Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dlaczego na Magika jest taki diss ?

JaJestemKuba

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co mi nie pasuje ? Tacy debile jak Luk1337. No naprawdę fajnie latanie yhy.

Poprostu już taki jestem że daję się prowokować.

Przyznaj się, masz 13 lat c'nie?
Opublikowano

1) Był słaby technicznie, z przekazem także nie najlepiej.

2) Po filmie o nim pojawił się wysyp osób, twierdzących, że był on najlepszym raperem.

3) Popełnił samobójstwo, co jest potępiane przez wiele osób.

4) Zafascynowani jego rapem (oczywiście dopiero po obejrzeniu filmu) często dają się łatwo sprowokować, czego sam jesteś przykładem.

5) Zwrotki na czasownikach

878bd27cd848.jpg

Opublikowano

Jeśli chodzi o Magika jako człowieka ciężko go ubóstwiać albo brać go za jakikolwiek wzór do naśladowania (chyba ze chcę się pobić życiówkę Adama Małysza).

Człowiek który rozwiązał wszystkie problemy jednym skokiem nie jest najlepszym wyborem na autorytet (Chodzi o tych sajko fanów maga)

Co do jego rapu lubię go  za K44 (Bierz mój miecz i masz etc..) było czymś nowym w tamtych czasach a i w tych dla mnie jest całkiem spoko bo takiej Polskiej muzyki (psychorap) nie robi wielu.

Co do Paktofoniki i jego udziału w tym zespole było już gorzej.. Może 2 jego zwroty nie są asłuchalne (Krypto diss na K44 (ten telewizor) i zwrotka z "nie ma mnie dla nikogo) co nie zmienia faktu że obecnie są lepsze rapy (technicznie , tekstowo etc.) 

Jak byłem w gimbie przed tym hajpem na czarodzieja (wiec to nie była sezonówka)  to się nim jarałem choć wszyscy mówili wokół mówili że to syf. I jak ktoś sypnął żartem że skoczył po frugo również wchodziłem w napinke typu (szanuj zmarłych itp itd) co do szacunku do zmarłych to zostaje jednak trzeba zachować do tego pewien dystans.

Wyrośniesz.

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Jeśli chodzi o Magika jako człowieka ciężko go ubóstwiać albo brać go za jakikolwiek wzór do naśladowania (chyba ze chcę się pobić życiówkę Adama Małysza).

Człowiek który rozwiązał wszystkie problemy jednym skokiem nie jest najlepszym wyborem na autorytet (Chodzi o tych sajko fanów maga)

Co do jego rapu lubię go za K44 (Bierz mój miecz i masz etc..) było czymś nowym w tamtych czasach a i w tych dla mnie jest całkiem spoko bo takiej Polskiej muzyki (psychorap) nie robi wielu.

Co do Paktofoniki i jego udziału w tym zespole było już gorzej.. Może 2 jego zwroty nie są asłuchalne (Krypto diss na K44 (ten telewizor) i zwrotka z "nie ma mnie dla nikogo) co nie zmienia faktu że obecnie są lepsze rapy (technicznie , tekstowo etc.)

Jak byłem w gimbie przed tym hajpem na czarodzieja (wiec to nie była sezonówka) to się nim jarałem choć wszyscy mówili wokół mówili że to syf. I jak ktoś sypnął żartem że skoczył po frugo również wchodziłem w napinke typu (szanuj zmarłych itp itd) co do szacunku do zmarłych to zostaje jednak trzeba zachować do tego pewien dystans.

Wyrośniesz.

Tak dystans musi być ale czy jak twój kumpel by się zabił (przyczyn od ciula moze byc) to teżbyś po nim jechał? W k44 był niezły w pfk już tylko parę kawałkow jest spoko. Ogólnie mądry człowiek i na własciwym miejscu z cb

Opublikowano

Ja wierze w to, że magik potrafił wiele rzeczy, których ja nie potrafie. Przykładem tutaj może być chociażby umiejętność latania.

no z tym lataniem to mu sie za bardzo nie udalo. za duzo marihunaen spalił i miał problemy przy lądowaniu. ale sama chęć latania jest godna podziwu, dlatego szanuje tego czlowieka.

Opublikowano

Moze dlatego, ze był słabym raperem, a tępe dzieciaki jarają się bo nakręcili o nim film.

Dla zmarłych naleźy się szacunek

Nie.

Opublikowano

Moze dlatego, ze był słabym raperem, a tępe dzieciaki jarają się bo nakręcili o nim film.

Nie.

