Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] MicroVPS = Fiberhost? Czyli kilka faktów i kilka przypuszczeń

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od kilku dni można zauważyć na forum wiele wpisów dotyczących Microvps.pl
Sprawa wydała mi się podejrzana więc postanowiłem to sprawdzić.
Po numerze NIP zamieszczonym na http://www.microvps.pl/cms/regulamin/
sprawdziłem w CEIDG ową firmę, gdyż nazwisko wydało mi się znajome.
Oto co znalazłem: http://oi60.tinypic.com/tapkw8.jpg
Oczywiście nie ma w tym nic złego, że obaj (lub jeden z nich) młodzi ludzie, tworzą kolejną markę.

Natomiast nie podoba mi się zakładanie multikont i spamowanie forum, dokładnie od 04.09.2014. Dowód? Proszę bardzo: http://oi59.tinypic.com/1qkbo2.jpg

Z owych postów można się dowiedzieć jakiż to wspaniały nowy hosting vps. Taka wspaniała jakość, tylu zachwyconych klientów.
Wspaniały support.
O tym wszystkim klienci przekonali się zaledwie w kilka dni działania serwisu.
Moim skromnym zdaniem, OVH może już zamykać swoje vpsy.
Microvps jest tak dobre i ma aż tak autorski panel, że na główną nie wystarczyło czasu:
http://ow.ly/BdGZi

No gdyby nie wiedział, że to jest autorski panel, to byłym święcie przekonany, że to jest panel NOZO.
Tak bardzo go przypomina, ale przecież to jest autorski panel, więc na pewno nie ma nic wspólnego z NOZO, a wszystkie podobieństwa to czysty przypadek.

To jest nakręcanie szutcznego buzzu na forum, który nie ma nic wspólnego z rzeczywistością.
To może wszystkie firmy powinny zacząć tak spamować? Ciekawe jak wtedy będzie wyglądało forum.

Liczę, że administracja zrobi coś z tym spamem.

Przy okazji  łatwo sprawdzić, że główna stoi we Francji na OVH, a serwery są w Olsztynie (w Olsztynie jest tylko jedno data center, czyli Sprint Data Center).

Biorąc pod uwagę fakt, że SDC miewa różnorakie problemy, to o ile pojawi się problem z vps (z winy SDC), to przynajmniej strona będzie dostępna cały czas i będzie można dać komunikat na głównej.

Maxcraft.pl to możliwość wgrania własnego silnika np forge, najniższe ceny, profesjonalna pomoc już do 10:00 rano!
Mamy 10 lat doświadczenia najniższe ceny, profesjonalny i intuicyjny panel.
Do tego: ochrona przed ddos , aż 31 dni w miesiącu (to 12 dni w roku za darmo) , itemshop w domenie itemshop.pl, najlepsze stawki sms, płatności Paysafecard, hosting www, Dynmapa, konsola serwera w czasie rzeczywistym,

Opublikowano

po VPS jest beta wiec wyłaczą to i zabiorą kase i będą brac co 1 mies więc nie polecam a fiberhost ma ch**e maszyny

CPU i5 6600k 4,1GHZ | RAM HyperX SAVAGE 16GB RAMGPU ASUS GTX 1070 ROG STRIX 8GOC |

SSD1 Samsung EVO 850 120GB| SSD2 ADATA SP600 120GB |HDD Toshiba 1TB

Reklama serwera minigames w starym stylu Kliknij tutaj

Rekrut
Opublikowano

Brawo że ktoś to w końcu też zauważył, zgłosiłem @1361622928-U485574.pngAleServus za spam już wczoraj ale widać że administracja ma to (jak i kilka innych rzeczy) głęboko w d***e :)

Opublikowano

Spam to nie jest, bo ludzie się pytają o normalne rzeczy o tym, jakby to było multikonto, to zostałoby dawno zbanowane przez Global Moderatorów. 

Powiem tak, firma jest nowa, nie sprawdzicie, nie zrobicie, tylko kierujecie się motywami przyrodnimi, gdzie zakładacie z góry, że ovh oraz sdc i serwery są za przeproszeniem c*****e. Niestety mamy takie czasy, że już nie sprawdzimy serwerów, gdzie możesz napisać o tydzień testowy, tylko hejtować.. Pieprzone stereotypy, które sobie wyrabiacie, mogą dla Was kiedyś się źle skończyć, nie jest to groźba tylko przykład z życia niektórych osób.

Co do szablonu jeszcze, został On zakupiony, no i co z tego?  

