Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Życie Niby cudowne ale...

Poslaniec

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nikt nie mowil ze zycie bd latwe. A dwa tego kwiatu to pol swiatu.. Skoro odeszla to widocznie musialo byc cos na rzeczy ale gdy zmadrzeje wroci w mgnieniu oka.

Nie zalamuj sie musisz byc silny chodz latwiej to powiedziec niz zrobic zycie jest ktotkie idz dalej nie roztrzasaj sie nad porazkami bo to nic nie da powodzenia.

wilowo.jpg

Opublikowano

Kolego bez przesady, wiesz powiem ci że zaczęło się to tak że z dziewczyny zrobiłem kobietę, wszyscy mówili jak ona lub o mnie gadać, chwalić sie ze się nią zajmuje, poświęcam jej bardzo dużo czasu... Dom miał być dla nas i dla dzieci... które były w planach bo jednej nie udanej ciąży... Ona mnie prosiła bym został w domu nie jechał na ryby to zostawałem, źle się czuła brałem wolne i byłem przy niej, cały czas mi powtarzała że jestem jej Aniołem Stróżem... jedynie nie pozwalałem jej pić, palić i cpać... nic więcej a czemu zostawiła? nie wiem możliwe że przez jej rodziców bo ona była 0,5 cm mniejsza ode mnie i jej matka ciągle gadała że nie będzie mogła do ślubu ubrać wysokich butów itd po prostu jej matka mówiła że jestem złym człowiekiem a wszyscy na około że jestem dobrym.. nigdy w życiu nikogo nie skrzywdziłem... nie wyzywałem nikogo po osiedlach itd... jedna osoba mi powiedziała że jej matka się bała bo jej córka trafiła na mężczyznę i ta jej matka nie chciała by ona miała dzieci itd...

Co!?

A tak na serio. Musisz to niestety przeżyć. Żadnych samobójstw!

Znajdź sobie jakiegoś kolegę i zapomnij o tym.

Jest jeszcze jeden sposób. Przyjdź do rodziców dziewczyny i porozmawiaj z matką. Zapytaj się jej, czy lubi, jak kto decyduje o jej życiu ktoś inny?

Opublikowano

Głowa do góry ;) W życiu pełno jest takich momentów może niekoniecznie ze względu na kobietę. A raczej nie tylko przez nią. Jako nastolatek podjąłem wiele nieodpowiedzialnych decyzji, które później procentowały nie w tą stronę co trzeba. Tez sądziłem ze nie da się już nic zmienić. Że stoję przed ścianą którą sam sobie zbudowałem i jedyne co mogę zrobić to trzaskać w nią głową aż ją rozbiję lub co bardziej prawdopodobne padnę przed nią. Zacząłem jednak cegła po cegle rozprawiać się z nią. Jedne były zbudowane z pomniejszych problemów, inne sam przed sobą stawiałem. Starałem się dostrzec sedno i zmieniać wszystko łącznie ze mną i moim nastawieniem. Dobrze znam tą sentencję, która mówi żeby naprawę świata zaczynać od siebie. W tym roku zobaczyłem tego efekty w pełnej sile. Mam doskonałą pracę, cudowną Żonę a za 2 miesiące w dniu moich urodzin na świat ma przyjść nasze dziecko. To nie magia tylko ciężka praca nad sobą. Zdane testy w wojsku nie czynią Cię silnym. Robi to życie zadając kolejne rany. Później mało co Cię wzruszy. A co do samej delikwentki. Może nigdy nie dowiesz się co było powodem. Może w jej oczach nie byłeś taki idealny. Może byłeś... zbyt dobry?? Niektóre chyba lubią kiedy facet jest alkoholikiem i pierze je przy każdej okazji. Takie już są ;P A nawet jeśli wróci to olej to. Odeszła raz to odejdzie kolejny i tym razem będzie jej łatwiej przy jakiejś błahej okazji. Jeśli poszła to krzyż na drogę i adios. Lepiej ze zrobiła to teraz niż np za 10 lat zabierając ze sobą lwią część waszego majątku oraz to co najdroższe czyli dzieci. Wtedy to byś miał ciężki orzech do zgryzienia prawda? Nie łam się i przyj do przodu. Zapłata i szczęście znajdą Cię same :)

Opublikowano

Zdarza się, że są takie chwile w życiu, gdzie chce nam się przestać żyć. Powinieneś nastawić się teraz na rozmowę z bliską ci osobą, która zrozumie twoje problemy. Również możesz pochłonąć się jakiemuś hobby, to też pomaga.

zSCFQrN.png

Opublikowano

Pewnie można

sprzedajesz dom i samochód, inwestujesz w wyścigi konne i pokera, a na koniec się okazuje, ze nie umiesz grac i klapa 

951841430649214321545.png

Day after day.

Opublikowano

wiecie dużo osób mówi że zostawiła mnie przez to że byłem zbyt dobry, żadnej osoby w Życiu nie pozwoliłem jej wyzwać, skrzywdzić, nie pozwalałem jej palić, pić.. wszyscy mówili że dobrze robię jak jej nie pozwalam pić... raz kiedyś odeszła i po 3 dniach przepraszała to pozwoliłem wrócić... Cóż nie sądziłem że strzelanie do drugiego człowieka może być bezuczuciowe jeżeli robisz to dla ojczyzny, ale też nie sądziłem że kobieta potrafi tak zrobić że będę czuł się tak okropnie tak  źle że moje dni mijają w sposób taki "Śniadanie, Obiad, Komputer spanie" i tak w kółko. Zawsze każdy gadał że nikt ani nic nie potrafi mnie rozbroić w sensie psychicznym a jednak Kobiecie się udało.. chyba byłem zbyt dobry, zbyt wiele prezentów dostawała, zbyt dużo czasu jej poświęcałem... zawsze powtarzała że nigdy nie zostawi.

za wysoka sygnatura

Opublikowano

Widzę, że sobie szybko ją odpuściłeś. O kobietę się walczy, a nie poddaje tak od razu.

Opublikowano

Hola hola nie róbmy koledze wody z mózgu. Po pierwsze gdzie napisał ze nie walczył? Już raz go zostawiła i pozwolił jej wrócić. Zresztą walka... Naoglądali się średniowiecznych opowieści o księżniczkach i rycerzach walczących o ich serca (swoją drogo ostro przesadzonych bajkach o ciemnych wiekach) i teraz rycerz na białym koniu ma przyjechać i naparzać się ze smokiem. Jest równouprawnienie o które tak zawzięcie walczyły. Nie zmienia to faktu ze kultura osobista czyni np przepuszczanie kobiet przodem etc normalną sprawą. Ale w sprawach uczuciowych jesteśmy równi. Kobieta tez musi pokazać że jej zależy a nie przychodzić jak królewna na gotowe, usadzić zad na tronie i rozkazywać. Druga sprawa. Zakazywałeś jej różnych rzeczy. Nawet pies jak go umiejętnie nie tresujesz czy też przesadzasz uwali cię w rękę. Jeśli sama nie była w stanie dojść do tego że dana rzecz była dla niej szkodliwa to widać na resztę też była za głupia...

Opublikowano

Idz na k***y polecam. B|

Nie wszyscy ludzie są tak jak ty mówisz. Są tacy ludzi, którzy żeby pójść z 2 osobą do łóżka muszą ją kochać. 

Do takich osób należy autor, ale ja także.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...