Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pliki serwerowe by. _venoms_ 34k

Tomex1100

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przydałby się poradnik jak to mniej więcej wgrać ;) i co gdzie zmienić w np start.sh zeby można było odpalić serwer

CO WY CHCECIE ZMIENIAĆ W START.SH ?!@?#

Proszę dla tych co totalnie nie ogarniają ....

#!/bin/sh

echo -e "\033[31m  
Odpalamy Averiusa! Start dla nie rozumiejacych ... \n 
1 - [1] Kanal\033[0m"

read chs

case $chs in 
1*) 

cd /home/Averius.pl/database
env LD_32_PRELOAD=/home/Averius.pl/share/lib_db.so ./db &
sleep 1
cd /home/Averius.pl/login
./logowanie &
sleep 1
cd /home/Averius.pl/channels/channel1/game1_1 
./game1_1 &
sleep 1
cd /home/Averius.pl/channels/channel1/game1_2
./game1_2 &
sleep 1
cd /home/Averius.pl/channels/channel99
./game99 &
sleep 1
;;
esac
  • Odpowiedzi 215
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

co za debile, nie wiem jaki sens jest udostępniania tych plików, nic tu nie jest opisane tylko sam system, ok, ale skąd mamy wiedzieć jaki to typ serwera? pobieranie w ciemno, dwa, nauczcie się ciamajdy jedne, pliki wgrywacie jak każde inne, skoro nie umiecie ich wgrać to wracajcie do derina, bo tutaj odpadniecie, btw. jak edytować plik start.sh? no nie wiem, może otwierając go? boże ludzie, jest 2014 a wy nadal stoicie na 2012, macie deva włączonego to tam idźcie się pytać, nie skorzystam, wole coś pewnego, btw. daj ss że na tej becie było 200 osób, bo coś wierzyć mi się nie chce.

would u miss me? 1105814451671351221478.png

Opublikowano

co za debile, nie wiem jaki sens jest udostępniania tych plików, nic tu nie jest opisane tylko sam system, ok, ale skąd mamy wiedzieć jaki to typ serwera? pobieranie w ciemno, dwa, nauczcie się ciamajdy jedne, pliki wgrywacie jak każde inne, skoro nie umiecie ich wgrać to wracajcie do derina, bo tutaj odpadniecie, btw. jak edytować plik start.sh? no nie wiem, może otwierając go? boże ludzie, jest 2014 a wy nadal stoicie na 2012, macie deva włączonego to tam idźcie się pytać, nie skorzystam, wole coś pewnego, btw. daj ss że na tej becie było 200 osób, bo coś wierzyć mi się nie chce.

Kto każe pobierać ? - Dowidzenia :) 

HATERS GONA BE HATE !!

Opublikowano

udostępnić swoją pracę za darmo i jeszcze jakieś pierdolenie farmazonów , nie chcesz nie pobieraj , nie wierzysz , nikt ci nie karze wierzyć.

Opublikowano

CO WY CHCECIE ZMIENIAĆ W START.SH ?!@?#

Proszę dla tych co totalnie nie ogarniają ....

#!/bin/sh

echo -e "\033[31m  
Odpalamy Averiusa! Start dla nie rozumiejacych ... \n 
1 - [1] Kanal\033[0m"

read chs

case $chs in 
1*) 

cd /home/Averius.pl/database
env LD_32_PRELOAD=/home/Averius.pl/share/lib_db.so ./db &
sleep 1
cd /home/Averius.pl/login
./logowanie &
sleep 1
cd /home/Averius.pl/channels/channel1/game1_1 
./game1_1 &
sleep 1
cd /home/Averius.pl/channels/channel1/game1_2
./game1_2 &
sleep 1
cd /home/Averius.pl/channels/channel99
./game99 &
sleep 1
;;
esac

Hmmm ... no nie wiem ... może ścieżke żeby działało?!

btw. nawet zrobiłem na tym katalogu files co masz w scieżkach w start.sh

a tu to:

http://www.tinypic.pl/bs2t2i5rrs0n

Korzystałem z wielu poradników z ciekawości jak postawic serwer robie krok po kroku i ładuje serwer do połowy i wywala to co jest na obrazku

