Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
wstepzapowiedzi.png

Witajcie,

Nie owijając w bawełnę i nie lejąc wody, wraz z Eladanem chciałbym przedstawić Wam, serwer, który w niedługim czasie może powstać.

Serwer na, którym naprawdę doświadczysz rozgrywki w stylu mmoRPG. Klasy, które nie zostały stworzone na podstawie przestarzałego heroes. Moby, które będą miały wiele poziomów oraz różnorodny drop. Questy, które będą wymagały od Ciebie nie lada umiejętności. Bossy, o których zabicie będą walczyły całe gildie. Przepiękna i ogromna mapa.  To wszystko będzie na Ciebie czekało w świecie Mythic Lands.

Serwer jest w trakcie budowy jednak każda osoba może wejść i zobaczyć jak idą pracę. Zachęcamy Was też do pomocy. Jeśli czujesz, ze masz talent, w któreś z rzeczy zapisanej poniżej. to zapraszamy do złożenia podania na naszym forum. 

- Fabulator ( osoba, która będzie tworzyła razem z nami zarys fabularny serwera)

- Quester   ( osoba, która będzie tworzyła questy główne i poboczne.)

- Budowniczy (budowle pustynne, dżunglowe, zimowe i umiarkowane. Styl średniowieczny)

- Wikipedysta (Tak będziemy posiadać własną wikipedię!)

Teraz trochę konkretów:

Klasy:

Podstawowymi klasami będą:

- Paladyn ( Healer )

- Mag

- Wojownik

- Łowca ( Zwiadowca )

Na początek maksymalnym poziomem będzie 99. W raz z otwieraniem kolejnych lokacji będą dodawane tzw "drugie role". 

Czyli po prostu bardziej wyspecjalizowana wersja poprzednika.

Każda klasa będzie miała określoną ilość skilli. Co każdy poziom będziemy otrzymywać Punkty Umiejętności ( PU ).

Za PU będziemy rozwijać poziomy naszych skilli. Oprócz wymaganych PU każdy poziom skilla ma też wymagany poziom postaci.

Przedmioty:

Aktualnie stworzonych jest 300 broni i pancerzy ! A to dopiero podstawowy ekwipunek. Do tego dochodzą jeszcze itemy, które będą               dropiły  z mobów !! 

Jako, że na naszym serwerze ekonomia będzie dynamiczna, osoby, które potrafią ruszyć głową mogą nieźle się obłowić. Przykładowo jeśli    kupisz coś w mieście A możesz sprzedać to drożej w mieście B.

Wiele przedmiotów będzie wymaganych do, niektórych questów bądź do stworzenia jakieś dobrej broni.

Questy:

Oprócz questów fabularnych, będą też questy od rzemieślników, którzy za przyniesienie im danych itemów oraz określonej ilości pieniędzy

zrobią nam dobrą broń.

Będą też istniały questy dzienne.

Forty:

Po mapie będą rozmieszczone forty, które będzie można zdobywać !! Dokładne informacje dotyczące tego systemu zostaną podane               niebawem.

Łowcy Głów:

Każdy gracz będzie mógł wyznaczyć nagrodę za zabicie innego gracza. Każdy gracz będzie mógł przyjąć określoną ilość zleceń. W raz z       przyjęciem zlecenia gracz otrzymuje informacje o tym gdzie ostatnio widziano ofiarę. 

Bossy:

Jak wiadomo bossy, same w sobie są potężne i okazują się ogromnym wyzwaniem dla graczy. Oprócz tego na naszym serwerze bossy 

będą dropiły itemy, z których będzie można zrobić bardzo silną broń.

Exp

Standardowo doświadczenie będzie można zdobywać robiąc questy oraz zabijając moby. Aby umilić Wam grę na naszym serwerze,  napisałem plugin, dzięki któremu możliwe będzie tworzenie eventów expowych oraz zakup karty expa. Przykładowo, gracz może kupić exp  kartę, która zwiększy jego mnożnik expa o 100% na 30 minut.

