Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pobudka do szkoły || Ubrania.

Nuts.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Strzałka, mam dwie sprawy, ale nie będę zakładał dwóch osobnych tematów, bo i po co.

Jeden, jaki macie sposoby na wstawanie? Potrzebuję dużo snu, kładę się wcześnie, ale ze wstaniem rano nadal mam problem - co poradzicie?

Jakieś forum, gdzie mogę sprzedać bluzę typowo hiphopową? Bo nie znam się.

jeśli chcesz żebym znów odpowiedział, zacytuj mnie.

1374609758-U346826.png
Opublikowano

Jeżeli ktoś zna > Proszę na Pw wysłać ostatecznie. Chociaż sądzę że lepiej popatrzeć za cenami tej bluzy, i sprzedać tak za 60% ceny właściwej.

Ja osobiście biorę leki na pobudzenie, jednakże one są na receptę, inne to Lecytyna 1.2K MG - wspomaga koncentrację itd. itd. i pobudza, dobra sprawa, ale i tak najlepsze jest budzenie się o 6:30, leżenie do 7, i wstanie o 7:15 bez większego problemu. ;p

[*]

Opublikowano

Strzałka, mam dwie sprawy, ale nie będę zakładał dwóch osobnych tematów, bo i po co.

Jeden, jaki macie sposoby na wstawanie? Potrzebuję dużo snu, kładę się wcześnie, ale ze wstaniem rano nadal mam problem - co poradzicie?

Na pierwsze ci odpowiem - trudno będzie wstać z przyjemnością, jeżeli musisz wybrać się tam, gdzie nie chcesz (podejrzewam, że idziesz do szkoły). Osobiście polecam porządny budzik lub nastawienie telewizora na pobudkę (troszkę głośniej, niż normalnie, ale bez przesady, a żeby zawału nie dostać  ^_^ ).

zSCFQrN.png

Opublikowano

w takim razie wychodzi, że jestem biedny xD Telewizora nie mam, lekarstwa to chyba zły pomysł, nawet jak są na koncentrację i tak dalej, bo leki łykam w ostateczności, kawę hejcę i to ostro, a do szkoły jedynie na matmę idę z przyjemnością bo reszta to dla mnie czysta strata czasu, ale cóż.

1374609758-U346826.png
Opublikowano

Ustaw sobie budzik w telefonie najgłośniej jak się da, a telefon połóż na drugim końcu pokoju. Najlepiej jeszcze jakiś irytujący dzwonek, który sprawi, że wstaniesz i będziesz chciał wyłączyć budzik.

Opublikowano

Ja nastawiam budzik na 5:00, wstaję, wyłączam go i idę spać, nastawiam na 6:00, wstaję, wyłączam go, przysypiam i o 6:30 wstaję :D

Opublikowano

Ustaw sobie budzik w telefonie najgłośniej jak się da, a telefon połóż na drugim końcu pokoju. Najlepiej jeszcze jakiś irytujący dzwonek, który sprawi, że wstaniesz i będziesz chciał wyłączyć budzik.

to jest głupota...

właśnie najlepiej ustawić sobie dobry budzik, żeby wstawanie było przyjemne, a nie jakiegoś brzeszczota, żeby wstawanie nie było katorgą, wtedy jest lepsze samopoczucie

ja sobie ustawiam na budzik jakąś spokojną piosenkę, która stopniowo się podgłaśnia

Opublikowano

Na początek musi wystarczyć standardowo budzik albo jakieś radyjko z budzikiem.

Człowiek po czasie się przyzwyczaja i budzik nie będzie już potrzebny.

Co do ubrania, to nie znam żadnego forum, udaj się na serwisy aukcyjne jak allegro czy olx.

819531478353821175209.gif

Opublikowano

ja polecam technikę o nazwie "Psy Pawłowa", chodzi niej o to by wyrobić sobie taki odruch automatycznego wyrwania się z łóżka zaraz po włączeniu budzika. Polecam też budzik ustawić gdzieś wysoko lub daleko od łóżka. Do tego jeszcze na początku możesz sobie wyćwiczyć swój alfa-budzik by budził cię o danej godzinie (polega to na tym by przed snem powtarzać sobie ok. 10-20 razy np. Idę teraz spać, ustawiam swój Alfa-budzik na godzinę 6 rano). Jeśli masz tendencję do tego by po wstaniu znów zasypiać (tak jak ja) ustaw sobie budzik na 30min wcześniej niż normalnie. Dodatkowo w czasie tych 30 minut możesz pójść biegać, przygotować sobie ubrania/plecak lub coś innego co rozbudza w znacznym stopniu.

Pozdrawiam : )

Opublikowano

nie jestem podatny na autosugestię, ale pomysł dobry ;d

1374609758-U346826.png
Opublikowano

w takim razie wychodzi, że jestem biedny xD Telewizora nie mam, lekarstwa to chyba zły pomysł, nawet jak są na koncentrację i tak dalej, bo leki łykam w ostateczności, kawę hejcę i to ostro, a do szkoły jedynie na matmę idę z przyjemnością bo reszta to dla mnie czysta strata czasu, ale cóż.

czyli twoim zdaniem jezyk sie nie przyda?

Opublikowano

Sporo czytałem na internecie o tym jak spać żeby się wyspać i tak dalej. Zacznijmy od tego że najzdrowsze spanie trwa ok. 6-8 godzin. Teraz nie pamiętam jak to dokładnie działało ale wygląda to mniej więcej tak że podczas snu są cykle po 90 minut, gdy obudzisz się w środku cyklu jesteś strasznie niewyspany natomiast jeżeli będziesz spać równo 6 godzin i obudzisz się pod koniec cyklu to będziesz bardziej wyspany jak po 12 godzinach jakże niezdrowego snu ;) 

Sam zacząłem praktykować tą metodę i jak na razie wydaje mi się że działa, jestem wyspany i może to dziwnie brzmi ale jak dla mnie to działa.

lownfast

Opublikowano

Polecam ten zegar do nastawienia odpowiedniej godzinki na wstawanie: 

http://sleepyti.me/

:)

Dziś wypróbuje to tak z ciekawości.

Muszę wstać o 6:50-7:00 (budzik mam na 6:50), zatem położę się spać o ok. 11:20. Myślę, że w ok. 5min powinienem zasnąć.

Relacje dam jutro ;).

Opublikowano

Najlepiej jak się zerwiesz od razu po usłyszeniu budzika, jak zaczniesz leżeć dłużej i ustawiać drzemkę to nie ma szans na szybkie wstanie ;)

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Słyszałem o aplikacji, która pełni rolę budzika, tylko, żeby go wyłączyć trzeba zeskanować qr code, który sobie przyczepisz np. w łazience.

Opublikowano

Mi 6 godzin snu wystarcza.

Rano od razu jak dzwoni budzik zrywam się z łóżka i wstaję. Dalej już samo leci.

Trzeba mieć tylko silną psychikę. Reszta to kwestia wprawy.

636451494245979649038.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...