Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

FIFA 15 Demo - Problem z Net Framework

ORTOR4

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 59
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

U mnie to wygląda tak, błąd wyskakiwał, teraz już nie wyskakuje ale gdy klikam "graj" nie ma żadnej reakcji.

W menadżera zadań zakończ proces: EA Sports FIFA 15, a następnie uruchom ponownie grę.

636451494245979649038.gif

Opublikowano

Po przywróceniu ustawień do poprzednich gra pokazuje mi, że moja karta graficzna nie spełnia wymagań (powinna spełniać).

Aktualizowałeś sterowniki?

Opublikowano

Zrobiłem tak jak pisał @Ravoner

Gra się odpaliła, all ładnie pięknie, wybieram język i lecimy dalej i w momencie gdzie sie ładuje kółeczko gra się porządnie ścinała no i nie było opcji pójścia dalej.. Może komputer nie jest za z*******y ale Fifa 14 chodziła lajcikowo ... Popróbuje jeszcze i dam znać. Karta graficzna ATI RADEON HD mobility 5145

Po prostu dziamal ;]

Opublikowano

Gra się odpaliła, all ładnie pięknie, wybieram język i lecimy dalej i w momencie gdzie sie ładuje kółeczko gra się porządnie ścinała no i nie było opcji pójścia dalej.. Może komputer nie jest za z*******y ale Fifa 14 chodziła lajcikowo ... Popróbuje jeszcze i dam znać. Karta graficzna ATI RADEON HD mobility 5145

Jak uważasz, że to wina sprzętu to zmniejsz rozdzielczość na najmniejszą i ustawienia graficzne na najniższe.

Wtedy się okaże.

Opublikowano

Miałem najniższą i najwyższą i jest to samo .. Niestety... Lapek za słaby ... 3 gb ramu i 2.3 GhZ nie starczy żeby pograć w Fifę chyba że to może być wina EA i słabo zoptymalizowana gra  :rolleyes:

Po prostu dziamal ;]

Opublikowano

Udało mi się rozwiązać problem. W swoim laptopie posiadałem dwie karty graficzne - Intel HD Graphics i Nvidia GeForce GT540M, gra domyślnie używała karty od Intela i po przełączeniu na kartę Nvidii wszystko zaczęło działać i chodzić płynnie.

Opublikowano

Zaktualizowałem stery do karty graficznej i dupa .. No cóż ;) Albo kupie lepszego kompa kiedyś tam albo nie wiem .. ;D

Po prostu dziamal ;]

Opublikowano

a posiadasz windowsa 64bit? Jak czytałem to ten błąd pojawia się wtedy kiedy grafa nie obsługuje DX11 albo kiedy nie ma się win 64bit, ale ile w tym jest prawdy nie wiadomo.. to mogą być tylko spekulacje, bo nawet nie ma oficjalnej odpowiedzi od EA dlaczego tak się dzieje :/

Jakby sie nie mialo win 64 bit to nawet by nie bylo mozna zainstwalowac fify

235761444056892195480.gif

Opublikowano

Posiadam Windows 7 64-bitowy i kartę graficzną obsługującą DX 11.

Edit: Sposób kolegi działa.

Edit2: Niby sposób działa, lecz menu nie chce się załadować i wytwarzają się potężne lagi.

też to mam ;c edit2 

tak samo mam.

mam problem z FIFĄ 15 DEMO :(
na początku wyskakiwał mi błąd z Net Framework, okey pobrałem 4.5.2 i już nie wyskakuję. Ale teraz wyskakuję, że moja karta graficzna nie spełnia wymagań.

poszukałem na necie i znalazłem ten program dxcpl (foto niżej)

Mam do was kilka pytań:
1. Jakie ustawienia ustawić w tym programie: http://scr.hu/62j/ubwxo
2. Czy FIFA 15 DEMO się zacina od tego, że mam słabe wymagania ?
3. Wymagania są dobre ?
4. Jak naprawić tą FIFĘ, ponieważ jak wejdę już w menu, wybiorę język to jak mi pokazuję logo EA i typek mówi: EA SPORTS.... to od tego momentu mi już zacina ;c

