Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[MiniTuT] World Border ~ Co I Jak ~

Rabitt

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć dzisiaj chciałem wam zaprezentować plugin World Border ( Granica Mapy )

A więc Pobierzemy nasz Plugin z Oficjalnej stronki Bukkit ! ==> http://dev.bukkit.org/server-mods/worldborder/

Przejdźmy do konfiguracji !

Wchodzimy w Plugins ==> WorldBorder ==> config.yml

W konfiguracji zbytnio się nie pobawimy ale spolszczymy sobie 2 wiadomości !

message: You have reached the edge of this world. <--- Usuwamy I Piszemy NP: Border swiata ! Przejscie dalej nie mozliwe

dynmap-border-message: The border of the world. <--- Usuwamy I Piszemy NP: Border Swiata (JESLI MAMY DYNMAP!)

1 "message" pokazuje nam się gdy Gracz będzie przy borderze mapki

2 "dynmap-border-message" Będzie pokazywał się na "DynMap" jeśli takową posiadamy

Plugin na Serwerze jak ustawić Border !?

A Więc Stajemy (przeważnie) na /spawn

i wpisujemy /wb set TUTAJ BORDER

Np:

/wb set 4000 <=== Oznaczać to będzie że gdy gracz przekroczy 4 Tysiące kratek od spawna [w lewo , prawo , prosto , w tył] zostanie wyświetlona mu wiadomość o borderze

To na tyle w tym MiniTuTorialu Dziękuje za przeczytanie i pozdrawiam !

21278_23_03_12_11_09_58.png

Opublikowano

Krótko, zwięźle, przejrzyście, estetycznie, na temat. LikeS

650311402782440296730.jpeg

Mój PC:

CPU: I5 2500k I GPU: Sapphire HD7950 Vapor-X I PSU: be quiet! L8 CM 630W I MOBO: MSI Z77A G43 I RAM: Patriot 2x4GB 1600MHz I CASE: Fractal za 400zł NW

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

to ja jeszcze od siebie dodam, że WB posiada fajna funkcję. Jesli uzywacie dynmap, to możecie dzieki wb ładnie odswierzyć sobie cala mapę. wystarczy użyć komendy /wb fill i po paru godzinach macie calą mape do oglądania na dynmap:P licze na lajki:d

Opublikowano

Szczerze to tego nie używam ponieważ po co mi border? minecraft to minecraft... nie zmieniajcie go w inne gry

Jeśli czytasz tę sygnaturę to uświadom sobie, że jeśli czytasz to z prawą reką na myszce oznacza to, że jeśli balon pęka to twoim starym pękło coś innego dlatego tak powstałeś. Jeśli to przeczytałeś wiesz już co zostawić pod moim komentarzem.

1377863814-U611928.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...