Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Najbardziej wymagająca i najładniejsza gra 2014

GameplaySMOKA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemaneczko - Zakładam temat ze względu na to, że złożyłem ostatnio nowego kompa i zastanawiam się jak można z niego wycisnąć wszystkie soki :)
Tak więc pytanko do was. Jaka waszym zadaniem jest najbardziej wymagająca gra oraz drugie pytanie jaka jest NAJŁADNIEJSZA gra :)
Piszcie :)
Do tej pory najciężej miałem z Watch_dogs na ultra TEXTURACH (Jeśli textury są na wysokie to normalnie wszystkie detale na ultra i śmiga gładziutko) bo występują spadki fps jak cholera - Gratulacje dla twórców.
Niżej specyfikacja mojego kompa

Grafika : Gigabyte GTX 780 Ghz Edition

Procesor : i7 4790K

Płyta główna: MSI Z97-G43 Gaming series

RAM : 8Gb DDRIII

Dysk Twardy: 1TB Seagate (Brak SSD - Jeszcze ! :) )

Zasilacz : Thermaltake 630W

Cooler na procek : Grandis XE1236

i to chyba tyle :D
Czekam na wasze odpowiedzi :)
Pozdrawiam ;)

Opublikowano

Zaczekaj na GTA V.

Na tą chwilę:

- The Crew 

- Saints Row 3 oraz 4.

- League of Legends (full ustawienia) 

- Minecraft + Pro txt + Shadery jakieś dobre. 

- Fifa

- Battlefield 

- The Walking Dead 

Może to nie są jakieś wymagające gry ale zawsze coś ;v

Opublikowano

Zaczekaj na GTA V.

Na tą chwilę:

- The Crew 

- Saints Row 3 oraz 4.

- Fifa

- Battlefield 

- The Walking Dead 

Nie wiem co tu robi połowa z nich ;__;

Wymagające: W_D (optymalizacja), Crysis 3, BF4, Skyrim na modach, Metro LL i Redux.

Najładniejsze: Crysis 3, Skyrim na modach, ACIV, może BF4 i FC3.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Nie wiem co tu robi połowa z nich ;__;

Wymagające: W_D (optymalizacja), Crysis 3, BF4, Skyrim na modach, Metro LL i Redux.

Najładniejsze: Crysis 3, Skyrim na modach, ACIV, może BF4.

Takie przyszły mi do głowy, może nie są jakoś zarąbiście wymagające ale zawsze coś. 

Opublikowano

Ja bym na Twoim miejscu nie kupował SSD, chyba że będziesz pilnował tego, by nie zapełnić więcej niż połowy ;)

dzikoysk.net && panda-lang.org && bukkit.pl

Opublikowano

Wiedzmin III

Skąd Ci się wziął wiedźmin 3 jak to jeszcze nie wyszło i nie wiadomo na dobrą sprawe jakie będzie mieć wymagania i jak bedzie stać z optymalizacją :D

A właściwie wie ktoś jakie mody do Skyrim ? Bo próbowałem kilka ale nie wyglada jakoś niebiańsko :D

Opublikowano

Ja bym na Twoim miejscu nie kupował SSD, chyba że będziesz pilnował tego, by nie zapełnić więcej niż połowy ;)

Ale o czym ty k***a pierdolisz ? xD Dysk ssd to cudo.

aFMA3pg.png

Opublikowano

Ale o czym ty k***a pierdolisz ? xD Dysk ssd to cudo.

Tak samo słyszałem, zapełniać podobno nie powinno się powyżej 75% ale sam system pochlania moze 30 Gb więc jakaś 128 Gb byłaby w sam raz :)

A wszystko śmiga 10 Razy szybciej bo z pamięci flashowej drobne pliki przelatują jak z karabinu podczas gdy HDD szuka ich porozrzucanych po różnych miejscach dysku ;p

Zaczekaj na GTA V.

Na tą chwilę:

- The Crew 

- Saints Row 3 oraz 4.

- Fifa

- Battlefield 

- The Walking Dead 

The crew nigdzie nie mogę znaleźć, nawet bety

Saint's row 3-4 ma niskie wymagania jak na dzisiejsze czasy

w League of legends na full detalach w full HD mam 400 FPS

Minecraft śmiga w 300 na shaderach

Fifa - Błagam Cię :D

BF tak samo - dobra optymalizacja i gra chodzi ładnie :D

Potrzebuje czymś zagiąć tego kompa chłopaki ;d

Macie jeszcze jakieś pomysły ? :D

Opublikowano

Ale o czym ty k***a pierdolisz ? xD Dysk ssd to cudo.

