Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Plugin] GamesOrganizer - plugin eventowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

UPDATE:

• dodano w settings opcje do każdej gry z możliwością ustawiania wielkości skrzynki nagród
  • usunięto powtarzające się metody
  • DODANO gre MK - MobKiller
  • Odpowiedzi 128
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

<p>

UPDATE:

• dodano w settings opcje do każdej gry z możliwością ustawiania wielkości skrzynki nagród
  • usunięto powtarzające się metody
  • DODANO gre MK - MobKiller
Mam pytanie czy dało by się zrobić rozgrywke o tak zwanych "klatka" chodzi o to ze gracze mogą wejść na jakąś arenę i potem się nawalaja w małej przeszczeni i mają np 2 min na to żeby zabić jak najwięcej graczy w krótkim czasie.

Więc czy dało by się takie coś zrobić?

Pozdro MinecraftKondziu

531001454960877632167.png

Opublikowano

Mam pytanie czy dało by się zrobić rozgrywke o tak zwanych "klatka" chodzi o to ze gracze mogą wejść na jakąś arenę i potem się nawalaja w małej przeszczeni i mają np 2 min na to żeby zabić jak najwięcej graczy w krótkim czasie.

Więc czy dało by się takie coś zrobić?

Pozdro MinecraftKondziu

Tj. że budujesz sb miejsce z, którego się nie da wyjść i tam byłby teleport ustawiany komendą, gdzie po śmierci respiliby się gracze z nowym eq ?,(które można wyznaczyć w pliku), tj. mógłbym tak zrobić, ale nw co miałoby się dziać z tym eq które ma się normalnie przed dojściem do gry, bo takto by znikało.

Opublikowano

Tj. że budujesz sb miejsce z, którego się nie da wyjść i tam byłby teleport ustawiany komendą, gdzie po śmierci respiliby się gracze z nowym eq ?,(które można wyznaczyć w pliku), tj. mógłbym tak zrobić, ale nw co miałoby się dziać z tym eq które ma się normalnie przed dojściem do gry, bo takto by znikało.

Mógł byś te eq jakoś zapisywać na czas rozgrywki w pliku a gdy by się skończyła rozgrywka to oddawało eq i plik by się czyścił (brak zajmowania miejsca) 

Jakoś tak

Opublikowano

Mógł byś te eq jakoś zapisywać na czas rozgrywki w pliku a gdy by się skończyła rozgrywka to oddawało eq i plik by się czyścił (brak zajmowania miejsca) 

Jakoś tak

Można w pluginie bo robić pliki na np.kilkudziesięciu graczy, to też nienajlepiej, tyle że jak ktoś da rl to te eq znikną, więc mogę tak zrobić tyle, że z tym 1 bugiem.

• DODANO gre SH - S.H.I.T Game
Opublikowano

Witaj. Mam pomysł na gierkę natomiast to że mógł byś dodać coś takiego jak wyścigi czyli jest jakiś początek startu i odlicza do 0 i gracze mogą biegnąć przez mapkę i na końcu wygrywają.

Opublikowano

No więc może coś takiego . Od razu mówię że nie jest to mój autorski pomysł :P . Gracze odradzani są w jednym miejscu , przed nimi jest czerwona linia której nie mogą przekroczyc aż do momentu startu lub ściana ze szkła. W ekwipunku pojawia się nam glina/wełna w zależności czy możemy isc czy musimy czekac w bezruchu

czerwony - stoimy, nie mozna sie ruszac

zielony - mozemy biegnac przed siebie

zolty - ostrzeżenie że zaraz kolor zmieni się na czerwony , można nadal biec

meta jest około 50 kratek od miejsca rozpoczęcia, wygrywa pierwsza osoba będąca na końcu

00768247823007970726.jpg

Opublikowano

Witaj. Mam pomysł na gierkę natomiast to że mógł byś dodać coś takiego jak wyścigi czyli jest jakiś początek startu i odlicza do 0 i gracze mogą biegnąć przez mapkę i na końcu wygrywają.

