Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Strona #1 VS #2

Larin1221

20 użytkowników zagłosowało

1. 1. Która strona jest lepsza? Dlaczego?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Was!

Proszę Was o pełną ocenę wykonanych prac.

Numer 1 jest mój, natomiast 2 jest znajomego. Oceńcie która praca jest lepsza, i napiszcie dlaczego wybraliście ją.

Z uwagi na to, że jest tam po nieco reklama serwerowni (regulamin MPC mówi, że można wstawiać linki, o ile nie stwarzają konkurencji dla tego forum) na linki wchodzicie sami! Nie musicie się bać, nie ma tam żadnego wirusa czy innego syfu, to imgur. Lecz jeśli naprawdę nie chcesz klikać w link, poproś a zuploaduję na inny host.

Strona #1

http://i.imgur.com/rWyyDI6.png

Strona #2

http://i.imgur.com/kdiuhug.png

serwer_ourmc.gif

Opublikowano

Powiem krótko. Tą drugą wywal gdyż jest "oczojebna". Ta pierwsza nie razi po oczach i jest lepiej ułożona (jak na mój gust inni mogą myśleć inaczej).

Tworzę strony internetowe.

Sklepy Minecraft, CMS-y, fora itp.

Opublikowano

Oczywiście, że ta pierwsza. :) Design bardzo minimalistyczny, ale to właśnie lubię. Ładnie i estetycznie.

Ta druga strona wygląda jakby robił ją gimbus - dziecko minecrafta. Bo z pewnością tak było ;p Rzygać się chce patrząc na to.

gamedevmania.com

Opublikowano

Zaskocze Cię, ten kto robił #2 jest dosyć grubo starszy ode mnie :)

Co do twojej opinii, Writen, też podobają mi się takie strony, i pomyślałem sobie czemu by takiej nie zrobić :D Podporą był Bootstrap ;p

serwer_ourmc.gif

Opublikowano

Zaskocze Cię, ten kto robił #2 jest dosyć grubo starszy ode mnie :)

Co do twojej opinii, Writen, też podobają mi się takie strony, i pomyślałem sobie czemu by takiej nie zrobić :D Podporą był Bootstrap ;p

No i prawidłowo. Bootstrap to bardzo dobry wybór.

gamedevmania.com

Opublikowano

Pierwsza strona jest bardzo fajnie wykonana i przejrzysta, natomiast jeżeli obie miały być dla serwera Minecraft, wykorzystałbym pare elementów ze strony drugiej, raczej powiedziałbym dopasowałbym elementy pod styl minecraft, tło czy chociażby boxy które ciekawie wyglądają, ale są znowu za bardzo zlane ze sobą :) Także jak dla mnie pierwsza strona jest lepsza :))

Opublikowano

Tak tylko ta pierwsza jest bardziej "amatorska".. Druga ma za to lepsze kodowanie, więcej opcji, automatyczny sklep wraz z panelem i logowanie do strony z danymi z forum także gdyby połączyć mój wygląd z funkcjonalnością #2 to było by dopiero dobre :) Ale to już niedługo, staram się podłączyć stronę pod bazę danych od MyBB więc niedługo dodam też tą opcję :D

serwer_ourmc.gif

Opublikowano

1, tylko panel administratora odsunęłabym trochę w lewo, bo jest na samym skraju.
Praca numer 2 nie powala.

Opublikowano

Zdecydowanie 1. Prosty, schludny i elegancki styl, numer 2 ma zbyt jednolite kolory i słabe tło.

A zdjęcia mogłeś wstawić po prostu w tagach . (linki bezpośrednie)

img.jpg

Opublikowano

Hmm może że to jest bootstrap i to ?

A co ma do rzeczy bootstrap? To jest tylko framework. Glupotą jest uzywanie defaultowych styli.

gamedevmania.com

Opublikowano

Dlaczego pierwszy styl jest tak podobny do:

cubegame.pl
:O

Hmm, może dlatego że jest to dwukolumnowy układ strony oparty na Bootstrapie? Ogólnie, taki typ stron mi się podoba i koniec. Kumpel też podrzucił mi linka do w.w strony bo bardzo podobne, ale wiedz, że nie wzorowałem się na cube :>

A co ma do rzeczy bootstrap? To jest tylko framework. Glupotą jest uzywanie defaultowych styli.

To nie jest defaultowy styl :>

serwer_ourmc.gif

• 3 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...