Poczytaj sobie troche o tych cudownych dyskach ;)

Tak samo słyszałem, zapełniać podobno nie powinno się powyżej 75% ale sam system pochlania moze 30 Gb więc jakaś 128 Gb byłaby w sam raz :)

A wszystko śmiga 10 Razy szybciej bo z pamięci flashowej drobne pliki przelatują jak z karabinu podczas gdy HDD szuka ich porozrzucanych po różnych miejscach dysku ;p

The crew nigdzie nie mogę znaleźć, nawet bety

Saint's row 3-4 ma niskie wymagania jak na dzisiejsze czasy

w League of legends na full detalach w full HD mam 400 FPS

Minecraft śmiga w 300 na shaderach

Fifa - Błagam Cię :D

BF tak samo - dobra optymalizacja i gra chodzi ładnie :D

Potrzebuje czymś zagiąć tego kompa chłopaki ;d

Macie jeszcze jakieś pomysły ? :D

Nie no spoko, sam system jak wrzucisz i wiecej tego nie tkniesz, to bd smigac :p

Opublikowano

Zaczekaj na GTA V.

Na tą chwilę:

- The Crew 

- Saints Row 3 oraz 4.

- Fifa

- Battlefield 

- The Walking Dead 

coś ci sie chyba popierdolilo z tymi grami

GTA 5, Saints Row 4, Rivals, De Kru, Skyrim, Far Kraj 4

skad mozesz wiedziec, skoro te gry nie wyszly?

@topic

Crysis 3, Metro Redux [Last light]

Opublikowano

MotoGP 14 > Core i7 3.5 GHz, 4 GB RAM, karta grafiki 2 GB (GeForce GTX 780 lub lepsza)

Chyba nie myślisz, że to prawdziwe wymagania?...

Komuś w redakcji się widocznie nudziło...

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

wiesz o czym piszesz wgl ?

@MagicznyAntyWarn

watch dogs 

bf hardline

bf 4

the forest

Opublikowano

wiesz o czym piszesz wgl ?

@MagicznyAntyWarn

watch dogs

bf hardline

bf 4

the forest

Oki, inaczej. Co mi zarzucasz, bo nie wiem?

Opublikowano

czemu niby ma nie kupowac ssd ?

Nie, kupic jak najbardziej może i gorąco polecam, skoro ma sie pilnowac. Tylko musi uważać jaki kupuje. Dobry ssd do 90% też moze śmigac. Gorzej jak dorobi sie ciut słabszego, ktory smigac bedzie do 60%. Wiec przy tym 2 zwracam uwage, by pilnowal się i tyle :)

A zakładalem, ze wybierze 2 wersje, bo przede wszystkim tansza + jak do gier, to ten dysk slabo sie nadaje do trzymania duzej ilosci danych. Pojemnosciowo ze zwyklym nie ma porownania. Teraz jak taka gra wazy po 30gb xD

Opublikowano

Poczytaj sobie troche o tych cudownych dyskach ;)

Nie no spoko, sam system jak wrzucisz i wiecej tego nie tkniesz, to bd smigac :P

dziko na proposie. SSD'ki z reguły są pod system i wtedy to faktycznie działa - Winda/Ubuntu uruchamia sie w kilka/kilkanascie sekund. oczywiscie przy dobrym SSD, a nie jakimś awaryjnym gównie za 200 zł. ;p

do trzymania danych/gówna raczej HDD'ki, ale system i najwazniejsze programy z których bardzo czesto korzystamy dobrze miec na SSD - naprawde jest cholernie duzy skok wydajnosci, wszystko sie szybciej zapisuje/otwiera etc. ;)

Opublikowano

dziko na proposie. SSD'ki z reguły są pod system i wtedy to faktycznie działa - Winda/Ubuntu uruchamia sie w kilka/kilkanascie sekund. oczywiscie przy dobrym SSD, a nie jakimś awaryjnym gównie za 200 zł. ;p

do trzymania danych/gówna raczej HDD'ki, ale system i najwazniejsze programy z których bardzo czesto korzystamy dobrze miec na SSD - naprawde jest cholernie duzy skok wydajnosci, wszystko sie szybciej zapisuje/otwiera etc. ;)

Spoko, ale on tu pytał konkretnie o gry + mówił o ssd. A w tym przypadku ten dysk jest do kitu, chyba że liczy na szybką instalacje :D (co swoją drogą na dzisiaj tez ma slabe zastosowanie, bo i tak zasysasz wszystko z neta z predkoscia 1mb/s ;x) - 3 gry i po dysku. Po zapewnieniu, ze zdaje sobie z tego sprawe i to pod system, goraco mu polecam zakup ;)

Opublikowano

Spoko, ale on tu pytał konkretnie o gry + mówił o ssd. A w tym przypadku ten dysk jest do kitu, chyba że liczy na szybką instalacje :D (co swoją drogą na dzisiaj tez ma slabe zastosowanie, bo i tak zasysasz wszystko z neta z predkoscia 1mb/s ;x) - 3 gry i po dysku. Po zapewnieniu, ze zdaje sobie z tego sprawe i to pod system, goraco mu polecam zakup ;)

no i to mi sie podoba dziko. co do gier, to faktycznie różnicy w FPS nie ma żadnej, jest różnica w szybkości zapisu save'ów i... ładowaniu nowych map, tekstur itp, a to też czasem potrafi przeszkadzać. :P

P.S co do internetu - mój internet za uwaga... 45 zł:

3787566787.png

//a wy dalej cebulaki zapierdalajcie na neostradzie za 70 zl 4Mb/s XDDDDDDDddddddd

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...