Opublikowano

Hmmm ... no nie wiem ... może ścieżke żeby działało?!

btw. nawet zrobiłem na tym katalogu files co masz w scieżkach w start.sh

a tu to:

http://www.tinypic.pl/bs2t2i5rrs0n

Korzystałem z wielu poradników z ciekawości jak postawic serwer robie krok po kroku i ładuje serwer do połowy i wywala to co jest na obrazku

Mistrzu, a symlinki zgubiłeś po drodze gdzie ?

cd /home/Averius.pl/channels/channel1/ && ln -s /home/Averius.pl/share/game game1_1

I tak do wszystkiego :) Jak nie pomaga nadaj chmody

chmod -R 777 /home/Averius.pl
chmod 777 /var/db/mysql

Aż tak ciężko :(

Opublikowano

Eeee Tomex masz tu skana klienta:

graftor.png

Sa tu te runy i dzialaja sprawnie pod 34083? Bo wsumie tylko tym byl bym zainteresowany.

Opublikowano

Eeee Tomex masz tu skana klienta:

9750514104669751229049.png

Sa tu te runy i dzialaja sprawnie pod 34083? Bo wsumie tylko tym byl bym zainteresowany.

Skanuj czymś normalnym :) trojana nie ma, przeważnie każda binka ma tkz: "Virusa" gdyż pobiera dane z clienta przez co antyvirusy wykrywają je jako niebezpieczny program.

Runy działają prawidłowo jest ich system ulepszeń zakładają się zdejmują i dodają bonusy. Jednakże wyglądają inaczej niż te o których myslisz :)

Są 4 rodzaje, Runa na Życie / Obronę / Ludzi / Atak ~~ mogłem się pomylić. Zaczyna się od najmniejszego bonusu, craftując runy u alchemika dostajemy na wyższy poziom :)

Bodajże, na 30 lvlu jest pierwsza misja gdzie można owe runy zdobyć.

Opublikowano

No dzieki za doradztwo ale jednak zostane przy swoim antywirusie :) Chyba juz wiem o ktorych runach mowa. Gdzies mi przelecialy przez oczy. Nice , tyle:)

Opublikowano

Mistrzu, a symlinki zgubiłeś po drodze gdzie ?

cd /home/Averius.pl/channels/channel1/ && ln -s /home/Averius.pl/share/game game1_1

I tak do wszystkiego :) Jak nie pomaga nadaj chmody

chmod -R 777 /home/Averius.pl
chmod 777 /var/db/mysql

Aż tak ciężko :(

Nie chce nic mówic ale .. tak cięzko ;) Zwłaszcza jak nagle mowisz o tych symlinkach :D Wgl, wole poczekac na videotut bo co z tego jak dodałem symlinki jak to samo mam ;)

Opublikowano

Nie chce nic mówic ale .. tak cięzko ;) Zwłaszcza jak nagle mowisz o tych symlinkach :D Wgl, wole poczekac na videotut bo co z tego jak dodałem symlinki jak to samo mam ;)

pliki daj do cd /home tam rozpakuj i Averius.pl zmień na files

Opublikowano

Podales zle linki do plikow ktore juz zmieniles ale pobralem wczesniej clienta i takie pytanie to jest ten sam client?? Czy do clienta tez nowy link?

Opublikowano

pliki daj do cd /home tam rozpakuj i Averius.pl zmień na files

Tak zrobiłem. Wrzucilem pliki tar.gz do /home rozpakowałem nadałem chmod 777 zmieniłem Averius.pl na files. Tu nie leży wina. Moim zdaniem jest to wina pliku start.sh, cały czas obczajam go i zmieniam wszystko co jest mozliwe i nic :(

Opublikowano

Powiem tyle nie warto uruchamiać tych plków bug na bugu. Klient estetyka od rzuca. Dużo zbroji/broni nie działa
pety nie działają tak jak i mouty

co sie nadaje z tego nie które ikonki i bronie w postać gr2 bo i tak otrzeba robic od 0

