego gówna tysiące na każdym forum , a poza tym kto zdrowy umysłowo używa skryptów na serwerach

@topic Szczerze nie wiem czy to plagiat czy nie , jest tego tyle że nigdy bym się nie doszukał , jeżeli nie , nic nowego ,skrypt taki jak wszystkie

UWAGA: Zmieniamy nazwe działu z Zarządzanie Serwerem na Zarządzanie Skryptami

00768247823007970726.jpg

Opublikowano

moze niech zrobia dzial dla tych ulomnych dzieci od skryptow ?

@Blezur

widze ze z*******a rownosc na tym forum jest ...

i jako jedyny dostalem warna gzzzzzzzz

@ AsherTivi

gimbuski ... powiedzialo dziecko 15 lat

akurat jave znam na wystarczajacym poziomie zeby udowodnic ci ze sie gowno wiesz  

@ Xayanix aka Dev tak wiemy ze niczego nie osiagniesz w zyciu ale nie musisz sie tym publicznie zalic  ? 

@kondi001125 dac slownik ?

Opublikowano

moze niech zrobia dzial dla tych ulomnych dzieci od skryptow ?

Sam nie umiesz pisać pluginów a innych wyzywasz od dzieciaków że piszą skrypty. 

@topic Bardzo dobry i dopracywany skrypt. Takie gimbuski jak @1361622928-U485574.pngasdfxxx a także @Ztrollowany i również @Varist ,powinni znaleźć sobie inne forum do hejtowania. Skrypty może są dla was "debilstwem" ,ale ja używam skryptów takich jak ten i mi się podobają. Pewnie żaden z was nie umie napisać prostego skryptu ,a co dopiero pluginu.

26_unnamed.png

Opublikowano

plugin scrypt spoko jest jak paczę na kod to stwierdzam że sam by to napisał jest łatwy. Ucz i rozwijaj się dalej w tym kierunku może w przyszłości zaczniesz pisać pluginy bo znam jednego kolegę który pisał scrypty a potem jak zaczą się uczyć jave to łatwiej mu poszło.
Ja tak szczerze nigdy nie pisałem scryptów ponieważ ich nie ogarniam i już nie raz mi serwer zlagowało albo wywaliło tego ich nie lubię wolę napisać stabilny plugin i wtedy jestem spokojny że mi serwer nie wywali :)

Pozdrawiam 

531001454960877632167.png

Opublikowano

dodaje to czy nie w koncu?

Tak Dodaje

@topic Bardzo dobry i dopracywany skrypt. Takie gimbuski jak @1361622928-U485574.pngasdfxxx a także @Ztrollowany i również @Varist ,powinni znaleźć sobie inne forum do hejtowania. Skrypty może są dla was "debilstwem" ,ale ja używam skryptów takich jak ten i mi się podobają. Pewnie żaden z was nie umie napisać prostego skryptu ,a co dopiero pluginu.

Dzieki ;)

A co do tematu: Chcecie drop automatyczny do EQ?

Opublikowano

plugin spoko jest jak paczę na kod to stwierdzam że sam by to napisał jest łatwy. Ucz i rozwijaj się dalej w tym kierunku może w przyszłości zaczniesz pisać pluginy bo znam jednego kolegę który pisał scrypty a potem jak zaczą się uczyć jave to łatwiej mu poszło.

Ja tak szczerze nigdy nie pisałem scryptów ponieważ ich nie ogarniam i już nie raz mi serwer zlagowało albo wywaliło tego ich nie lubię wolę napisać stabilny plugin i wtedy jestem spokojny że mi serwer nie wywali :)

Pozdrawiam 

Pluginy troszku zajmuja RAM na serwerze wiec dlatego postanowilem pisac skrypty.

Opublikowano

To nie jest temat od Waszych rozmów na temat osób przebywających na MPCForum.

Kolejny post niezwiązany z treścią główną tematu zostanie ukarany warnem.

Pzdr,

Blezur

Opublikowano

Pluginy troszku zajmuja RAM na serwerze wiec dlatego postanowilem pisac skrypty.

plugin się pisze wtedy gdy masz zamiar zrobić jakiś fajny duży plugin bo chyba nie pisze się jakiegoś wielkiego scryptu bo wtedy może lagować :P

Rozwijaj się dalej :D

@Edit  możesz dodać do scryptu że jak masz np: szczęście I to wypada o 10-15% więcej, szczęście II to wypada 20-30% więcej, szczęście III to wypada 40-50% więcej 

Pozdrawiam :)

531001454960877632167.png

Opublikowano

kondi uwierz mi ze uzycie other dropsa zmniejszy lagi jak ten twoj skrypt, chociaz dla takich jak ty liczy sie kazdy ram co do 1 bo przeciez musicie robic serwery 100 slot na 1gb, inaczej sie przeciez nie da. #fiberhost

Opublikowano

Plugin jest spoko :D zobaczę sobie go na serwerze. każdy zaczyna od czegoś. nie słuchaj ich 

Prawie sami hejterzy nie rozumie was 

Fajny i przydatny drop.

Dzięki ;)

@topic Dzisaj wstawie Update skryptu.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Wait What??

Przepraszam. Co to jest?

Te entery to na powiekszenie ilosci linijek?

Nie można na zablokowanie rud użyć po prostu:

on mine of stone:

cancel event

set block to air

drop 1 cobblestone

send "&3&lTen Blok dropi Tylko ze stone'a!"

Opublikowano

Takich skryptów jest masa!

Skrypt oceniam 6/10 gdyż:

-Są setki takich skryptów.

-Mało opcij.

-Brak jakichkolwiek statystyk.

Znów chwytam liny zła, by wydostać się z mroku dna...

Opublikowano

@topic Bardzo dobry i dopracywany skrypt. Takie gimbuski jak @asdfxxx a także @Ztrollowany i również @Varist ,powinni znaleźć sobie inne forum do hejtowania. Skrypty może są dla was "debilstwem" ,ale ja używam skryptów takich jak ten i mi się podobają. Pewnie żaden z was nie umie napisać prostego skryptu ,a co dopiero pluginu.

Wytłumaczmy sobie coś , po pierwsze nie hejtuje jego pracy , tylko mówię że jest tego za dużo , ile można robić jedno i to samo ? Już od paru/parunastu miesięcy na forum jest co pare dni wrzucany kolejny skrypt na drop/ranking czy inne tego typu . Jaki jest tego sens ? Jakie jest prawdopodobieństwo że ktoś użyje twojego skryptu , forum jest od konstruktywnego wrzucania swoich prac ,jednak lepiej je zachować dla siebie niż dawać kolejny taki sam skrypt jak parę tysięcy innych nie uważasz ? :>

Jeżeli mówisz że nie umiem napisać skryptu a co dopiero pluginu to możesz zawitać na mojego skype i się przekonać na żywo :>

00768247823007970726.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...