77512f97859e.jpg

Opublikowano

też to mam ;c edit2 

tak samo mam.

mam problem z FIFĄ 15 DEMO :(
na początku wyskakiwał mi błąd z Net Framework, okey pobrałem 4.5.2 i już nie wyskakuję. Ale teraz wyskakuję, że moja karta graficzna nie spełnia wymagań.

poszukałem na necie i znalazłem ten program dxcpl (foto niżej)

Mam do was kilka pytań:
1. Jakie ustawienia ustawić w tym programie: http://scr.hu/62j/ubwxo
2. Czy FIFA 15 DEMO się zacina od tego, że mam słabe wymagania ?
3. Wymagania są dobre ?
4. Jak naprawić tą FIFĘ, ponieważ jak wejdę już w menu, wybiorę język to jak mi pokazuję logo EA i typek mówi: EA SPORTS.... to od tego momentu mi już zacina ;c

Powiedz proszę, czy masz laptop, czy komputer stacjonarny.

Opublikowano

mi pomogło to:

"Hey guys this little tweak can work. No software needed. 

first download the file here : FIFA 15 Fix

Steps :- 

1)  go to documents folder of your computer. Create a folder there and name it : FIFA 15 Demo
2)  now download the file mentioned above. Extract them in the FIFA 15 Demo folder
3)  now run the fifa 15 , click play and game will run. 

note : I have low video card that is why I cannot play the game but this will work. 

these two files should be in your FIFA 15 Demo folder :- http://prntscr.com/4levd5 "

Ale pomogło na tyle, że gra się uruchomiła lecz nie działa, bo od razu wyskakuje komunikat, że moja karta graficzna jest poniżej wymagań gry.

Opublikowano

mi pomogło to:

"Hey guys this little tweak can work. No software needed. 

first download the file here : FIFA 15 Fix

Steps :- 

1)  go to documents folder of your computer. Create a folder there and name it : FIFA 15 Demo

2)  now download the file mentioned above. Extract them in the FIFA 15 Demo folder

3)  now run the fifa 15 , click play and game will run. 

note : I have low video card that is why I cannot play the game but this will work. 

these two files should be in your FIFA 15 Demo folder :- http://prntscr.com/4levd5 "

Ale pomogło na tyle, że gra się uruchomiła lecz nie działa, bo od razu wyskakuje komunikat, że moja karta graficzna jest poniżej wymagań gry.

A kartę graficzną jaka masz? :)

Opublikowano

Posiadam windowsa 7 (64bit) kartę graficzną lepszą i także mi nie chce odpalić.

Frameworki też instalowałem i usuwałem.

Wydaje mi się że to wina EA i trzeba czekać.

Opublikowano

Posiadam Windows 7 64-bitowy i kartę graficzną obsługującą DX 11.

Edit: Sposób kolegi działa.

Edit2: Niby sposób działa, lecz menu nie chce się załadować i wytwarzają się potężne lagi.

to samo pewnie wina karty graficznej no cóż :)

Opublikowano

Ona nie obsługuje DirectX 11 więc to moze byc przyczyna, że Ci nie działa :)

no wiem o tym, ale miałem nadzieję, że jednak jakoś zadziała :D ale przynajmniej mogę napisać, że fifa mi się włączyła ! :)

Opublikowano

Mi tak samo - nie działa.

Manchester United jest jak Rolling Stonesi, świetni, ale zawsze pozostaną w cieniu zespołu z Liverpoolu.

Opublikowano

Powiedz proszę, czy masz laptop, czy komputer stacjonarny.

Komputer.

@Troll` pisał że temat rozwiązał i gra mu podobno działa, a dziwne bo z tego co podał to jego karta nie obsługuje dorectx11..

nie rozwiązałem.

77512f97859e.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...