Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

MC się nie ładuje.

Boloes123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zacznijmy od początku.. Kiedy kupiłem ten komputer jego naturalny windows miał Windows XP Home premium..
Kiedy się windows zepsuł zmieniłem na Windows 8.1 enterprise, ale kiedy próbuje Zainstalować samodzielnie bądź automatycznie to pisze ze to jest jedyna wersja Karty graficznej, ani gorsza ani lepsza nie będzie..
Czy to może wina Windowsa?.

PS: Mój model laptopa to : Asus X50Z
Naprawdę błagam was o pomoc, męczę się z tym już bodajże 2 lata.

Opublikowano

Zacznijmy od początku.. Kiedy kupiłem ten komputer jego naturalny windows miał Windows XP Home premium..

Kiedy się windows zepsuł zmieniłem na Windows 8.1 enterprise, ale kiedy próbuje Zainstalować samodzielnie bądź automatycznie to pisze ze to jest jedyna wersja Karty graficznej, ani gorsza ani lepsza nie będzie..

Czy to może wina Windowsa?.

PS: Mój model laptopa to : Asus X50Z

Naprawdę błagam was o pomoc, męczę się z tym już bodajże 2 lata.

Aktualizujesz, te sterowniki ze strony producenta?

Opublikowano

Kurcze nie to pobierasz program ;-;

I widzisz takie okienko po włączeniu https://www.slimwareutilities.com/images/ss_home_slimdrivers.jpg

daje Ci linki z grafik google bo mi nie potrzebny SD

Po włączeniu programu (ss powyżej w linku)

Klikasz w prawym dolnym rogu START SCAN

następnie po zakończeniu skanowania mas takie okno : http://download.komputerswiat.pl/media/2011/335/364872/slimdrivers.jpg

Szukasz tam Video Drivers albo Video Card jakoś tak nie pamiętam już

Następnie klikasz w DownLoad Upgrade i czekasz, po ukończeniu pobierania musisz zresetować kompa po tym wszystkim powinno być Dobrze.

TEMAT

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jeżeli, ci te programy nie działają do aktualizacji sterowników graficznych co podali użytkownicy wyżej to po prostu, zainstaluj program Driver Booster 2 ;) Nim szybko zaktualizujesz sterowniki. Co do, ręcznego aktualizowania sterowników to nie raz dokładnie nie zaktualizuję :) 

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...