Opublikowano

Powiem tyle nie warto uruchamiać tych plków bug na bugu. Klient estetyka od rzuca. Dużo zbroji/broni nie działa

pety nie działają tak jak i mouty

co sie nadaje z tego nie które ikonki i bronie w postać gr2 bo i tak otrzeba robic od 0

Jak nie umiesz to po huy sie zabierasz u mnie na hamaku (specjalnie postawiłem aby sprawdzić) działa pięknie bez żadnych bugów. Pisałem w poście, nie umiesz nie zabieraj sie
Opublikowano

@Tomex1100 To skoro u ciebie pięknie działa, a inni normalnie stawiają i prawie nic nie działa to może znowu złą paczke dałes albo dobrą ale zbugowaną...

Opublikowano

@Tomex1100 To skoro u ciebie pięknie działa, a inni normalnie stawiają i prawie nic nie działa to może znowu złą paczke dałes albo dobrą ale zbugowaną...

Zdjąłem ją z hamaka i wrzuciłem na mega i to są dobre pliki :) 

Czy to aż takie ciężkie odpalić pliki metina ...

Widzę po tylu latach na MPC tylko z 10% tego forum umie cokolwiek zrobić sama.

To upewnia mnie w przekonaniu , że zrobiłem dobrze odchodząc z tego  :) 

Okej chcecie ściągajcie nie chcecie to nie :) dużo rzeczy można wyjąc nie stawiając plików ~ Kto rozumie chociaż cokolwiek na temat serwerów będzie wiedział o co chodzi :)

Ja spadam w temacie raczej nie będę się udzielać .

Pliki są dobre, client i SQL też jest to wersja ściągnięta z maszyny 5 min po becie.

Opublikowano

Rysio

Tak potwierdzam , odpalilem ch i zadne nie dziala:/ Pliki pobugowane jak ujjjj.... Ten lib tam podany przy odpalaniu podalo ze jest niekompatybilny, sypie treeway bledem po odpaleniu oraz refusy:/ Ja juz wyrzucilem to gowno z komputera:/ Nie wiem co autor mial na mysli piszac ze pliki w 99% sa skonczone ale chyba nie ma bladego pojecia o plikach twierdzadz takie bzdety:/

A ty tomex skoncz pierdolic dobra? Bo ludzie siedza w metku tyle ze ty jeszcze na gowno papa mowiles :/

Nie polecam.

Peace, yooo

Opublikowano

Dlatego najlepiej jakby powstał link do gotowej całej maszyny bsd wtedy nie byłoby tylu problemów i pytań ;D hehe ale będzie może videotut jeszcze dzisiaj bo pytałem to każdy sobie poradzi ;]

Opublikowano

Dlatego najlepiej jakby powstał link do gotowej całej maszyny bsd wtedy nie byłoby tylu problemów i pytań ;D hehe ale będzie może videotut jeszcze dzisiaj bo pytałem to każdy sobie poradzi ;]

Japierdziele.... Co wy macie z tym tutkiem, nie umiecie zmienic sobie usera i poprawic symlinki?? Aż takie to trudne.... W sumie to nawet szkoda czasu na odpalanie tych plików,gorzej pobugowane niż aline2....

Opublikowano

macie deva włączonego to tam idźcie się pytać

Jasne, namawiaj ich, niech idą i robią tematy z angielskim z translatora a później niech się śmieją z Polaczków ;)

Opublikowano

Coś Ty tam namieszał, serwer odpala najlepiej na bsd 8.2 :)

Odpala się normalnie lecz connection refused jest a do bazy nie można wejść nawet hasłem z configów.

Wiecie co jest grane?

742949sygna_mpc.png

Opublikowano

Coś Ty tam namieszał, serwer odpala najlepiej na bsd 8.2 :)

Odpala się normalnie lecz connection refused jest a do bazy nie można wejść nawet hasłem z configów.

Wiecie co jest grane?

jak zmieniłem usera baza normalnie działa 

sygna.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...