Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dobre czołgi?

Damdus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niemcy jak dla mnie to E-50M, bardzo dobry med jak i linia zwłaszcza E-50. A czołg ciężki radziecki to oczywiście is-7. Polecam jeszcze drugi sposób Niemcy E-100, a radzieckie med Ob 140. e-100 dobra linia, wyśmienity pancerz, dużo hp i w drugiej lufie wali średnio 750 czyli tyle co e3,e4 te TD. Musisz wpaść na youtuba i zobaczyć po 3 filmiki jednego czołgu z tych co ci podałem np faji, hallacka czy multiego. Wtedy zobaczysz co ci najbardziej przypadnie do gustu.

Opublikowano

Niemcy jak dla mnie to E-50M, bardzo dobry med jak i linia zwłaszcza E-50. A czołg ciężki radziecki to oczywiście is-7. Polecam jeszcze drugi sposób Niemcy E-100, a radzieckie med Ob 140. e-100 dobra linia, wyśmienity pancerz, dużo hp i w drugiej lufie wali średnio 750 czyli tyle co e3,e4 te TD. Musisz wpaść na youtuba i zobaczyć po 3 filmiki jednego czołgu z tych co ci podałem np faji, hallacka czy multiego. Wtedy zobaczysz co ci najbardziej przypadnie do gustu.

E-50M jest nijaki. Słaba mobilność, działko jedno ze słabszych, słaba wieża.

Opublikowano

E-50M jest nijaki. Słaba mobilność, działko jedno ze słabszych, słaba wieża.

A Ty co mógłbyś mi polecić z niemieckich i radzieckich? (średnie i ciężkie)

Opublikowano

Obejrzałem trochę materiału na YT i postanowiłem:

Ameryka - ciężki czołg - T57

ZSRR - ciężki czołg - IS-7

Niemcy - Średni czołg - E 50M

Francja - niszczyciel czołgów - Foch

Wielka Brytania - artyleria - GC

Opublikowano

Z niemieckich zdecydowałem się na E-50M, ponieważ jest bardzo chwalony przez znanych youtuberów i jak patrzyłem jak oni nim grają, to faktycznie dosyć ciekawy czołg.

Jeszcze jedna prośba.

Moglibyście mi podrzucić jakieś linki / poradniki dotyczące tej gry?

Chodzi o wybieranie słusznej taktyki w walce, kiedy atakować, kiedy czekać w krzakach.

No i chciałbym jeszcze poznać "mechanikę" tej gry. Bo z tego co wiem, to każdy strzał, czy nawet przejechanie przez mur, powoduje wykrycie pozycji przez wroga. Dlatego chciałbym poznać więcej takich ciekawostek, zależności itd.

Opublikowano

Z niemieckich zdecydowałem się na E-50M, ponieważ jest bardzo chwalony przez znanych youtuberów i jak patrzyłem jak oni nim grają, to faktycznie dosyć ciekawy czołg.

Jeszcze jedna prośba.

Moglibyście mi podrzucić jakieś linki / poradniki dotyczące tej gry?

Chodzi o wybieranie słusznej taktyki w walce, kiedy atakować, kiedy czekać w krzakach.

No i chciałbym jeszcze poznać "mechanikę" tej gry. Bo z tego co wiem, to każdy strzał, czy nawet przejechanie przez mur, powoduje wykrycie pozycji przez wroga. Dlatego chciałbym poznać więcej takich ciekawostek, zależności itd.

Niszczenie murków nie powoduje osłabienia camo, tyle, że np. artyleria może dostrzec że tam ktoś jedzie. Czołgi mają 3 wartości kamuflażu: W ruchu, podczas strzału i w miejscu. Czołgi lekkie mają taki sam kamuflaż w ruchu, jak i podczas postoju, jedynie wyjątek gdy ma siatkę kamuflażową.

Masz u nas w dziale dział poradniki, znajdziesz tam wiele ciekawostek.

Opublikowano

Zagrałeś na testowym pare gier i oceniasz. Rozegraj 2tys gier danym czołgiem i dopiero sie wypowiadaj a nie marudzisz ze trafiłeś w jarzmo działa. Celność, z taką gadką na arcie hehe skoda słów bo tak samo można mówić do innych art.

