Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam gry - RTS.

Scientist.

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Rok wydania gry: poniżej 2008

Typ:RTS(hyba)
Twój opis: prawdopodobnie rts podobny do earth 2160 nie pamientam szczegółuw.

Grałem w to jak byłem mały i ostatnio przypomniałem sobie o niej.

Prosze o pomoc przeszukałem wiele tytułuw ale nic nie znalazłem.

A i mogła być z gazety z grami choć nie jestem pewien.

freegame.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Rok wydania gry: poniżej 2008

Typ:RTS(hyba)Twój opis: prawdopodobnie rts podobny do earth 2160 nie pamientam szczegółuw.

Grałem w to jak byłem mały i ostatnio przypomniałem sobie o niej.

Prosze o pomoc przeszukałem wiele tytułuw ale nic nie znalazłem.

A i mogła być z gazety z grami choć nie jestem pewien.

Może chodzi Ci o Command & Conquer ?

1583214294267341314985.png

by

Ziółko.

Opublikowano

Rok wydania: Brak pewności.

Typ: Coś podobnego w klimatach serii Kozacy.

Opis: Szukam gier podobnych klimatem do serii Kozacy, ale z góry mówię że American Conquest i Age Of Empires odpadają.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Rok wydania gry: Najlepiej nie nowsza niż 2012
Typ: Chyba RTS
Twój opis: Uwielbiałem grę Empire Earth 2 i szukam gry w podobie tego gdyż ona już mi nie działa na moim pięknym komputerku ;_; Ogólnie strategia z lotu ptaka polegająca na stworzeniu armii i wykreowaniu dobrej gospodarki.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

• 3 tygodnie później...
Nowicjusz
Opublikowano

Rok wydania gry: 2000+
Typ: RTS (chyba)
Twój opis: Były jakieś kopalnie, ale nie pamiętam za bardzo jak sie zbierało jakiekolwiek surowce. Były roboty i można je było podzielić na jakieś klasy albo coś w tym stylu. Były najgorsze dronki latające (nie wiem czy jeżdżące też) i były oznaczone na biało. Zielone czyli już średniaki, przeważnie mechy (i chyba tylko mechy). No i niebieskie czyli te ciężkie, twarde. Niebieskie to były (chyba) tylko czołgi. Można było każdy pojazd konfigurować jak sie żywnie podobało pod warunkiem, że nie przekroczyło się określonej. Można było sobie zrobić ile sie chciało zielonych (innych też), konfigurować każdy inaczej i budować który się chce w fabryce. Budowle sie ulepszało z tego co pamiętam maksymalnie do 3 poziomu. Była możliwość polatania bądź pojeżdżenia sobie każdym pojazdem z osobna i zmienić losy bitwy po swojemu. Woda była, ale statków brak. Utkwiła mi też misja w jakimś wąwozie albo czymś na podobieństwo gdzie trzeba było przeprowadzić bezpiecznie ogromnego niebieskiego mecha z punktu A do B. W mózgu mi świta też, że Ironclad maczał palce przy tej produkcji, ale pewności nie mam zresztą jak do większości bo grałem w to szmat czasu temu.

Przypomniałem sobie nową rzecz! Chodziło sie tam taką główną postacią (człowiekiem) i właśnie nim sie wszystko budowało, wchodziło do tych fabryk i innych rzeczy.

EDIT: Znalazłem! Parkan: Iron Strategy :)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

żeby był etap gry plemieniem, potem coś w stylu średniowiecznym, coś w klimatach I i II wojny światowej, teraźniejszość i niedaleka przyszłość (jeśli byłoby nawet podbijanie planet to byłby rts idealny :D ale aż takich wodotrysków nie wymagam)

nigdy nie grałem w strategię turową i chyba wolałbym utrzymać ten stan rzeczy ale jeśli jest coś naprawdę genialnego to może spróbuję się przemóc xD

realia historyczne nie są wymaganie i lepiej żeby był to sandbox a nie złożona kampania z misjami (coś jak europa universalis)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...