Dla hejterów, nie jestem spokrewniony z firmą w żaden sposób tylko klientem. 

k4L2ZMS.png

Rekrut
Opublikowano

Spam to nie jest, bo ludzie się pytają o normalne rzeczy o tym, jakby to było multikonto, to zostałoby dawno zbanowane przez Global Moderatorów. 

Powiem tak, firma jest nowa, nie sprawdzicie, nie zrobicie, tylko kierujecie się motywami przyrodnimi, gdzie zakładacie z góry, że ovh oraz sdc i serwery są za przeproszeniem c*****e. Niestety mamy takie czasy, że już nie sprawdzimy serwerów, gdzie możesz napisać o tydzień testowy, tylko hejtować.. Pieprzone stereotypy, które sobie wyrabiacie, mogą dla Was kiedyś się źle skończyć, nie jest to groźba tylko przykład z życia niektórych osób.

Co do szablonu jeszcze, został On zakupiony, no i co z tego?  

Motywem "przyrodnim" to się ty kierujesz w tej chwili mówiąc że nie sprawdziłem serwera ;) Nie stwierdziłem również, że ovh oraz sdc są złe, wprost przeciwnie pochwaliłem ovh.

Nowicjusz
Opublikowano

po VPS jest beta wiec wyłaczą to i zabiorą kase i będą brac co 1 mies więc nie polecam a fiberhost ma ch**e maszyny

BETA - mowa o panelu, nie usługach. 

Tutaj masz maszyny -> http://fiberhost.pl/maszyny/

Fiber już od dawna oszukują ;)

Co Ty za bzdury opowiadasz, FIBERHOST działa w pełni legalnie, na czym się opierasz?

Wszyscy pracownicy fiberhost.pl są zatrudnieni - swoją drogą ciekawe ile hostingów tak robi?

Widać, że konkurencja ma bóle, w sumie nie ma się co dziwić.

Osoby wypowiadające się to w 90% testerzy usług bo są one oferowane za darmo - dostępne po rozmowie na LiveChat bądź emailowo. 

Stąd właśnie głównie między innymi ten SPAM - nikogo nie prosiliśmy jednak o pisanie niczego. A to, że pomagamy edytować skrypty pod nasze API to raczej nic złego.

Traq - Ciebie też zapraszam do testów, bo panel NOZO to nie jest. A nie dawno nam napisałeś że nie byli byśmy wstanie napisać własnego panelu.

I nie mówimy tego złośliwie, a w 100% poważnie, i w przeciwieństwie do Twojego podejścia przyjaźnie. 

Mamy nadzieje, że w przyszłości pozytywnie się o Nas wypowiesz, tym bardziej że cały czas chodzi Nam tylko o klienta - nie o pieniądze raczej dało się to już zauważyć. 

Opublikowano

MicroVPS jest FiberHostu, takie informacje dostałem od Supportu - Pana Dominika.

MicroVPS nie padnie po tygodniu/miesiącu jak FireHosting.

FiberHost upadł? nie. Czyli MicroVPS nie upadnie tak szybko.

1399298830-U815990.png

chcesz limit?

możesz dać, będe szpanował

@#e3uS $WAG

Opublikowano

@F-H pomijając cały ten shitstorm powyżej, na który masz prawo być zły (oskarżenia o kradzieże itp), to z całą sympatią nie traktuj ludzi jak idiotów.
Nie ma takich sytuacji kiedy klient po testach wpada na forum i sam z siebie zakłada tematy wychwalające produkt.
To się nie zdarza w przyrodzie. Możesz dostać maila z podziękowaniami, możesz mieć pozytywny wpis w opiniach, ale nikt, nigdy nie będzie leciał pełen entuzjazmu i zakładał tematów na forach jaka to rewelacyjna jest ta usługa.

Maxcraft.pl to możliwość wgrania własnego silnika np forge, najniższe ceny, profesjonalna pomoc już do 10:00 rano!
Mamy 10 lat doświadczenia najniższe ceny, profesjonalny i intuicyjny panel.
Do tego: ochrona przed ddos , aż 31 dni w miesiącu (to 12 dni w roku za darmo) , itemshop w domenie itemshop.pl, najlepsze stawki sms, płatności Paysafecard, hosting www, Dynmapa, konsola serwera w czasie rzeczywistym,

Nowicjusz
Opublikowano

@F-H pomijając cały ten shitstorm powyżej, na który masz prawo być zły (oskarżenia o kradzieże itp), to z całą sympatią nie traktuj ludzi jak idiotów.

Nie ma takich sytuacji kiedy klient po testach wpada na forum i sam z siebie zakłada tematy wychwalające produkt.