Aby dowiedzieć się więcej kiedy będą eventy expowe zapraszamy na nasze forum ;)

Póki co tyle z konkretów ;)

Od razu odpowiadam też na pytania. Tak jesteśmy byłymi twórcami Wintercraft. Jeden z administratorów zakończył z nami pracę stąd zmiana nazwy.

O zapisach na Close Alphe dowiecie się na naszym forum

Dolacz_do_nas.png

Szukasz kogoś kto napiszę plugin? Wejdź w mój profil.

Opublikowano

Jak dla mnie to jest tylko kolejna ściema jak z WinterCraft .

Nagle rabidi sobie wymyśla ze Sigman ukradł większa cześć rzeczy

a tu nagle ze niby mieli zbackupowane , ale skoro niby mają mapę pluginy itp to czemu nie wystartowali tylko nadal przeciągają sprawę ?

Nawet nic nie zrobili z plikami skoro nadal pisze witaj na wintercraft a przecież to już 10 dni minęło .

Dla mnie to tylko kolejna ŚCIEMA i próba oszukiwania bo już sam winter śmierdział tym .

[Rabidi się przyczepi ze hejtuje a ja tylko wyrażam opinie! Do której mam PRAWO.]

Opublikowano

Pierwsza sprawa, 

Gdzie pisze Witaj na Wintercraft ?

Gdzie napisałem, że Sigma ukradł większość rzeczy ? Z Sigmą dogadaliśmy się ostatecznie i oddał nam brakujące rzeczy. Poza tym wystartowanie z takim serwerem to nie jest taka sprawa jak z survival rpg... Piszemy własne pluginy, tworzymy fabułę, questy, moby, klasy, dopieszczamy skille, budujemy lokacje na mapie która ma 10 tysięcy na 5 tysięcy kratek. Abyś się nie musiał przemęczać to zobrazuje Ci jaka to jest odległość. Aby przejść z jednego końca mapy na drugi będziesz potrzebował 2 godzin w realnym czasie.. Roboty jest dużo a osób zdolnych do pomocy wprost odwrotnie proporcjonalnie. 

I skoro już oskarżyłeś mnie o oszukiwanie i ściemnianie to czekam na wytłumaczenie. Bo ja też mogę coś takiego powiedzieć o Tobie bez dowodów. Na czym to rzekome oszukiwanie miałoby polegać ? Jaką korzyść byśmy mieli z oszukiwania ludzi ? 

Opublikowano
 Roboty jest dużo a osób zdolnych do pomocy wprost odwrotnie proporcjonalnie.

Bo to nie jest już złota era minecrafta, gdzie pomocnicy do "ciekawych" projektów pchali się drzwiami i oknami, gdzie to nie było nawet (z powodu ilości chętnych) jak im odpisywać. Ogólnie na ładne słówka i obietnice nikogo już nie złapiesz, bo nikomu się nie chce pchać w projekt bez przyszłości, a takim właśnie w oczach ludzi jesteście, bo jedyne co jest wystawione na widok publiczny to mapa i bardzo słaba prezentacja wraz z martwym forum... to że coś tam sobie dłubiecie (z autorskimi pluginami) potencjalnych współpracowników gówno interesuje... liczą się efekty i to co prezentujecie.

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Oj widzisz Pitbull niestety nie jest tak jak mówisz ;) 

Jakbyś odwiedził kiedyś naszego fb to byś wiedział, że kogoś na tyle zainteresowaliśmy, że chcą z nami współpracować. Im częściej z Tobą rozmawiam tym bardziej dostrzegam jak mało wiesz, o powiedzmy to "rynku". No ale cóż zawsze znajdą się jakieś niedowiarki ;)

Opublikowano

No coś nie pykło bo nie znajduje takiego zdjęcia ;) 

Czekam na odpowiedź w sprawie oszukiwania kogokolwiek. Zapomniałeś mi odpowiedzieć na ten temat ?

