Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam gry - RTS.

Scientist.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, aby zapobiec spamowi zrobiłem ten temat. Tutaj możesz się pytać o grę, w którą kiedyś grałeś/chcesz zagrać, ale jej nie pamiętasz, lub jakiejś poszukujesz.

W temacie obowiązuje ten wzór podany niżej, posty bez niego będą uznane jako spam:

Rok wydania gry: (Opcjonalnie)
Typ:
Twój opis:
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Rok wydania gry: 2006-2009
Typ:RTS solowa
Twój opis: Zbieranie surowców na mapie które się kończą i budowaniu "bazy" (jakieś warsztaty/fabryki w których można stworzyć robaki/potwory  plują np plazmą tak opisuje to pamietam , każda fabryka tworzy inne, niszczymy przeciwnika.
Troche podobne do AIR MECHS, Earth 2160, StarCraft 2, Meridian: New World

Opublikowano

Rok wydania gry: 2006-2009

Typ:RTS solowa

Twój opis: Zbieranie surowców na mapie które się kończą i budowaniu "bazy" (jakieś warsztaty/fabryki w których można stworzyć robaki/potwory  plują np plazmą tak opisuje to pamietam , każda fabryka tworzy inne, niszczymy przeciwnika.

Troche podobne do AIR MECHS, Earth 2160, StarCraft 2, Meridian: New World

Pachnie mi to WOW'em takim starszym.

Sprawdź tu, chyba znajdziesz:

http://compactiongames.about.com/od/topgames/tp/topRTS.htm

Opublikowano

Poszukałem i coś w tym stylu Meridian: New World  Armies of Exigo  znasz coś podobnego do tych tytułów.

Znam co najwyżej Company of Heroes. Może nie jest to gra w przyszłości ani z kosmitami, aczkolwiek też jest to strateg tylko, że wojenny.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Rok wydania gry: ---
Typ: Mediaval :)
Twój opis: Proszę o polecenie jakiejś gry mediaval, byłbym też niezmiernie szczęśliwy gdyby w grze była możliwość pojedynkowania się z kolegą :)

Opublikowano

Rok wydania gry: 2000+
Typ:(chyba)RTS
Twój opis: Wpadłem kiedyś na dość interesujący tytuł, i za nic nie potrafię przypomnieć Sobie nazwy tej gry. Gra w 3D - Mamy głównego bohatera/króla i mamy rozwinąć swoją osadę czy coś w tym stylu tak by odbić pozostale królestwa - krótko mówiąc mam na myśli takiego Strongholda z widokiem 3osobowym nad naszym bohaterem.. Problem tkwi w tym że za nic nie potrafię znaleźć ani przypomnieć Sobie tytułu gry :/ dlatego kieruję się do was, może ktoś skojarzy o co mi chodzi i sprecyzuje tytuł tej gry. Wpadłem na nią kilka lat temu (max 3) w programie TV Hyper (dzisiaj już TeletoonPlay) leciało w serii FreshAir.. Dopiero od niedawna mam warunki by uruchamiać bardziej wymagające gry i wpadłem na pomysł by przetestować gierkę o której pisałem wyżej.. Wiem nie podałem dość ścisłych informacji ale naprawdę ciężko cokolwiek Sobie przypomnieć po latach :/ może nie uzyskam konkretnego tytułu to nacieszę się każdym podobnym, byleby móc chodzić bohaterem po mapie i napawać swój wzrok przemianą zwykłej osady w olbrzymie imperium, budowaniem wojska, eksploracją terenów i już w ogóle byłby miód gdyby była opcja wyboru i rozwoju profesji postaci :) Wiem że może nie leży to konkretnie w gatunku RTS ale bardzo mi się z takowym kojarzy. Też podejrzewam że fani gatunku będą znali najwięcej takich tytułów.

No więc z niecierpliwością czekam na odpowiedzi i sugestie, mile bylby widziany kontakt priv podczas którego uzgodnilibyśmy więcej szczegółów dotyczących gry :)

I to nie tak, że nie chce mi się szukać.. po prostu jestem kompletnie zielony jeżeli chodzi o gry z tego gatunku i nawet google nie pomogło mi odnaleźć tego czego poszukuję.

Pozdrawiam !

Opublikowano

Twój opis: Proszę o polecenie jakiejś gry mediaval, byłbym też niezmiernie szczęśliwy gdyby w grze była możliwość pojedynkowania się z kolegą :)

