Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakiego wybrać antywirusa?

CanExiOne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam użytkowników mpc którzy już mi pomagali otóż mam pytanie jaki anti wirus polecacie dla osoby ktora lubi pobierać dużo, czasem cracki więc trochę też niebezpiecznych plików się znajdzie. Chciałbym żeby osoby doświadczone pomogły nie początkujący bo sam taki jestem. Proszę też o uzasadnienie swojej wypowiedzi.

VGE BEZ TŁA.png

Opublikowano

Jeżeli wiesz, że na Twoim komputerku mogą się znaleźć niebezpieczne pliki, to polecam zainwestować w płatnego antywira. Kaspersky - obecnie chyba najlepszy antywirus, także w wersji darmowej. Ewentualnie mogę zaproponować Avasta (lekki, szybki, sprawdzony), albo Avirę (trochę cięższa, ale wykrywa praktycznie wszystko).

Opublikowano

Avast = największe ścierwo to nawet nie powinno osiągnąć tytułu AntyVirusa przepuszcza niektóre Virusy Tzn: Miałem ostatnio trojana na kompie Avast mi go nie wykrywał .. zainstalowałem po chwili AVG Antyvirusa wreście go wykryło :) ogólnie polecam ci AntyVirusa KARSPERKY , ALBO AVG Wybieraj! :-) 

Opublikowano

Avast = największe ścierwo to nawet nie powinno osiągnąć tytułu AntyVirusa przepuszcza niektóre Virusy Tzn: Miałem ostatnio trojana na kompie Avast mi go nie wykrywał .. zainstalowałem po chwili AVG Antyvirusa wreście go wykryło :) ogólnie polecam ci AntyVirusa KARSPERKY , ALBO AVG Wybieraj! :-) 

Heurystyka, tyle w temacie, nie znasz się a piszesz pierdoły.

AVG Free powinien wystarczyć, jeśli chcesz coś lepszego to polecam triala G-DATA, świetnie rozwijający się antywirus, świetna wykrywalność, wyszukuje nawet adware w wtyczkach przeglądarek!

Opublikowano

tylko że jest mały problem bo dopiero jutro po 14 internet mi podłączął i proszę o uzasadnienie wyboru bo nwm czemu polecasz.

Polecam go bo jeszcze mnie nie zawiódł, a pobieram naprawdę dużo ;)

Opublikowano

Jeżeli wiesz, że na Twoim komputerku mogą się znaleźć niebezpieczne pliki, to polecam zainwestować w płatnego antywira. Kaspersky - obecnie chyba najlepszy antywirus, także w wersji darmowej. Ewentualnie mogę zaproponować Avasta (lekki, szybki, sprawdzony), albo Avirę (trochę cięższa, ale wykrywa praktycznie wszystko).

Ojej.. Kaspersky ? Najbardziej zamulający ze wszystkich anty-virus'ów. Co do avasta to na niektórych sprzętach potrafi namieszać. Avira, tutaj jestem zgodny ponieważ wykrywa "praktycznie".

@topic

Dołączam się do polecenia AVG. Używam go już trochę czasu i jestem z niego zadowolony. Dobrym anty-virusem jest też stary dobry Eset.

Opublikowano

Ojej.. Kaspersky ? Najbardziej zamulający ze wszystkich anty-virus'ów. Co do avasta to na niektórych sprzętach potrafi namieszać. Avira, tutaj jestem zgodny ponieważ wykrywa "praktycznie".

@topic

Dołączam się do polecenia AVG. Używam go już trochę czasu i jestem z niego zadowolony. Dobrym anty-virusem jest też stary dobry Eset.

Tak, Kaspersky. To, że zamula, nie powinno dyskwalifikować go jako bardzo dobrego antywirusa (zważywszy na to, że lekkość, funkcjonalność i niezawodność nie korelują razem).

Z autopsji wiem, że ten program jest niezastąpiony. Możesz zerknąć na aktualne statystyki na portalach takich jak av-test.org, av-comparatives.org czy nawet na jakieś testy na polskich portalikach, w których Kaspersky (oczywiści w wersji płatnej) jest zawsze w topce (najczęściej na pierwszym miejscu).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...