Opublikowano

Oj widzisz Pitbull niestety nie jest tak jak mówisz ;)

Jakbyś odwiedził kiedyś naszego fb to byś wiedział, że kogoś na tyle zainteresowaliśmy, że chcą z nami współpracować. Im częściej z Tobą rozmawiam tym bardziej dostrzegam jak mało wiesz, o powiedzmy to "rynku". No ale cóż zawsze znajdą się jakieś niedowiarki ;)

Teraz to podsumowałeś. Nie chcesz nie wierz, ale ja mówię to co widzę, a widzę:

Forum - ruchu zero.

Prezentacja - niczym nie zachęca i jest wykonana brzydko i do tego tylko tylko zamieszczona na MPC

Facebook - no rzeczywiście 8 lajków (od czasu założenia nowego fanpage'a) pewnie wszystkie od członków ekipy.

A to, że kogoś zainteresowaliście... cóż... nawet 12 latek umie kogoś zainteresować, kwestia teraz czy wy zainteresowaliście kogoś wartościowego?

Ogólnie każdy, serwer (czyt. jego założyciele), któremu powiem prawdę, wytknę błędy itp stwierdza , iż to ja jestem ten zły gruby hejter, a im się na pewno uda, bo tak... cóż... zawsze wychodziło na moje, ale zobaczymy jak to będzie po tych waszych alfach pod koniec października, chociaż ciekaw jestem czy będziecie mieli dla kogo te testy robić i czy w ogóle będą.

Opublikowano

Człowieku to jest budowa serwera a nie działający serwer. To co dla Ciebie jest widoczne na forum to nie jest wszystko. 

Prezentacja jest zrobiona rzeczowo. Ostatnia prezentacja nie podobała się Tobie bo nie było szczegółów. Teraz masz szczegóły i jęczysz dalej. 

Na fejsbooku nie chodzi o lajki. Pracuje z nami ekipa, która robiła dla Polskiego Pingwina hale stulecia 1:1... 

Zgodzę się z jednym. Fakt nie widać postępu ale tylko dla osoby, która na naszym serwerze ma prawa podróżnika. Taka osoba nie ma dostępu do reszty mapy, do klas, nie może sprawdzić co wprowadzają nasze pluginy. Możesz sobie dalej jęczeć jak chcesz ale każdy post, w którym nie będzie konstruktywnej krytyki będzie od razu raportowany jako spam. Dosyć mam gimbowłaścicieli innych serwerów, którzy próbują "wykoleić" konkurencje ;) A skoro jest inaczej niż napisałem to na pewno się orientujesz, że na Polskiej scenie serwerów Minecrafta nie było tak zaawansowanego projektu. A tworzenie takiego projektu nie trwa dwa tygodnie. Więc darujcie sobie te śmieszne komentarze, że nic się nie dzieje. Pracuj dalej nad swoim serwerem a jak wyjdzie Otwarta beta to będziesz sobie krytykował ile wlezie ;)

Opublikowano
Dosyć mam gimbowłaścicieli innych serwerów, którzy próbują "wykoleić" konkurencj

No jakbym jeszcze tworzył serwer takiego typu to mógłbym Ci przyznać rację, że moim motywem mogłoby być wykolejenie konkurencji, ale dla Twojej wiadomości. Nie bawię się w to, bo to jest ujowy biznes, za dużo zachodu, za mało zysków, zero satysfakcji. Po prostu wyrażam opinię.

Polskiej scenie serwerów Minecrafta nie było tak zaawansowanego projektu

A Twój na pewno tak zaawansowany jest... 4 klasy na krzyż, questy typu przynieś, zabij, dojdź do miejsca, bossy i plugin na własne itemy, gdzie będzie po będzie 40 takich samych "drewnianych mieczy", tylko że każdy będzie miał inną nazwę Na prawdę nie zależy mi by wam bruździć, ale wasze frywolne podejście świadczy o jakości projektu... Wybacz, ale jak któryś z was odpowiedział mi na wypowiedź o tym, że mapa jest zbyt duża jak na tylu budowniczych - "Jeżeli będzie trzeba do serwer będzie powstawał rok", to ręce mi opadły... To nie te czasy i nie takie chęci innych ludzi.

