Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co maxowac vayne? Q czy W?

Bartigab

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Napiszcie co lepiej maxowac na vayne pierwsze i dlaczego ? Q czy W ? I dlaczego tak a fajne odp daje Najlepsza odp :D

Opublikowano

Zdecydowanie W :) Vayne praktycznie opiera się na tym skillu, niezależnie od tego czy to early czy late jak walniesz kogoś 3x pod rząd to schodzi mu baaardzo dużo HP :) Polecam Ci maxować W, potem Q na końcu E :) Ale na początek gry bierz Q

916741414680034286162.png

Opublikowano

Maksuj Skill zadający obrażenia bazujące na maksymalnym zdrowiu przeciwnika w early gamie, gdy przeciwnicy mają najmniej HP... W dodatku, gdy grasz przeciwko papierowi...
Osoby twierdzące by maksować W momentalnie do boba za debilizm, modzi pls :)
Oczywiscie Q, nieprawdopodobnie większa mobilnosc, dzięki temu jestes niefocusowalny. No i DMG także mamy spory.

Whw6oFO.png

Opublikowano

Ja osobiście maxuje: R>Q>W>E  w early nie masz za duzo as więc cięzko jest nałożyć stacki z W nawet 1 raz podczas wymian. Q daje spory boost do hita i do tego ma małe cd

Opublikowano

zalezy

jak masz zamiar grac agresywnie vayne w early (co jest glupotą) maksuj q, jesli farmisz to w 

ja gram maksujac w, znakszy wiekszy dmg 1v1 niz maksujac q, nawet w early

­

Opublikowano

Zależy kto jak woli ja na wole W bo mogę lepiej lasthitować i obijać przeciwników.

Why don't presidents fight the war?
Why do they always send the poor?

System of a down - B.Y.O.B "2005"

Pomogłem ? - daj [+]

Opublikowano

Maxsowanie na początku Q? To jakiś trolling? Zawsze gry gram Vayne maxsuje W bo nawet na 1 v 1. Ten skill daje jej przewagę, również dobre jest do zabijania/ranienia minionów/enemy.

1326728565-U383707.png

Opublikowano

Tylko boby które nie umieja orbwalkingowac beda maxowały pierwsze w.

Maksowanie q daje ci duzo wieksza przewage w early bo cd spada az do 2 sekund dzieki czemu duzo łatwiej sie pozycjonuje a poza tym maksowanie "W" w early to deblizm bo to sie skaluje z max hp przeciwnika.

Opublikowano

q i to chyba jest pewne...wymiana na bocie,kontrola przy ulcie lepsza bo masz CDR czyli czas odnowienia lepszy pod Q i dmg lepszy mi się wydaje niż W :) a Q+przypierdolenie E do ściany to taki bazowy jakby dmg.

W maxują brązy,m.in koledzy wyżej.Branie ich opinii pod uwagę jest zerowe.

1370621278-U708240.png

By me

Obecnie nie wykonuje zleceń

Opublikowano

lepsze jest w

+ nie kosztuje many

+bije +% max hp

+jeśli kupimy coś na speed attak to raz dwa zabija 

a co do q co to za przewaga w early ?- jak masz mały dmg to ci dużo nie pomoże i zanim sie odnowi co za ten czas dużo więcej dmg z w walniesz                                                                                

Opublikowano

Kolejny nieogar, zrozum, że w early KAŻDY ma po pierwsze mało HP, a po drugie jako ADC grasz na innego ADC, czyli na papiera, więc jaki jest sens w maksowaniu spella, który zadaje DMG zależny od maksymalnego zdrowia przeciwnika w early gamie? A Q daje większą mobilnosc, i większy DMG w early gamie.

Whw6oFO.png

Opublikowano

Kolejny nieogar, zrozum, że w early KAŻDY ma po pierwsze mało HP, a po drugie jako ADC grasz na innego ADC, czyli na papiera, więc jaki jest sens w maksowaniu spella, który zadaje DMG zależny od maksymalnego zdrowia przeciwnika w early gamie? A Q daje większą mobilnosc, i większy DMG w early gamie.

Weź sie bobie nie udzielaj jak siedzisz w tym brązie.

Na Vayne na standardowych runkach czyli AD/Armor/MR maxuj Q.

Na runkach specjalnych pod Vayne coś około 17% AS kilka AD hp i MRków maxuje sie W ,daje to znacznie wiecej w wymianach 1 v 1 nawet w early i z tymi runkami 3 stacki nałożyć to nie problem.

Opublikowano

Siedźcie w tym silverze nooby. Na vayne oczywiście maxuje się W. Maxowanie q i budowanie botrka jest bez sensu. Jeżeli nie wierzycie mi może to was przekona :

http://www.probuilds.net/guide/EUW/1547999585/20717177

http://www.probuilds.net/guide/EUW/1652008483/19662872

>budowanie botrka jest bez sensu

XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

sam zapewno przed chwilą wyszedłeś z silvera i wielki znawca xD

Opublikowano

Maxowanie W, nieraz widziałem vayne, która po maxowaniu W Wycarrowała grę, co do Q to nie opłaca się po prostu, Zbudujesz jeszcze botrka, i linię masz wygraną, przyjdzie ci tankowany support/jungler to masz go na combo.

aac38a3ca701800a8c9e3ff33aa5d0bf.png

Opublikowano

Jeśli preferujesz bardziej defensywny styl gry to maxuj W.
Lecz jeśli lubisz agresywny styl gdy i lubisz obijać ludzi to Q (Ale wtedy nie kupujesz botrka tylko BT)

K4QaiyA.gif

Opublikowano

no rzeczywiście, fajnie, że q się skaluje z % ad, wiec w early dam nam tylko cd, ktorego nie potrzebujemy (no bo chyba az tak czesto do 6 lvl nie repozycjonujesz z q)

poczytaj na wiki, w da znacznie wiecej, w nie zadaje tylko %hp obrazen

­

Opublikowano

nawet nie czytałem tych odpowiedzi, jak masz runki pod as to maxujesz "W", jak masz runki pod ad to maxujesz "Q" ot cała logika elo

Gold Member

nvm

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...