Może nie szacunek ale według porzekadła albo o zmarłych mówi się dobrze albo wcale ;)

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

ciągle wałkowany ten sam temat, wszystko było już wyjaśnione x razy w temacie o rapie i w kilku innych...

powtarzać się nie będę, dodam tylko od siebie, że z perspektywy wieku i sposobu myślenia jaki przedstawiam, mam bekę z magika, jak i naszego chujowego rapu ale wczuci psychofani są najgorsi i rodzą się tacy ludzie jak autor tematu (jak się czujesz obrażony to masz problem spięta dupo), fani polskiego rapu to najwięksi chodzący debile po tej ziemi i jest multum przykładów na to, nie muszę nawet wymieniać, kto dzisiaj słucha Paktofoniki, Molesty, K44 na poważnie jest niezrównoważony, jak można w ogóle sobie wkręcać, że to jest fajnie - nie wiem, do tych kawałków wraca się z sentymentu, no ale jak wy k***a możecie wracać do tych kawałków z sentymentu skoro mieliście po 3-4 latka, jak to wychodziło i jak to było puszczane na vivie i mtv...

nie ważne, czarny humor na propsach od 476 n.e. i mam 20 wiosen, sobie k***a żartuję o skoczku, bo co? jak nie wiesz co to czarny humor to nawed nie pozdrawiam

swoją drogą nie szanuję go jako człowieka bo to samobójca, a w tv przedstawiany prawie jak bohater XXI wieku, śmieszne, Kert Kombajn (wygógluj sobie) nie jest przedstawiany jako bohater i to jest spoko, a jak ktoś tak przedstawia to jest zjebany, muzycznie props dla obydwu bo na swoje czasy zrobili coś i jeden i drugi przysłużyli się dla swoich zajawek ale to tyle nic więcej

ps jak masz idoli to tak jakbyś mówił, że masz luz - zazdroszczę psychologów

Opublikowano

ciągle wałkowany ten sam temat, wszystko było już wyjaśnione x razy w temacie o rapie i w kilku innych...

powtarzać się nie będę, dodam tylko od siebie, że z perspektywy wieku i sposobu myślenia jaki przedstawiam, mam bekę z magika, jak i naszego chujowego rapu ale wczuci psychofani są najgorsi i rodzą się tacy ludzie jak autor tematu (jak się czujesz obrażony to masz problem spięta dupo), fani polskiego rapu to najwięksi chodzący debile po tej ziemi i jest multum przykładów na to, nie muszę nawet wymieniać, kto dzisiaj słucha Paktofoniki, Molesty, K44 na poważnie jest niezrównoważony, jak można w ogóle sobie wkręcać, że to jest fajnie - nie wiem, do tych kawałków wraca się z sentymentu, no ale jak wy k***a możecie wracać do tych kawałków z sentymentu skoro mieliście po 3-4 latka, jak to wychodziło i jak to było puszczane na vivie i mtv...

nie ważne, czarny humor na propsach od 476 n.e. i mam 20 wiosen, sobie k***a żartuję o skoczku, bo co? jak nie wiesz co to czarny humor to nawed nie pozdrawiam

swoją drogą nie szanuję go jako człowieka bo to samobójca, a w tv przedstawiany prawie jak bohater XXI wieku, śmieszne, Kert Kombajn (wygógluj sobie) nie jest przedstawiany jako bohater i to jest spoko, a jak ktoś tak przedstawia to jest zjebany, muzycznie props dla obydwu bo na swoje czasy zrobili coś i jeden i drugi przysłużyli się dla swoich zajawek ale to tyle nic więcej

ps jak masz idoli to tak jakbyś mówił, że masz luz - zazdroszczę psychologów

Psychologów? Da fuq?

Do tych kawałków się wraca bo niektóre są ponadczasowe i fajny bit z nich jest. Wiek to sprawa względna. Te pokolenie usłyszy magika i następne i następne i będą fani (źle jak fani tylko magika) i hejterzy.

Może nie szacunek ale według porzekadła albo o zmarłych mówi się dobrze albo wcale ;)

Racja. Tylko (nie wiem kto bo nrakuje mi słów) źle mówi się o zmarłych. Myśleć to se można szacunek to też jak chcecie ale nie gada się źle.

Mi np. magik trochę zbrzydł i od 2 miesięcy słucham rahima (jego też długo słucham). A ten kto powiedział że polski rap to g****o itp. itd. to powiem mu że O GUSTACH SIĘ K***A MAĆ NIE DYSKUTUJE!

1570414103624031230770.jpg

POLECAM, TELEMARK 10/10

Kongratulejszyn iq plastikowej butelki.

Nie.

Dla mnie słabym jest m.in. peja bo go nie rozumię i jego rap to dla mnie kapcie ferdka kiepskiego.

Sorry BTW. Mam 18 lat i niby jestem dziecieakiem ? Pozdrawiam. Trochę masz racjii że takie dzieciaki 1 gim słuchają magika i niby go ubóstwiają że pojadą pod jego blok (ja pojadę postawię mu znicz na cmentarzu a nie w komentarzu;))

no z tym lataniem to mu sie za bardzo nie udalo. za duzo marihunaen spalił i miał problemy przy lądowaniu. ale sama chęć latania jest godna podziwu, dlatego szanuje tego czlowieka.

Te-Tris błagam wyjdź stąd bo nic nie wnosisz do tematu a cb to można o kant dupy rozbić. Chyba naprawde masz iq klocka tetrisowego ;_; smutne

1) Był słaby technicznie, z przekazem także nie najlepiej.

