Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

FCM 36 Pak 40. Co z trzecim...

Vaxus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Słabo, do zarobków to premki V+, im wyżej tym lepiej. Powiedz jaki masz budżet.

Jak słabo to nie fajnie... A jakaś premka V lub VI to jaka dobra do zarobków? I ile średnio na rundke z takiej wyciągne? Widzą, że po 40-70zł są to raczej nie będzie problemu.

Myślałem może o dicker maxie, albo Su którymś. Idę w linie niszczycieli niemickich (obecnie VIII tier) i rosyjskich (dopiero zaczynam) to bym sobie załogę szkolił.

sasawf.png

Opublikowano
  • SU-100Y - wolny, słaby pancerz, słabe camo ale świetne działo a to w premce najważniejsze
  • Dicker Max - fajne działko i op depresja, ale to czołg dla doświadczonych graczy
  • Pz. IV S - przeciętny med, ale może być
  • TOGII* - bierz jak masz 2 kolegów którzy zrobią to samo; też dla doświadczonych graczy

• Churchill III - świetna zarabiaczka, bardzo prosta i nawet fajnie zarabia
  • T-25 - taki Pz IV S poziom niżej
  • Excelsior - taki HT, fajny pancerz i mobilność ale średnie działko
  • T14 - podobne do Excelsiora, tylko skątowany pancerz
  • SU-85i - fajny TDek, całkiem niezła zarabiaczka
Opublikowano

• SU-100Y - wolny, słaby pancerz, słabe camo ale świetne działo a to w premce najważniejsze
  • Dicker Max - fajne działko i op depresja, ale to czołg dla doświadczonych graczy
  • Pz. IV S - przeciętny med, ale może być
  • TOGII* - bierz jak masz 2 kolegów którzy zrobią to samo; też dla doświadczonych graczy

• Churchill III - świetna zarabiaczka, bardzo prosta i nawet fajnie zarabia
  • T-25 - taki Pz IV S poziom niżej
  • Excelsior - taki HT, fajny pancerz i mobilność ale średnie działko
  • T14 - podobne do Excelsiora, tylko skątowany pancerz
  • SU-85i - fajny TDek, całkiem niezła zarabiaczka

Najbardziej mnie chyba interesuje ten Su-100y, tylko, że nie mam załogi na niego i całego perka od nowa szkolić to lipa...

Na dicker maxa bym miał już średnią załoge z 2 perkami, tylko, że on ma malutko hp.

Churchill mnie nie interesuje ;/ Chociaż... Mam KV3 to może by się przydał, ale zależy czy dużo więcej zarabia od Su-100y i dicker maxa? Bo jak to są małe różnice, to wole niszczyciela :D

Polecasz bardzie Su-100Y czy Dicker Maxa do zarabiania?

sasawf.png

Opublikowano

A jak dobrze umiesz grać? Gra D.Max'em jest trudna.

Powiedzmy, że średnio. Mam tylko 2.5k bitew. Przez pierwsze ~1800 bitew nawet nie wiedziałem o co w tej grze chodzi, potem zacząłem się bardziej interesować, wciągać. Powoli uczyłem się podstaw, jakie czołgi mają jakie działa i pancerze. Co dam rade przebić spokojnie, gdzie strzelać. Trochę też czytałem o mechanice gry, podpalania, kamuflaże itp. itd.

JagdPanterka 2 po odblokowaniu top działa średnio te pkt WN8 (jak się nie mylę) mam na poziomie 1600-2000. Przy dobrych wiatrach robię po 3-5k dmg na bitwe. 

sasawf.png

Opublikowano

To nie bierz się za D.Max'a, on wymaga dużego doświadczenia. I zastanów się nad Churchillem, bo to świetna zarabiaczka.

Opublikowano

To nie bierz się za D.Max'a, on wymaga dużego doświadczenia. I zastanów się nad Churchillem, bo to świetna zarabiaczka.

Ile za średnią runde takim churchillem zarobie ;d?

Tylko, że churchill ma strasznie dziadowskie działo i jest strasznie miękki jak na V.

Najbardziej mnie interesuje ten D.Max, świetne camo (ja lubie przyczaić się w krzaczkach), załogę na niego mam, robi większe dmg na minute od SU100y, tańsze pestki. Mógłbyś bardziej wyjaśnić co w nim jest takiego, że się nie nadaje dla mało doświadczonych graczy?

http://tank-compare.com/pl/compare/su-100y/dicker-max#T1=429I345I293I531I194&T2=266I193I180I323I156

D.Max dużo lepszy od SU-100Y jaak tu widać ;d

sasawf.png

Opublikowano

Z nim problem jest taki, że ma bardzo nietypową zaletę - opuszczanie działa -15. Jest to świetne, ale trzeba umieć to wykorzystać. Ale o wadach. Po pierwsze - jest bardzo wolny. Zazwyczaj osiąga 20 km/h, jak się z górki rozpędzi to 30-40. Po drugie - tragiczny pancerz. Wszystko wchodzi. Problem polega na tym że trzeba bardzo dobrze wykorzystywać te zalety, bo 1100 dmg(dwukrotnie więcej niż ma HP) zapewnia jakieś 20k bez premki oraz 2 000 WN8. Ta zaleta w postaci opuszczania działa w połączeniu z tymi wadami jest po prostu trudna do wykorzystania i na tym polega problem.

Opublikowano

Z czołgów premium 5 poziomu zdecydowanie najlepsza jest Skoda (t-25). Ja na twoim miejscu jednak bym albo dozbierał do super persa (bo najtańszy z 8t... szału nie ma ale to jednak 8 tier więc zarobi dużo lepiej niż najlepsza 5/6/7) albo zrobił za darmo... masz tyle misji na czołgi premium... np. type 62...

Opublikowano

Z czołgów premium 5 poziomu zdecydowanie najlepsza jest Skoda (t-25). Ja na twoim miejscu jednak bym albo dozbierał do super persa (bo najtańszy z 8t... szału nie ma ale to jednak 8 tier więc zarobi dużo lepiej niż najlepsza 5/6/7) albo zrobił za darmo... masz tyle misji na czołgi premium... np. type 62...

Suka zarabia więcej i jest przyjemniejsza od persa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...