Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Serwer - lagi przy 2 osobach online

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Kupiłem na ovh.pl vps 1gb ram, 1ghz, 100mbps i postawiłem na nim serwer minecraft. Przy 2-3 osobach online zaczynają się lagi, tzn kilkukrotne kopanie jednego bloku, przycinanie się mobów, pojawianie się wiadomości na chacie po kilku sekundach itd. Czy to normalne?

Przy uruchamianiu serwera mc na proces przeznaczaam 800-900mb ram'u.

Opublikowano

jaki silnik? vanillia,spigot,bukkit ? czy mody?

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Jak Możesz To Daj Lajka,Życie To Nie Bajka :D

Ciekawostka Minecraft możesz mieć max 32767 Lvl ponieważ przy 32768 Lvl znika ci napis z twoim aktualnym LVL`em

Potrzebujesz jakiegoś spigota,craftbukkita lecz nie możesz go znaleźć(DMCA)? Wejdź Tutaj!!

Opublikowano

Uszkodzona maszyna? Dysk? Java? Może masz beta build silnik spigota? daj najnowszy 1.7.5 stabilny 1385 spróbuj.

Opublikowano

No nie no, nieźle.

Może przeznacz z 1024 mb 1023, bo to że linux to on nic nie zjada. Całkiem nieźle.

Dysk też pewnie nędza ten OVHowski, dalej do SSD pewnie nie doszli.

Polecam inny, tańszy i lepszy hosting (brak reklamy bo administracja ucina głowę i przyrodzenie za to)

Opublikowano

... kupiles maszyne ktora ma 1ghz ... 1gb ram i przeznaczasz prawie 1gb na serwer

i dziwisz sie czemu sa lagi 

Mu chodziło o 1 rdzeń nie ma opcji kupienia 1GHz na OVH. Cena takiego serwera to 9,83PLN BRUTTO/miesiąc.

Opublikowano

Mu chodziło o 1 rdzeń nie ma opcji kupienia 1GHz na OVH. Cena takiego serwera to 9,83PLN BRUTTO/miesiąc.

i tak na jednego c***a wychodzi 

bo na takim czyms nie ma prawa nie byc lagow 

taki vps jest na jakies male projekty typu strona/baza danych a

nie na srajcrafty ktore ciagna wszystko co sie im da 

Opublikowano

Powiem tak to jest vps 1GB ram nie wystarczy musi być około 300 mb wolne dla Javy jak dajesz 1 GB na server a dla Javy nic to będziesz właśnie miał lagi albo server będzie ci się wyłączał wiem bo sam tak miałem polecam ci dogadać się z hostingiem żeby ci jeszcze 500 mb lub 1GB dołożyli do maszyny wtedy powinno być ok

-----------------------------------------------

502 Bad Gateway

504 Gateway Time-out

23/7 Na MPC :)

-----------------------------------------------

PandoraMT2  2016 - Filmik

PandoraMT2  2014 - Filmik

Opublikowano

i tak na jednego c***a wychodzi 

bo na takim czyms nie ma prawa nie byc lagow 

taki vps jest na jakies male projekty typu strona/baza danych a

nie na srajcrafty ktore ciagna wszystko co sie im da 

To mi przykro kolego, obok mnie stoi stary komputer który ma identyczne podzespoły, zrobiłem sobie z niego serwerek. Oczywiście testy muszą być i jakoś ja nie miałem problemów z "lagami" podczas testów.

Opublikowano

Silnik bukkit 1.7.2

Pluginy: authme, permissionsex, essentials, world edit, world guard

Dodatkowo w server properties ustawiłem view distance z 10 na 6 i build height z 256 na 200. W bukkit.yml zmniejszyłem dwukrotnie ilość występujących mobów i zwierząt.

Opublikowano

Ten twój "komputerek" założę się że stoi koło komputera i wszystko leci przez lan dlatego nie masz na nim lagów. Tak czy siak bardziej ci polecam po prostu zmienić hosting na pukawke w ofercie minecraft max, masz wtedy min 5 slotów i możliwość wyłączenia limitu RAM. A jak koniecznie chcesz grzebać w serwerze za pomocą clienta to nie ma problemu jest tam ftp itd. Ja się na nich nigdy nie zawiodłem, a mam dosyć wymagający serwer bo jest na 170 modach. Co najważniejsze płacisz mniej o ponad 1zł bo tylko 8,50. Ja nie reklamuje tylko daje poradę!

Moje skrypty na mpc:

[DL] Autorski skrypt: HERO STATS! [DL], Skrypt na event [DL], Skrypt na czaso-zmieniacz, [DL] Skrypt trollowy na crash,  [DL] Autorski skrypt na podatki !

Nie bądź żyd ! Pokaż pejsy !!! :D

Opublikowano

Lagi na serwerze przy takiej ilości Ram będziesz miał , lecz możesz je troche powstrzymać:

- zmienić silnik na spigota (odpowiednik bukkita) - pluginy tak samo będą działać , a nawet lepiej!

- zmienić plugin na rejestrację z authme na logit

- ograniczyć wielkość mapy pluginem WorldBorder

Linki:

1.

Logit (mpcforum)

http://www.mpcforum.pl/topic/1214631-dlplugin-logit-kompleksowy-plugin-do-uwierzytelniania-graczy/

Logit (YouTube)

http://www.youtube.com/watch?v=a927DnwPeA8

2.

World Border

http://www.mpcforum.pl/topic/940516-minitut-world-border-co-i-jak/

World Border

http://dev.bukkit.org/bukkit-plugins/worldborder/

Pomogłem ? liczę na Like !

14iq0zn.jpg

Opublikowano

No nie no, nieźle.

Może przeznacz z 1024 mb 1023, bo to że linux to on nic nie zjada. Całkiem nieźle.

Dysk też pewnie nędza ten OVHowski, dalej do SSD pewnie nie doszli.

Polecam inny, tańszy i lepszy hosting (brak reklamy bo administracja ucina głowę i przyrodzenie za to)

Hahaha Tak na pewno Systemowi linux wystarczy 1 mb ramu człowieku!!! Sam system wymaga minimum 300 mb ramu do sprawnego działania!! 

Jakie reklamy? Ovh to najlepszy hosting nigdzie nie znajdziesz lepszych zabezpieczeń :P

@top nie dziw się że są lagi bo po pierwsze 1 GB ramu na tej wirtualizacji to za mało troszkę lepiej weź ten drugi z 2 GB powinno chodzić lepiej a jak coś to powiedz na jakim silniku jest postawiony twój serwer? vanillia,craftbukkit,spigot? i sprawdź ile ramu zżera sam system bez serwera minecraft i na tej podstawie oblicz ile powinieneś dać by system miał z 100mb zapasu :P

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Jak Możesz To Daj Lajka,Życie To Nie Bajka :D

Ciekawostka Minecraft możesz mieć max 32767 Lvl ponieważ przy 32768 Lvl znika ci napis z twoim aktualnym LVL`em

Potrzebujesz jakiegoś spigota,craftbukkita lecz nie możesz go znaleźć(DMCA)? Wejdź Tutaj!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...