2) Po filmie o nim pojawił się wysyp osób, twierdzących, że był on najlepszym raperem.

3) Popełnił samobójstwo, co jest potępiane przez wiele osób.

4) Zafascynowani jego rapem (oczywiście dopiero po obejrzeniu filmu) często dają się łatwo sprowokować, czego sam jesteś przykładem.

5) Zwrotki na czasownikach

991491410293497141743.jpg

1. poprostu nie czaisz tekstu.

2.Z tym się zgadzam. Nie lubię takich co się palą magikiem przez 30 minut a potem jpjpjpjpjp

3.No cóż.. bóg tak chciał.. albo los..

4.Fajnie :> 4 lata słucham..

5. Czasowniki rzeczowniki ważne że wpada w ucho a o gustach jak pisałem sie nie dyskutuje.

Opublikowano

5. Czasowniki rzeczowniki ważne że wpada w ucho a o gustach jak pisałem sie nie dyskutuje.

O gustach się nie dyskutuje? Przecież dyskusja często polega na wymianie poglądów, gustów. Szczególnie w dziale "muzyka".

1. poprostu nie czaisz tekstu.

Nie mam problemów z interpretacją tekstów magika.

4.Fajnie :> 4 lata słucham..

Miałem na myśli, że łatwo dajesz się sprowokować.

Opublikowano

piotr łuszcz znany jako raper magik przyczynił się do bankructwa mojej dalszej rodziny, żeby nie spłacać długów skoczył z okna, teraz długi ciązą na jego dziecku i matce. i był ćpunem. nienawidzę gnoja

dapng_nwhxwwq.png

Opublikowano

Przeczytałem kilka komentarzy i jest parę spraw z którymi muszę się zgodzić nie był on jakimś najlepszym raperem był dobrym ale nie był mistrzem tej sztuki. (A tu kawałek co do rapu wsłuchajcie się w tekst jeżeli będziecie go słuchać lub odtwórzcie sobie w nowej karcie ten kawałek i przeczytajcie tekst który jest w opisie.)

Teraz jest kilku lepszych raperów od magika np w kwestiach technicznych jak i rytmicznych. A tak co do gustów mówi się że się o nich nie dyskutuje ale tak jak ktoś napisał wymieniamy własne poglądy na różne tematy czyli dyskutujemy o gustach proste i logiczne. A co do szacunku to że powinniśmy szanować wszystkich zmarłych i starszych to gó*no  prawda na szacunek trzeba sobie zasłużyć i tyle, jechałem kiedyś w autobusie i starszy facet (około 60) który siedział i obok na siedzeniu trzymał torbę  nie chciał zdjąć tej torby z siedzenia żeby starsza pani (również około 60+) sobie usiadła zaczęli się kłócić w końcu staruszka odpuściła, ale to nie o to mi chodzi, chodzi o to jak mam szanować starszego faceta mimo tego że jest ode mnie z 3 razy starszy skoro jest chamem prostakiem i dupkiem któremu nie chce się ściągnąć torby aby starsza pani sobie usiadła. Czyli tak jak ktoś pisał szacunku nie otrzymuje się za darmo musimy sobie na niego zasłużyć w taki czy inny sposób.

334qlo8.jpg
Opublikowano

Przeczytałem kilka komentarzy i jest parę spraw z którymi muszę się zgodzić nie był on jakimś najlepszym raperem był dobrym ale nie był mistrzem tej sztuki. (A tu kawałek co do rapu wsłuchajcie się w tekst jeżeli będziecie go słuchać lub odtwórzcie sobie w nowej karcie ten kawałek i przeczytajcie tekst który jest w opisie.)

Teraz jest kilku lepszych raperów od magika np w kwestiach technicznych jak i rytmicznych. A tak co do gustów mówi się że się o nich nie dyskutuje ale tak jak ktoś napisał wymieniamy własne poglądy na różne tematy czyli dyskutujemy o gustach proste i logiczne. A co do szacunku to że powinniśmy szanować wszystkich zmarłych i starszych to gó*no  prawda na szacunek trzeba sobie zasłużyć i tyle, jechałem kiedyś w autobusie i starszy facet (około 60) który siedział i obok na siedzeniu trzymał torbę  nie chciał zdjąć tej torby z siedzenia żeby starsza pani (również około 60+) sobie usiadła zaczęli się kłócić w końcu staruszka odpuściła, ale to nie o to mi chodzi, chodzi o to jak mam szanować starszego faceta mimo tego że jest ode mnie z 3 razy starszy skoro jest chamem prostakiem i dupkiem któremu nie chce się ściągnąć torby aby starsza pani sobie usiadła. Czyli tak jak ktoś pisał szacunku nie otrzymuje się za darmo musimy sobie na niego zasłużyć w taki czy inny sposób.

Pierdolenie o Chopinie. Jeżeli muzyka wpada w ucho, to c**j z tym, czy techniczna, czy nie. Ważne, że się podoba. Nie zmienia to faktu, że to co robił ten pseudo raper jest po prostu gówniane.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...