Wygrywają w jaki sposób ? D: kilkając w guzik jak na jakimś parkourze, czy muszą stanąć w określonym miejscu.

No więc może coś takiego . Od razu mówię że nie jest to mój autorski pomysł :P . Gracze odradzani są w jednym miejscu , przed nimi jest czerwona linia której nie mogą przekroczyc aż do momentu startu lub ściana ze szkła. W ekwipunku pojawia się nam glina/wełna w zależności czy możemy isc czy musimy czekac w bezruchu

czerwony - stoimy, nie mozna sie ruszac

zielony - mozemy biegnac przed siebie

zolty - ostrzeżenie że zaraz kolor zmieni się na czerwony , można nadal biec

meta jest około 50 kratek od miejsca rozpoczęcia, wygrywa pierwsza osoba będąca na końcu

widziałem tą gierke chyba D: i mógłbym to zrobić, ale mam problem z dwoma rzeczami:

1 (do obydwu pomysłów) - nw jak zrobić sprawdzanie czy ktoś biegnie itd. jedynie to ten playermoveevent, ale zdaje mi się że to będzie lagować, jednakże mogę spróbować tak, albo może wymyślę coś innego

2 (do 2 pomysłu) już wcześniej pisałem propo tych itemów z eq, a pojawianie się gliny w eq to samo, wymyśliłem, że do takich rozgrywek (które tego wymagałyby) nie bd można dołączyć mając coś w eq ale nw czy tak się by wam podobało, możecie odpisać tak/ nie ;d

Spróbuje zacząć od tego 2 pomysłu, jedynie problem z tym jakby chciał ktoś wbić z eq do gry.

Opublikowano

Wygrywają w jaki sposób ? D: kilkając w guzik jak na jakimś parkourze, czy muszą stanąć w określonym miejscu.

No że biegną do końca i na końcu jest określony teren na którym muszą się być ale nie każdy może idealnie biec więc to będzie zrobione na 1x5 czyli 1 długość 5 szerokość żeby mogli wejść tam. Wiem że można robić coś takiego żeby gracz się nie ruszał więc na początku można takie coś walnąć że nic nie mogą robić a gdy odliczy do 0 to biegną do końca i wygrywają np: 3 pierwsze osoby.

No ale skoro będzie jakiś problem z odczytywanie to mówi się trudno

Opublikowano

propo blokowania rusznia się nie będe tego robił bo to laguje, dam w porosty sposób zaznaczanie punktów od 1 - 2 w, których będzie zawsze ściana z np. kolorowego szkła i będzie opadać na starcie na czas trwania eventu, a co do końca to mogę tak zrobić jak napisałeś 

Opublikowano

UPDATE:

A, więc zrobiłem tak jak pisałem na evencie playermove, więc zobaczcie czy wam dobrze będzie chodzić, co do tych inventory nie zabezpieczałem jeszcze przed tym.

Czasy oczekiwania podczas wełn i ich nazwy można ustawić. Jest 5 pkt. do ustawienia: 1-Teleport(/gamejoin, oraz jak ktoś bd się ruszał podczas czerwonej wełny to

go cofnie tam), End1-End2 - działa na podobnej zasadzie co w ox,a więc trzeba je ustawić po przekątnej np. od początku do końca mety i Wall1-Wall2 - ustawiane na

starcie tworzą kolorową ścianę pomiędzy nimi, znika on od startu eventu na czas jego trwania(ściana pojawi się albo po reloadzie serwera, albo po zorganizowaniu eventu)

Opublikowano

@suchy9145 Znalazłem błąd, natomiast gdy w rozgrywce odlicza do startu to ja pobiegłem do mety i gdy było 0 to wyskoczył komunikat że wygrałem ale gdy chcałem znów wystartować to pisało że już jest a gdy chcałem anulowac pisało ze nie ma.