The Settlers

Rok wydania gry: 2000+

Typ:(chyba)RTS

Twój opis: Wpadłem kiedyś na dość interesujący tytuł, i za nic nie potrafię przypomnieć Sobie nazwy tej gry. Gra w 3D - Mamy głównego bohatera/króla i mamy rozwinąć swoją osadę czy coś w tym stylu tak by odbić pozostale królestwa - krótko mówiąc mam na myśli takiego Strongholda z widokiem 3osobowym nad naszym bohaterem.. Problem tkwi w tym że za nic nie potrafię znaleźć ani przypomnieć Sobie tytułu gry :/ dlatego kieruję się do was, może ktoś skojarzy o co mi chodzi i sprecyzuje tytuł tej gry. Wpadłem na nią kilka lat temu (max 3) w programie TV Hyper (dzisiaj już TeletoonPlay) leciało w serii FreshAir.. Dopiero od niedawna mam warunki by uruchamiać bardziej wymagające gry i wpadłem na pomysł by przetestować gierkę o której pisałem wyżej.. Wiem nie podałem dość ścisłych informacji ale naprawdę ciężko cokolwiek Sobie przypomnieć po latach :/ może nie uzyskam konkretnego tytułu to nacieszę się każdym podobnym, byleby móc chodzić bohaterem po mapie i napawać swój wzrok przemianą zwykłej osady w olbrzymie imperium, budowaniem wojska, eksploracją terenów i już w ogóle byłby miód gdyby była opcja wyboru i rozwoju profesji postaci :) Wiem że może nie leży to konkretnie w gatunku RTS ale bardzo mi się z takowym kojarzy. Też podejrzewam że fani gatunku będą znali najwięcej takich tytułów.

No więc z niecierpliwością czekam na odpowiedzi i sugestie, mile bylby widziany kontakt priv podczas którego uzgodnilibyśmy więcej szczegółów dotyczących gry :)

I to nie tak, że nie chce mi się szukać.. po prostu jestem kompletnie zielony jeżeli chodzi o gry z tego gatunku i nawet google nie pomogło mi odnaleźć tego czego poszukuję.

Pozdrawiam !

Może to Cię nakieruje: CivCity Rome, Glore of The Roman. Są to tytuły typowo starego Rzymu, aczkolwiek bardzo wciągają.

Opublikowano

Typ: RTS

Opis: Szukam strategii umiejscowionej w czasach nowożytnych (od 1990 roku), na której dostępne by były współczesne państwa, dokładniej coś podobnego do Hearts of Iron III, Victoria II lub Wargame: Red Dragon. Najlepiej po polsku, ale po angielsku też dam radę.

Opublikowano

Typ: RTS

Opis: Szukam strategii umiejscowionej w czasach nowożytnych (od 1990 roku), na której dostępne by były współczesne państwa, dokładniej coś podobnego do Hearts of Iron III, Victoria II lub Wargame: Red Dragon. Najlepiej po polsku, ale po angielsku też dam radę.

Anno powinno Ci się spodobać.

Opublikowano

Niee, to bie dla mnie. To musi być coś co ma mapę realnego świata z współczesnymi państwami.

Eh, co sądzisz o SimCity? Prowadzisz jedno miasto. Jeszcze ewentualnie Kozacy (jest sporo części wybierz odpowiednią dla siebie - ja polecam Europejskie Boje).

Opublikowano

SimCity ograłem już, tyle godzin nad tym spędzonych :D ale chyba się nie zrozumieliśmy, czas gry ma być od 1990 roku wzwyż, wiesz tak żeby były takie państewka na mapie jak Polska, Ukraina, Białoruś itd, po prostu żeby gra działa się we współczesności. Coś jak np serie Total War, ale w naszych czasach.

Opublikowano

Dzięki za listę, z pierwszych 10 gier nie grałem tylko w 2, Europkę i Cywilizację ograłem już też kilka razy, ale z tej listy jest parę pozycji dla mnie, wielkie dzięki :)

Admin Cienia
Opublikowano

Nieznam roku wydania ani niczego oprócz tego że grałem w to conajmniej 10 lat temu, było to demo RTS gdzie graliśmy chinolami, trzeba było zbierać pokarm z upraw ryżowych by szkolić jednostki, szkoliło się tam samurajów i inno-podobnych samurajsko wojowników.. szukałem latami, nic się nie podsuwa..

LOOOOL, Znalazłem... To Battle Realms !!!!!

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

Medieval 2 Total War ;)

394591421101183179764.jpeg
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Rok wydania:----

Typ: Symulator

Twój opis: szukam gry typu ets tylko że  nie chce jeździć  z naczepą tylko z Przyczepą. za gre będzie +

Opublikowano

Rok wydania:----

Typ: Symulator

Twój opis: szukam gry typu ets tylko że  nie chce jeździć  z naczepą tylko z Przyczepą. za gre będzie +

Takie gry to nie RTS, aczkolwiek jak sam szukasz - Symulator.

ETS jest bardzo dobry. Wystarczy pobrać moda na przyczepę. ;)

Opublikowano

aha to dzięki masz + ;)

Opublikowano

Ehh. a wiesz może jak wgrać moda bo ja nie mam folderu mod w folderze z grą i nwm jak to wgrać jak wiesz jak to prosze o podpowiedź

Opublikowano

Ehh. a wiesz może jak wgrać moda bo ja nie mam folderu mod w folderze z grą i nwm jak to wgrać jak wiesz jak to prosze o podpowiedź

A grę masz oryginalną?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...