Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Co zrobić, by TnT nie rozwalało krystalu?

HardSee

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanie ! pomozecie mi zablokować w pluginie/skripcie zeby tnt nie rozwalalo krystalu ?

attachicon.gif2014-09-15_23.31.06.png

W pluginie:

szukasz eventu od dostawania dmg, sprawdzasz entity które nadaje dmg, jesli jest to primed tnt to cancel event :D

_____________________________________________________________________________________________________________________

http://www.mpcforum.pl/topic/1300329-mcpadaambonet/
_____________________________________________________________________________________________________________________
Chcecie Survival + Gildie ? Jesli tak to napisz jaki,oraz co chciałbyś na nim zobaczyc  :)

Opublikowano

@gWoycer On ma najnowszy plugin Tirex'a ktory tez mam.Hardsee tak zwany (DarkIwanek) nie zna nawet podstaw javy nawet mnie prosil raz zebym mu dodal plugin.yml do gildi.Aramek tu nie chodzi o napisane tylko o naprawienie jego buga w gildi ;d.Ja sobie juz to naprawilem chociaz nie korzystam z Tirexa gildi bo poprostu nie mam praw od niego na uzywanie owego pluginu.

Opublikowano

@gWoycer On ma najnowszy plugin Tirex'a ktory tez mam.Hardsee tak zwany (DarkIwanek) nie zna nawet podstaw javy nawet mnie prosil raz zebym mu dodal plugin.yml do gildi.Aramek tu nie chodzi o napisane tylko o naprawienie jego buga w gildi ;d.Ja sobie juz to naprawilem chociaz nie korzystam z Tirexa gildi bo poprostu nie mam praw od niego na uzywanie owego pluginu.

nie o to mi chodzi!

Opisz mi dokładniej co ma robić plugin, to Ci go napiszę :)

jak postawie tnt zeby nie wybuchal krystal!

@#xXBlakeyzXx# Dziękiza info, jak chcesz Iwanek to mogę to zrobić :P

to mozesz zrobic

71568259141624448668.png

Opublikowano

@EventHandler

public void onEnity(EntityExplodeEvent e){

Entity entity = e.getEntity();

if(entity instanceof EnderCrystal){

e.setCancelled(true);

double ly = e.getLocation().getY()-1;

e.getLocation().setY(ly);

e.getLocation().getWorld().spawnEntity(e.getLocation(), EntityType.ENDER_CRYSTAL);

}

}

Chcecie Survival + Gildie ? Jesli tak to napisz jaki,oraz co chciałbyś na nim zobaczyc  :)

Opublikowano
	@EventHandler
			e.setCancelled(true);
			e.getLocation().getWorld().spawnEntity(e.getLocation(), EntityType.ENDER_CRYSTAL);
		}

}

mozesz mi to zrobic na plugin 

Ok, to dziś po szkole zrobię :P

dzia tylko plugin odrazu

71568259141624448668.png

Opublikowano

dzia tylko plugin odrazu

http://speedy.sh/ESUv4/test.jar syfiato napisany, na szybko

Opublikowano

9683414108779691182332.png

Taki hacker jesteś, autorskie pluginy, "Anty Dossy" tworzysz, a takiego podstawowego pluginu na blokowanie interakcji/wybuchu z ender crystalem nie umiesz napisać?

Niezły hipokryta i gwiazdor. :D

#topic: @Padaambo podał w miarę dobrą propozycję, ale nie wiem czy nullem nie będzie sypało. 

Lepiej użyj PlayerInteractEvent, pobranie typu bloku i anulowanie eventu, wrzuć sobie to do jakiejś klasy w tych gildiach, dodaj konstruktor, takie podstawy chyba umiesz, "autorskie pluginy" "anty Dossy", wróżę Ci wielką przyszłość.

#edit: A, Tobie chodzi o TNT, nie doczytałem, w takim razie propozycja @Padaambo, ale nie jestem pewien, czy to zadziała. ;)

Opublikowano
	@EventHandler
			e.setCancelled(true);
		}

}

Ja bym jeszcze zweryfikował tego entity przed nullam'i ;-)

Opublikowano

9683414108779691182332.png

Taki hacker jesteś, autorskie pluginy, "Anty Dossy" tworzysz, a takiego podstawowego pluginu na blokowanie interakcji/wybuchu z ender crystalem nie umiesz napisać?

Niezły hipokryta i gwiazdor. :D

#topic: @Padaambo podał w miarę dobrą propozycję, ale nie wiem czy nullem nie będzie sypało. 

Lepiej użyj PlayerInteractEvent, pobranie typu bloku i anulowanie eventu, wrzuć sobie to do jakiejś klasy w tych gildiach, dodaj konstruktor, takie podstawy chyba umiesz, "autorskie pluginy" "anty Dossy", wróżę Ci wielką przyszłość.

#edit: A, Tobie chodzi o TNT, nie doczytałem, w takim razie propozycja @Padaambo, ale nie jestem pewien, czy to zadziała. ;)

Nullami nie sypie :)

Ja bym jeszcze zweryfikował tego entity przed nullam'i ;-)

Robisz spam

@HardSee nawet like nie dasz na dwoch postach, FOCH

Opublikowano

Nullami nie sypie :)

Robisz spam

@HardSee nawet like nie dasz na dwoch postach, FOCH

sprawdzalem plugin dzięki dziala mi ! mozesz mie dodac na skype: wiktor.iwanski35!

71568259141624448668.png

Opublikowano

Dobiję Was - wysłać pakiet, o tym że jest entity. Wtedy nie ma sensu blokować bo serwer tak czy siak go nie widzi. Wszystkie problemy się rozwiązują! :D A na upartego można zrobić listener pakietów i sprawdzać czy leci odpowiedzi pakiet i ewentualnie go nie przepuszczać do serwera ;)

Opublikowano

Dobiję Was - wysłać pakiet, o tym że jest entity. Wtedy nie ma sensu blokować bo serwer tak czy siak go nie widzi. Wszystkie problemy się rozwiązują! :D A na upartego można zrobić listener pakietów i sprawdzać czy leci odpowiedzi pakiet i ewentualnie go nie przepuszczać do serwera ;)

Po polsku można ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...