Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Plugin] GamesOrganizer - plugin eventowy

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 128
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Plugin jest bardzo fajny przydatny na serwerach z freebuild i innych.... oczywiście uwielbiam takie pluginy i jestem zaskoczony ze ktoś takie coś napisał . Dziękuje za plugin!

Opublikowano

mam pytanko. Czy dodasz do tematu/pluginu opis co i jak się używa/wpisuje żeby poprawnie działało?

tj. plik konfiguracyjny i no np. ustawianie poprzez komendy ? czy sam plik konfiguracyjny, lub inaczej ?

Opublikowano

tj. plik konfiguracyjny i no np. ustawianie poprzez komendy ? czy sam plik konfiguracyjny, lub inaczej ?

bardziej chodzi mi o plik settings.yml bo reszta jest do ogarnięcia po prostu weź to opisz co i jak bo czasem nie wiem do czego to może służyć :)

531001454960877632167.png

Opublikowano

Spoko plugin.

Jesli caly czas go ulepszasz - dodajesz nowe MiniGames to mozesz w nastepnej V dodac gre o nazwie SUMO

Na czym ma polegac?

Mamy arenke (okrąg) okolo 15x15 i ona na 10 graczy.

Po starcie gracze spadaja na ta platforme i jest tam pvp - nie maja eq, mieczy ani nic innego. Jest dane im ulepszenie (regeneration 4 aby nie umrzec)

Ale w takim razie jak zginac? To proste. Gracz odpada gdy spadnie z platformy - zostanie zepchniety przez innych graczy.

Arene wygrywa osoba ktora wytrzyma najdłużej na platformie :D

Pozdrawiam :)

Pomogłem? Kliknij magiczny guzik - Lubie To

Opublikowano

bardziej chodzi mi o plik settings.yml bo reszta jest do ogarnięcia po prostu weź to opisz co i jak bo czasem nie wiem do czego to może służyć :)

Dodałem do opisu 'Konfiguracja' cały opis tego pliku.

Opublikowano

UPDATE:

Usunięto plugin 'pomocniczy', wprowadzono do głównego pluginu tylko potrzebne mu funkcje. A, więc od teraz nie ma paczki w downloadzie tylko jest odrazu plugin.

Opublikowano

Update Optymalizacyjny:

Usunięto ładowanie wszystkich listenerów przy starcie. Od teraz wybrane listenery będą ładowane tylko do wybranej gry i w wybranym momencie. Tj. np. playermoveevent, który wcześniej zamulał serwer jest wczytywany na np. 4 sek i odwoływany, więc już nie powinniście mieć obciążeń serwera związanego z tym pluginem :}

Opublikowano

Plugin naprawdę fajny i z pewnością nie jednej osobie się przyda. Ja preferuje jednak zrobić automatyczne eventy na redstonie oraz podpiąć je do maszyny aktywującej je co pewny określony czas. :)

Za pomocą commandblocków juz na 1.7.x dużo da się osiągnąć. 

Opublikowano

za mało opcji moim zdaniem ale tak to ok ;)

No opcji to osobiście uważam, że można skonfigurować dosłownie wszystko ;/, ale pewnie już dostałeś chyba bana za spam pod tyloma tematami D:

P.S.

UPDATE:

Dodano event SUMO (Pomysł @xMeziOr), opis co i jak, dodam za niedługo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...