Jednak widzę, że nie ma sensu dalszej rozmowy, bo najlepiej wszystko zrzucić na to, że się czepiam (ale co tam ja tam wiem, ja tam jedynie od 3 lat śledzę wszystkie projekty serwerów RPG, oraz RP w  minecrafcie na tym forum), ale ja po prostu wiem (i o tym mówię i zazwyczaj mam rację), że jeżeli nie pokażecie czegoś konkretnego na testach i nie weźmiecie dupy w troki jeżeli chodzi o reklamę to pies z kulawą nogą po tygodniu to was nie przyjdzie.

Pitbull, bez odbioru!

Opublikowano

I widzisz Ty podchodzisz do tego jak do biznesu a my podchodzimy do tego z pasją. Gdzie jest napisane, ze questy będą przynieś, zabij pozamiataj ? Chłopcze snujesz tutaj swoje idee na podstawie informacji, które sam sobie wymyśliłeś.  Daruj sobie jakiekolwiek wypowiedz na temat tego serwera jeśli nie potrafisz czytać ze zrozumieniem. 

I tak, jeśli trzeba będzie to budowa będzie trwała rok. Bo nie będę kolejnego shitu wypuszczał jak reszta ludzi. Konkretne rzeczy pokazujemy już teraz. Dlatego mamy wiernych kompanów. 

Wizja tego jaki będziesz miał ból dupy jak serwer wystartuje, daje mi taką motywacje do pracy, że nawet nie zdajesz sobie z tego sprawy ;)

Opublikowano

Osobiście zgadzam się z Pitbullem. Sam miałem duży serwer RPG gdzie na mpcforum ma 12k wyświetleń. Dużo nowości itp, lecz po 2 miesiacach padł. Ludzi nie kręci RPG w minecrafcie. Ale i tak życzę wam, żeby serwer udał się tak jak planujecie :)

Opublikowano

W trakcie gdy budowniczy pracują nad nowymi lokacjami, ja zająłem się, oprócz robienia drobnych poprawek do pluginów, skillami, Aktualnie każda z 4 klas posiada 9 skilli oraz ich poziomy.  Ponadto Powoli zaludniamy też stworzone już lokacje. Już w ten weekend zaczniemy uzupełniać naszą MLpedie.  Zachęcamy do polubienia naszego fanpage'a gdyż co 50 lajków losujemy kolejne osoby do CloseAlphy, która startuje już pod koniec października !!

Opublikowano

Odpalam Wasze forum i pierwsze co widzę to "SKLEP SMS" No nie zachęciło mnie to zbytnio do dalszej eksploatacji... Ale jak już ruszycie to chętnie zajrzę :)

Opublikowano

@rabidi na 1 stronie na środku sklep sms = serwer dla $ @Temat To nie  te czasy co kiedyś,rpg nie wypali bo jak debile nie potrafią /f create lub /g zaloz to ci będą grali na rpg gdzie jest wiele komend misji itd a z tym pomaganiem to znajdzie się ktoś pomocny co waszą pracę rozwali :) ale życze powodzenia p.s nie będę wypuszczał shitu jak inni ludzie - ci "inni" ludzie na 100 % będą mieli więcej graczy niż wy kiedykolwiek więc troche wyluzuj,bo narazie jedynie co to zniechęcasz do tego żeby ktoś wbił swoim wymądrzaniem się

Opublikowano

Dowaliłeś Xeno teraz. Sms Shop jeszcze nie działa ale już wiesz, że będzie serwer dla kasy... Naszej pracy nie da się rozwalić gdyż backup jest robiony co 6 godzin ;) 

Serwer nie jest robiony dla takiej inteligentnej masy, która nie potrafi podstaw. Dla osób, które będą chciał się nauczyć grać na naszym serwerze powstała wikipedia. 

