Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

10hspqq.png

23ib2vr.png

Projekt MoS wystartował w lutym 2014 roku za inicjatywą EnderDesign.

MoS(Miecze oraz Sandały) to kontynuacja darmowej gry przeglądarkowej typu Flash jakie można było

spotkać do tego momentu. Trudno pomyśleć, że jedna osoba zrobiła do dnia dzisiejszego tyle pracy

związanego z tym projektem. MoS to typowy RPG przeglądarkowy. Wcielamy się w wojownika/wieśniaka jak kto woli, który

buduje sobie karmę pokonując rywali. Gra przypomina troszeczkę wyglądem HeroZero w średniowiecznej epoce. Potężny system zarządzania jak i autorski silnik pozwalają na dodawanie czegokolwiek.

MoS będzie równie dobrą grą jak inne dotychczas. Do gry wprowadzono parę nowinek, których nie można było spotkać

w poprzednich częściach, Takie jak np. - Wspomagacze (system potionów, które dają % na doświadczenie za misje czy rozmieszczenie statystyk naszego bohatera), Misje i Pojedynki, Od teraz możemy zarabiać poprzez wykonywanie misji jak i atakowania innych graczy. Wprowadziliśmy także system skilli/umiejętności. Maksymalny poziom to 1000, a dobicie go jest nielada wyzwaniem więc gra nie skończy się tak szybko. W grze jest ponad 60 setów uzbrojenia jak i broni. Myślimy nad dodaniem wierzchowców. Co 10 poziomów miasta w Misjach się zmieniają na nowe, ale można powrócić do nich w każdym momencie co za tym idzie więcej misji.

Na start gry przepowiada się grudzień 2014 bądź początek stycznia, wraz z 3 światami.

o8c6qw.png

CEO Projektu / Główny programista / Główny Designer: 

@eNdz*

Support:

@Evaneth

2pt2bly.png

12/02/14
Inicjatywa MoS weszła w tworzenie

6/03/14
Koniec tworzenia autorskiego silnika

9/03/14
Naprawiono wszelkie bugi podczas instalacji owego silnika

23/04/14
Stworzono oprawę graficzną interfejsu logowania, teleportów, ekwipunku

26/04/14
Wykonano skrypt na poziomowanie w górę

27/04/14
Naprawiono błędy w skryptach (296)

28/04/14
Programowanie wtyczki na rotację przedmiotów z gry

05/05/14
Wyczyszczono Cache bazy silnika

06/05/14
Ogarnięcie schematów zakładania ekwipunku

08/05/14
Naprawa doubleowania, kopiowania przedmiotów

11/05/14
Utworzono Ranking

22/06/14
Naprawiono tabele (7281), zapewniona lepsza oprawa graficzna, uzbrojenie kodów, a także skryptu na diamenty.

**DODAM POTEM WIĘCEJ**

aw3tw5.png

n5n429.png

15rmhc0.png

bdwdw1.jpg

207p17c.png

1033414194171291244311.png

Opublikowano

Zgłaszam się na beta testy. Mam do kogoś na PW pisać czy coś? xD

//Edit

Fakt. Zmylilo mnie to ze 1 obrazek o testerach, a drugi o supporcie

Opublikowano

Zapowiada się bardzo ciekawie. Powiesz coś więcej o zadaniach supportera?

Support:

Moderowanie Forum.

Dostęp do Ticket System (rozpatrywanie zgłoszeń).

Karanie graczy za łamanie regulaminu (będzie przygotowany).

Zdobywanie Exp'a Lvlowanie jak każdy inny gracz.

Dostęp do Support Panel (Funkcje Ik82:C - Czat z Administracją, Ik21:S - Ticket System / Ban / Kara) 

@Evaneth

@1361622928-U485574.pngKonradRychlik

@554461402688252517908.png #Teski

Opublikowano

Po co  support  do gry gdzie  nawet 100 graczy nie zbierzesz, przecież  to  wygląda jak jedna z  Miliarda  tanich domowych dziecięcych  produkcji  

Graphic Team.... a ikony   do gry nie potrafisz zrobić  tylko za***** z  internetu  ŻENUJĄCY  projekt  ale  co tam dzieciarnia ma czym się jarać 

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngSadam1000 Ale grzeczniej mógłbyś się zwracać do niego - skąd Ty możesz wiedzieć ile ta gra zdobędzie graczy? Lepiej, żeby support był i wszystko miałoby być dopracowane, aniżeli potem gracze odchodzili bo jest lipa nie gra. Widzę, że zarejestrowałeś się tylko po to, aby napisać ten bezsensowny post.. :) 

Opublikowano

@WhiteEagle, udało się go kupić :) O kosztach nie będę mówił.

Tak czy siak jak będzie BETA dla beta testerów, będziesz mógł się wykazać. A pomysły to do @Evaneth albo do @eNdz* na Prywatnej wiadomości.

Każdy support'er dostaje swoją marżę co każdy miesiąc za robotę godną uwagi. Zależy od miesiąca i wykazania.

Opublikowano

Na poważnie ;)

Wydałem już ponad 12000 zł (tym mogę się podzielić), a szacunkowe koszty zwrotne po udanym starcie 80k.

Opublikowano

Projekt interesujący, ale jestem ciekaw na co poszło 12k PLN. Raczej wątpię, że na grafikę, bo kompletnie mi się nie podoba.

Nic do siebie nie pasuje, wygląda jak wyjątkowo brzydki kolaż.

Jeśli chcesz, żeby projekt się zwrócił to lepiej postarajcie się o wygląd, bo niestety większość zwraca na to uwagę.

Opublikowano

Projekt interesujący, ale jestem ciekaw na co poszło 12k PLN. Raczej wątpię, że na grafikę, bo kompletnie mi się nie podoba.

Nic do siebie nie pasuje, wygląda jak wyjątkowo brzydki kolaż.

Jeśli chcesz, żeby projekt się zwrócił to lepiej postarajcie się o wygląd, bo niestety większość zwraca na to uwagę.

Grafika jest robiona przez jednego z głównych szefów HeroZero :) w postępie.

Sam silnik, skrypty <- na to poszło.

Opublikowano

@Evaneth Jestem pewien że znam skądś te ikonki z prawej strony. Udało mi się znaleźć jedną na jakiejś chińskiej stronie, ale prawdziwego źródła odkryć nie mogę. Oświecisz mnie? Masz prawo ich używać? Poza tym dodam, że moim zdaniem całkowicie nie pasują do interfejsu.

http://meetgee.youthwant.com.tw/index.php?url=/YouthWant/gametopics_contents.aspx?ID=2053445&place=YouthWant

708121422388637873334.png

Opublikowano

Oni robią z was idiotów..

Na prawdę im wierzycie  że wyłożyli na ten projekt 12k?

Oni nawet link'a nie udostepnili tylko ss,i opis... każdy tak może napisać.

Uwierzę jak będzie link do projektu ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...