Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Usuwanie Silence z LoLa

buli95

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie uważacie, że Riot dąży do całkowitego usunięcia Silence z gry? Kassadin, LB, Talon. Zostało już tylko 7 postaci w całej lidze z tym CC.

PŁYTA GŁOWNA: ASRock Z97X Killer  |  PROCESOR: i5 4690k @4.5 GHz + Macho Black White  |  KARTA GRAFICZNA: MSI GTX 770 2GB   |  RAM: G.Skill TridentX 16GB 2400MHz CL10  |  ZASILACZ: Chieftec CTG-600-80P 600 W  |  SSD: Crucial MX100 256GB  |  OBUDOWA: Zalman Z3 Plus  |  MONITOR: Eizo FS2434  | MYSZKA: Razer Deathadder Chroma   |  PODKŁADKA: Zowie G-TF Speed   |  KLAWIATURA: Microsoft Sidewinder X6  |  SŁUCHAWKI: Takstar HD2000

Opublikowano

Wiemy o tym, już nie od dziś, riot chcę się wyzbyć tego, dlaczego?

Chcą aby każdy gracz miał równe szanse, ja zawsze się denerwowałem jak kassadin Q talon E i lb z tym silance.

Nie można się bronić uczciwie.

Moim zdaniem dobrze robią że usuwają to z gry.

Opublikowano

Przeciez riot juz dawno o tym mówił , że chce wyeliminować silence całkowicie z gry wiec nic dziwnego w tym

x

Opublikowano

Niech to usuną bo silence jest za dobry ... wystarczył dobry CC i combo to np. taka Cassiopeia bez skilli nic nie zrobi ... muszą dać szansę innym championom 

281719_3z8qprumn4fh9vwcyklgd0jx7t26bi1a5

Opublikowano

Następny w kolejce Cho'Gath jak nic.

Kombinacja Q + W = miazga.

Nikt nim nie gra wiec go nie rusza 

A talon na KR to czesty pick 

x

Opublikowano

Riot kasuje Silence z gry gdyż championy (tj. Le Blanc czy też Talon) mogą zrobić Combo a następnie wyjść z tego bez strat i w taki sposób "pokeować".

Nie pomagam przy ściąganiu/konfigurowaniu botów/cheatów do League of Legends gdyż ich nie używam.

Ziomeczki pamiętajcie o opcji Lubię to! to naprawdę motywuję.

Opublikowano

Kolejna w kolejce jest soraka, bo już zapowiadali jej rework i tam nie ma miejsca na silence :)

Gold Member

nvm

Opublikowano

Kolejna w kolejce jest soraka, bo już zapowiadali jej rework i tam nie ma miejsca na silence :)

Wielki mi silence po reworku w sumie. :P ot co walnie obszarówkę i kto na niej stoi ma silenta i tyle, a jak za długo to rootsy jeszcze. :D

Opublikowano

ale przeciez stun a silence to to samo

na silence możesz spierdalać a na stunie stoisz i gówno robisz. Każdy woli dostać stuna i wie, że nie może używać skilli ani nic niżeli dostać silenca na 3 sekundy i czuć tą niemoc bo nawet flasha nie użyjesz.

Po prostu tak już silence irytuje ale powinien zostać..

PS Stuna możesz skasować jakimś itemkiem na suppa czy inny gównem a na silence to chyba nie działa bo wtedy tego użyc nie możesz.

Opublikowano

ale przeciez stun a silence to to samo

No chyba nie, silence to tylko spelli nie możesz używać, stun nie możesz robić absolutnie nic

Gold Member

nvm

Opublikowano

skoro chcą go z gry usunąć to dlaczego soraka po reworku ma go nadal

89353087769044834742.jpg

Opublikowano

skoro chcą go z gry usunąć to dlaczego soraka po reworku ma go nadal

gdyz to support, ma bronic adc poprzez np: silence dzieki ktoremu taki ezreal przez 2 czy tam mniej sekund wiele nie zrobi

­

Opublikowano

Włodziuu raczej już nie jest viable bo nie można już W (Leczenia) na siebie używać. Riot chciał ją zrobić jako Support only i takową ją zrobili.