To się nie zdarza w przyrodzie. Możesz dostać maila z podziękowaniami, możesz mieć pozytywny wpis w opiniach, ale nikt, nigdy nie będzie leciał pełen entuzjazmu i zakładał tematów na forach jaka to rewelacyjna jest ta usługa.

To zależy na kogo trafisz. Jeśli ktoś próbuje starać się o sponsoring robi różne rzeczy - ale to juz są nasze prywatne przemyslenia.

Jak chcesz coś wyjaśnić to po prostu pisz do nas na email bądź pw teraz zrobiłeś nam tylko reklame :)

@down - pozostawię bez komentarza docinki zakresu przedszkola. 

Opublikowano

To zależy na kogo trafisz. Jeśli ktoś próbuje starać się o sponsoring robi różne rzeczy - ale to juz są nasze prywatne przemyslenia.

Jak chcesz coś wyjaśnić to po prostu pisz do nas na email bądź pw teraz zrobiłeś nam tylko reklame :)

Tłumaczycie się z sprawy jasnej i oczywistej ;-).

Nagle odkąd pierwszy raz wszyscy słyzą o hostingu, odkąd prawdopodobnie hosting wystartował wszyscy piszą takie tematy, zazwyczaj są to użytkownicy z +-200 postów, zdaża sie wyjątek.

Jeżeli faktycznie macie coś z tym wspólnego( a według mnie macie) to gratuluje umiejętności jak i doświadczenia w marketingu, jeśli musicie się reklamować na forach i jeszcze kupować opinie konsumentów, to rzeczywiście jesteście profesjonalistami xD

Nowicjusz
Opublikowano

Właśnie to jest dziwnie od niedawna zaczęłą się rozmowa o tym MicroVPS i robi się coraz więcej tematów z tym Hostingiem

Łącznie rozdaliśmy na same BETA test-y ok. 50 serwerów (14 dniowe).

I codziennie rozdajemy kolejne, na 48 godzin - dla każdego kto chce sprawdzić jakość naszych usług. 

Po prostu ludzie sprawdzają i piszą, Nas to cieszy - dodatkowo tematy takie jak te zamiast robić anty-reklamę działają odwrotnie. 

Zaopatrzyliśmy się w dużą ilość maszyn tak więc chętnych zapraszamy na testy. 

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

BETA - mowa o panelu, nie usługach. 

Tutaj masz maszyny -> http://fiberhost.pl/maszyny/

Co Ty za bzdury opowiadasz, FIBERHOST działa w pełni legalnie, na czym się opierasz?

Wszyscy pracownicy fiberhost.pl są zatrudnieni - swoją drogą ciekawe ile hostingów tak robi?

Widać, że konkurencja ma bóle, w sumie nie ma się co dziwić.

Osoby wypowiadające się to w 90% testerzy usług bo są one oferowane za darmo - dostępne po rozmowie na LiveChat bądź emailowo. 

Stąd właśnie głównie między innymi ten SPAM - nikogo nie prosiliśmy jednak o pisanie niczego. A to, że pomagamy edytować skrypty pod nasze API to raczej nic złego.

Traq - Ciebie też zapraszam do testów, bo panel NOZO to nie jest. A nie dawno nam napisałeś że nie byli byśmy wstanie napisać własnego panelu.

I nie mówimy tego złośliwie, a w 100% poważnie, i w przeciwieństwie do Twojego podejścia przyjaźnie. 

Mamy nadzieje, że w przyszłości pozytywnie się o Nas wypowiesz, tym bardziej że cały czas chodzi Nam tylko o klienta - nie o pieniądze raczej dało się to już zauważyć. 

oszukujecie ludzi pisząc że hostujecie na wydajnych maszynach.

Powiem tak, piszecie bzdury jaki to fiberhost jest dobry a gdy miałem serwer na ovh (vps classic 3 4gb ramu) to serwer zużywał zaledwie ok.2700 ramu a u was gdy zrobiłem serwer na tych samych plikach wynosiło już zużycie ramu ok.4100 duża jest różnica nie wiem dlaczego tak jest ale wydajnych maszyn to chyba nie macie.

Ilość zużywanego ramu sprawdzałem:

Na ovh przy 19 osobach

Na fiberhost przy 22 osobach

Oferta Fiberhost: (Bedrock)

Oferta OVH: (VPS Classic 3 [4GB ramu 3vCores] )

Więc oszukujecie ludzi.

Jeżeli mój post podoba ci się wciśnij: napispng_wpwaara.png Dzięki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...