Więc nie masz prawa wypowiedzi.

Tak, ale gdy trafisz 5m od czołgu takim T92 to wejdzie za 1000, a przy trafieniu bezpośrednim tyle zadać nie może.

Twoim zdaniem trzeba mieć 2000 bitew na danym czołgu żeby się o nim wypowiadać? Czyli Twoim zdaniem w ogóle nie powinienem zabierać głosu na temat żadnego z czołgów, ponieważ jest tylko 1 tank, na którym mam 1000 bitew +.

I tak jak kolega się wcześniej wypowiedział zadaje 440-500 dmg na strzał(w co wątpię) co daje 1700-2000 dmg co 70 sekund a T92 co 44 sekundy powyzej 1000 .

Skończmy temat bo zaczynacie mnie dołować, gram ta artą a sredni dmg z pestki ~440<500 a te wasze 200 nie wiem skąd sie wzieło. 

Trafiłeś kiedyś w E100 od przodu ? albo boku ? a w mausa ? a w IS-7 ?

Widać że nie bo byś wiedział z kąd te 200 dmg

Zobacz sobie szkołe czołgisty Hallacka na YT.

Klan W-I-R Rekrutuje !

Wymagamy co najmniej jednej IX ale dobrze by było jakby ktoś miał dyszke :) Mamy własny TS3 i świetną atmosferę . Więcej info na priv .

Opublikowano

Sodoma i gomora w waszych poradach, pisze sie po pierwsze skad! Wasze umiejętności są śmieszne http://www.mpcforum.pl/topic/1274145-t-s-a-vs-tryb-twierdze/  

Więc nie masz prawa wypowiedzi.

I tak jak kolega się wcześniej wypowiedział zadaje 440-500 dmg na strzał(w co wątpię) co daje 1700-2000 dmg co 70 sekund a T92 co 44 sekundy powyzej 1000 .

Trafiłeś kiedyś w E100 od przodu ? albo boku ? a w mausa ? a w IS-7 ?

Widać że nie bo byś wiedział z kąd te 200 dmg

Zobacz sobie szkołe czołgisty Hallacka na YT.

1. Skad ty wiesz ile gier rozegrałem?

2. Róbcie sobie testy, jeśli jesteście na tyle puści.

3. BC ma prawo zrobić 1,7k dmg a nawet więcej na 1 magazynek ale co ja będe gadał z ustawionym forum przez ziomali. 

Idź uczyć żółtych, zielonych graczy tym YT oraz siebie a nie piszesz głupoty co do E100 i Mausa.

Opublikowano

Sodoma i gomora w waszych poradach, pisze sie po pierwsze skad! Wasze umiejętności są śmieszne http://www.mpcforum.pl/topic/1274145-t-s-a-vs-tryb-twierdze/  

3. BC ma prawo zrobić 1,7k dmg a nawet więcej na 1 magazynek ale co ja będe gadał z ustawionym forum przez ziomali. 

Idź uczyć żółtych, zielonych graczy tym YT oraz siebie a nie piszesz głupoty co do E100 i Mausa.

Napisałem coś, przeczytałem to i doszedłem do wniosku, że nie warto tracić rangi dla takiego trolla.

Proszę Cię, żebyś nie pisał więcej w moim dziale, ponieważ Twoje wypowiedzi są śmieszne i nieprawdziwe, używasz słów, których nie znasz znaczenia.

Wasze umiejętności są śmieszne

Te wypowiedzi najbardziej mnie rozśmieszyły.

Opublikowano

1.Widać po twoich wypowiedziach.

2.Po co jak świetnie to widać na filmikach ...

3.Tak ma prawo ale ma teoretycznie robić 5k jednym magazynkiem .

A ty jakim graczem jesteś koksie ?

Klan W-I-R Rekrutuje !

Wymagamy co najmniej jednej IX ale dobrze by było jakby ktoś miał dyszke :) Mamy własny TS3 i świetną atmosferę . Więcej info na priv .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...