Nie pomagam przy ściąganiu/konfigurowaniu botów/cheatów do League of Legends gdyż ich nie używam.

Ziomeczki pamiętajcie o opcji Lubię to! to naprawdę motywuję.

Opublikowano

Super pomysł na balans z tym usuwaniem silence xDDD

Już usunięcie uników było idiotyczne, no ale strasznie chcieli pozbyć się losowości.

W ogóle usuńmy cc, bo nam się gracze stresują.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

silence to uciszenie , jest to blokada użycia umiejętności przez jakiś czas.

Co do usuwania tego silence, z tego co wiem to wzmocnili teraz w dzisiejszym patchu garena, po to by stwierdzić w następnym że jest zbyt mocny i usuną mu silenta 

Oni tak zrobią z każdą postacią...

Opublikowano

Riot chyba chce z assasynów się go pozbyć, bo silencują, a potem zabijają bez możliwości reakcji i to jest złe. Inne postacie z silencami są raczej ok.

Opublikowano

Jeśli by chcieli całkiem to cc skasować, to co z rumblem? W końcu gdy się przegrzeje ma silenca.

Opublikowano

Czyli - Jeżeli Malzahar - Mag oraz Assasyn, ma w Zewie Pustki (Q) Uciszenie to już jest złe ? Malzahar z tego co pamiętam jest słabo mobilną jednostką, która nie jest w stanie wycofać się jak Kassadin, Le Blanc czy Fizz na bezpieczny dystans, jedyne co go ratuje by nie zostać zmiażdżonym ogólnie w świecie Summoners Rift, to było uciszenie, żeby Owa Postać miała jak się bronić, bo wiadomym jest że ta postać jest jedna z lepszych do Walk 1v1, oraz do Drużynowych (Jeżeli ma się pojęcie o nim, i o jego synergii z Innymi postaciami). Sorace w patchu zachowali silence'a w postaci Plamy (Coś a'la skill Anti-Mage z gry Dota 2). Moim zdaniem koncepcją Riotu jest to że słabsi gracze, nie radzą sobie z tym CC, i poprostu ulegają już przeciwnikowi, nawet nie próbując bronić się, czy nawet pomyśleć o technice uniku (Le Blanc Miała Silence'a namierzanego na postać, więc jestem świadomy że nie dało się tego uniknąć (Aczkolwiek dodali jej sił, lecz kosztem Wycofania z niej Silence). Myślę że postacie które, mają Silence'a AoE (Cho'Gath'owe W, Malzahar'owe Q) Zostaną, aczkolwiek myślę, że Riot Zostawi np, Garenowi takiego Q które jest w stanie uratować nie jedną drużynową walkę, nie wspominając, że dodali do tego Q Aktywny UM, który neguje wszystkie spowolnienia nałożone na niego (Czyli może istnieć jakiś % szans, że Riotowi się to nie spodoba, więc mogą mu odebrać). Na tą chwilę myślimy że mogą skasować wszystkim uciszenie, bez wyjątku, ale z punktu LeBlanc, Talon czy Soraki - To zauważam że wycofali tylko te uciszenia które skupiają się na jednej postaci - Sądze, a nawet jestem pewny, że pozostawią uciszenie tylko tym postacią tj. Malzaharowe Q, Cho'Gathowe W, R Victora (AoE Silence) Na koniec rozpisania się myślę że warto by podejść do tego tematu takim analitycznym okiem, i napisać to, co się o tym sądzi, nie coś w stylu (Rito zepsuliście atmosfere/moją postać/znerfiliście mi maina, nie gram w tą gre więcej) Sądzę, że na dość się rozpisałem.

Nie nazwałbym Malzahara assasynem xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...