To teraz mi powiedz kim są Ci inni ludzie, którzy będą mieli wiecej graczy niż my kiedykolwiek ? Jestem bardzo wyluzowanym człowiekiem. Ale jak mój s**t detector miga z częstotliwością odświeżania ekranu to trochę zaczyna wkurwiać. Jeśli ktoś ma mi coś do zarzucenia to chciałbym usłyszeć konkrety a nie ogólnikowe powiedzenie czegoś bez uargumentowania tego. Rozumiem, że ktoś może nie wierzyć w powodzenie naszego projektu bo wiele takich projektów padło szybciej niż powstało. Póki mamy siłę i są ludzie, którzy nam dopingują to będziemy to robić. A napinacze, którzy mają x lat doświadczenia niech pokażą swoje projekty. Jeśli któryś będzie lepszy ode naszego to wtedy mogą mnie krytykować. O ile wiedzą co to jest konstruktywna krytyka. 

Opublikowano

Dowaliłeś Xeno teraz. Sms Shop jeszcze nie działa ale już wiesz, że będzie serwer dla kasy...

Tyle, że on ma racje bo tak to wygląda. Tak jak mówisz. Server jeszcze nie wystartował, ale już wiadomo, że na starcie będzie sobie można kupić przewagę lub inne itemy czy vipy... Dobrze, że przedsprzedaży itemów i vipów nie ma bo server w budowie.

I nie krytykuje pomysłu czy Waszego zaangażowania bo widać, ze wkładacie masę pracy i serca w to co robicie. Taki jeden mały szczegół może nie tyle odstraszyć co zniechęcić niektórych graczy (np mnie).

Opublikowano

Sklep sms nie zawsze mówi, że serwer będzie dla kasy. Jednak nie oszukujmy się serwer musi na siebie zarabiać. A co do kupowania przewagi to nie musisz się o to bać. Nie będzie żadnego kupowania broni pancerza. ani żadnej rzeczy, która może stworzyć przewagę między graczami premium i nonpremium ;)

Opublikowano

Może napiszę tu swoje dwa zdania :)

Długi czas bawiłem się w "majkrafta" myślałem, że to jest super sprawa. Przyszedł też czas kiedy kombinowałem z serwerami, nabrałem doświadczenia i wszystko szło gładko. Kiedyś wpadł pomysł MMORPG w minecraft, a czemu nie? :) natomiast teraz do sedna sprawy: na początku wszystko szło pod kasę, nie ukrywam sam chciałem na tym zarobić ;) ale po wielu trudach włożonych w ten projekt pieniężki poszły na dalszy plan, wlewaliśmy w projekt serce i pasję. Chłopaki nie tworzą to dla pieniędzy, nie w tym rzecz. Takich serwerów nie robi się dla pieniędzy, nie w tych czasach. Kiedyś gdy minecraft jeszcze przeżywał swoje "złote lata" popularności może i tak było, ale nie teraz. Nie ukrywajmy, zarabianie na serwerach minecraft to nie taka prosta sprawa.

Po drugie, chodzą słuchy, że coś ukradłem. Po prostu wyłączyłem maszynę i odciąłem dostęp innym. Ale nie o to chodzi. Osobiście zakończyłem zabawę z tą grą, uważam, że ona zbyt bardzo ogranicza człowieka, a szczególnie mnie. Tyle godzin spędzonych nad tą pracą a doświadczenia w życiu żadnego. Napiszę w CV, że budowałem na serwerze minecraft :D hehe, brzmi dość szczeniacko. Wszystkie pliki oddałem dobrowolnie chłopakom i to oni są teraz ich własnością.

To chyba tyle z mojej strony.

Dziękuję i pozdrawiam

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Serwer widzę że ma potencjał i może wniesie jakiś powiew świeżości. Dobrze by było regularnie publikować jakies newsy z postępu prac. Trzymam kciuki.

2cy5dna.jpg
Opublikowano

Raczej tu chyba nie można podawać linków. Ale newsy z serwera przydadzą się tutaj w wątku i od czasu do czasu jakaś nowa grafika by było widać że serwer sie rozwija.

2cy5dna.jpg
Opublikowano

O ironio... sami zapewniali, że jeżeli będzie trzeba to będą rok pracować, ale i tak serwera powstanie. Cóż... puste słowa - zresztą jak zwykle w przypadku serwerów, którym wróżę, że im nie wyjdzie :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...