Oto ten bład:

[15:36:59 INFO]: [WR] [INFO] Gra rozpocznie sie za: 30 sek!
[15:36:59 INFO]: [WR] [INFO] Aby dolaczyc wpisz: /gamejoin!
[15:37:03 INFO]: MinecraftKondziu issued server command: /gamejoin
[15:37:09 INFO]: [WR] [INFO] Gra rozpocznie sie za: 20 sek!
[15:37:09 INFO]: [WR] [INFO] Aby dolaczyc wpisz: /gamejoin!
[15:37:19 INFO]: [WR] [INFO] Gra rozpocznie sie za: 10 sek!
[15:37:19 INFO]: [WR] [INFO] Aby dolaczyc wpisz: /gamejoin!
[15:37:28 INFO]: [WR] [INFO] START!
[15:37:28 INFO]: [WR] [INFO] ZWYCIEZCA: MinecraftKondziu
[15:37:28 INFO]: [WR] [INFO] GRA zakonczona!
[15:37:28 WARN]: [MerbioUtilities] Task #32 for MerbioUtilities v0.1 generated an excepti
on
java.lang.NullPointerException
        at pl.merbio.GameCreator.playSound(GameCreator.java:107) ~[?:?]
        at pl.merbio.GameCreator.access$100(GameCreator.java:9) ~[?:?]
        at pl.merbio.GameCreator$2.run(GameCreator.java:59) ~[?:?]
        at org.bukkit.craftbukkit.v1_7_R1.scheduler.CraftTask.run(CraftTask.java:53) ~[cr
aftbukkit-1.7.2-R0.4-20140216.012104-3.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.3-2-g85f5776-b3023jnks]
        at org.bukkit.craftbukkit.v1_7_R1.scheduler.CraftScheduler.mainThreadHeartbeat(Cr
aftScheduler.java:345) [craftbukkit-1.7.2-R0.4-20140216.012104-3.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.
3-2-g85f5776-b3023jnks]
        at net.minecraft.server.v1_7_R1.MinecraftServer.u(MinecraftServer.java:587) [craf
tbukkit-1.7.2-R0.4-20140216.012104-3.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.3-2-g85f5776-b3023jnks]
        at net.minecraft.server.v1_7_R1.DedicatedServer.u(DedicatedServer.java:250) [craf
tbukkit-1.7.2-R0.4-20140216.012104-3.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.3-2-g85f5776-b3023jnks]
        at net.minecraft.server.v1_7_R1.MinecraftServer.t(MinecraftServer.java:545) [craf
        at net.minecraft.server.v1_7_R1.MinecraftServer.run(MinecraftServer.java:457) [cr
aftbukkit-1.7.2-R0.4-20140216.012104-3.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.3-2-g85f5776-b3023jnks]
        at net.minecraft.server.v1_7_R1.ThreadServerApplication.run(SourceFile:617) [craf

Opublikowano

Plugin bardzo dobrze wykonany, do niczego nie można się przyczepić,

dzięki iż udostępniłeś plugin na forum.

Przydały by się ss'y z arenami !

14iq0zn.jpg

Opublikowano

Przed wejściem na arenę KM zapisuje inventory gracza , a później je przywraca po wygranej/przegranej rozgrywce ?

Niema areny do killmaster ty po prostu zabijasz graczy na całej mapie i ten kto zabije najwięcej wygrywa

Opublikowano

Świetny plugin! Bardzo się postarałeś! Innowacyjny pomysł ;) + świetna grafika :)

życze dalszych sukcesów z kolejnymi pomysłami do pluginu.

ps. może dodaj TestMatematyczny do tego (to też event xD)

Opublikowano

Sorki, że dopiero teraz, ale nie miałem czasu ...

UPDATE:

• zablokowano wyrzucanie wełny, oraz przerzucanie itemów w inventory podczas WR
  • naprawiono błąd z staniem na mecie np. przez admina w czasie startu
  • Dodano gre MT - MathTest(Pomysł @Sortiqovsky.)

@suchy9145 Nagrałem kolejny poradnik związany z pluginem.
Tym razem nagrałem KM (KillMaster)

Dziena, za next filmik :), oraz wszystkim innym za docenienie mojego wysiłku ;>

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...