Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• ✅ Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • ✅ Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • ✅ System prywatnych wiadomości
    • ✅ Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • ✅ Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co maxowac vayne? Q czy W?

Bartigab

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Napiszcie co lepiej maxowac na vayne pierwsze i dlaczego ? Q czy W ? I dlaczego tak a fajne odp daje Najlepsza odp :D

Opublikowano

Zdecydowanie W :) Vayne praktycznie opiera się na tym skillu, niezależnie od tego czy to early czy late jak walniesz kogoś 3x pod rząd to schodzi mu baaardzo dużo HP :) Polecam Ci maxować W, potem Q na końcu E :) Ale na początek gry bierz Q

916741414680034286162.png

Opublikowano

Maksuj Skill zadający obrażenia bazujące na maksymalnym zdrowiu przeciwnika w early gamie, gdy przeciwnicy mają najmniej HP... W dodatku, gdy grasz przeciwko papierowi...
Osoby twierdzące by maksować W momentalnie do boba za debilizm, modzi pls :)
Oczywiscie Q, nieprawdopodobnie większa mobilnosc, dzięki temu jestes niefocusowalny. No i DMG także mamy spory.

Whw6oFO.png

Opublikowano

Ja osobiście maxuje: R>Q>W>E  w early nie masz za duzo as więc cięzko jest nałożyć stacki z W nawet 1 raz podczas wymian. Q daje spory boost do hita i do tego ma małe cd

Opublikowano

zalezy

jak masz zamiar grac agresywnie vayne w early (co jest glupotą) maksuj q, jesli farmisz to w 

ja gram maksujac w, znakszy wiekszy dmg 1v1 niz maksujac q, nawet w early

­

Opublikowano

Zależy kto jak woli ja na wole W bo mogę lepiej lasthitować i obijać przeciwników.

Why don't presidents fight the war?
Why do they always send the poor?

System of a down - B.Y.O.B "2005"

Pomogłem ? - daj [+]

Opublikowano

Maxsowanie na początku Q? To jakiś trolling? Zawsze gry gram Vayne maxsuje W bo nawet na 1 v 1. Ten skill daje jej przewagę, również dobre jest do zabijania/ranienia minionów/enemy.

1326728565-U383707.png

Opublikowano

Tylko boby które nie umieja orbwalkingowac beda maxowały pierwsze w.

Maksowanie q daje ci duzo wieksza przewage w early bo cd spada az do 2 sekund dzieki czemu duzo łatwiej sie pozycjonuje a poza tym maksowanie "W" w early to deblizm bo to sie skaluje z max hp przeciwnika.

Opublikowano

q i to chyba jest pewne...wymiana na bocie,kontrola przy ulcie lepsza bo masz CDR czyli czas odnowienia lepszy pod Q i dmg lepszy mi się wydaje niż W :) a Q+przypierdolenie E do ściany to taki bazowy jakby dmg.

W maxują brązy,m.in koledzy wyżej.Branie ich opinii pod uwagę jest zerowe.

1370621278-U708240.png

By me

Obecnie nie wykonuje zleceń

Opublikowano

lepsze jest w

+ nie kosztuje many

+bije +% max hp

+jeśli kupimy coś na speed attak to raz dwa zabija 

a co do q co to za przewaga w early ?- jak masz mały dmg to ci dużo nie pomoże i zanim sie odnowi co za ten czas dużo więcej dmg z w walniesz                                                                                

Opublikowano

Kolejny nieogar, zrozum, że w early KAŻDY ma po pierwsze mało HP, a po drugie jako ADC grasz na innego ADC, czyli na papiera, więc jaki jest sens w maksowaniu spella, który zadaje DMG zależny od maksymalnego zdrowia przeciwnika w early gamie? A Q daje większą mobilnosc, i większy DMG w early gamie.

Whw6oFO.png

Opublikowano

Kolejny nieogar, zrozum, że w early KAŻDY ma po pierwsze mało HP, a po drugie jako ADC grasz na innego ADC, czyli na papiera, więc jaki jest sens w maksowaniu spella, który zadaje DMG zależny od maksymalnego zdrowia przeciwnika w early gamie? A Q daje większą mobilnosc, i większy DMG w early gamie.

Weź sie bobie nie udzielaj jak siedzisz w tym brązie.

Na Vayne na standardowych runkach czyli AD/Armor/MR maxuj Q.

Na runkach specjalnych pod Vayne coś około 17% AS kilka AD hp i MRków maxuje sie W ,daje to znacznie wiecej w wymianach 1 v 1 nawet w early i z tymi runkami 3 stacki nałożyć to nie problem.

Opublikowano

Siedźcie w tym silverze nooby. Na vayne oczywiście maxuje się W. Maxowanie q i budowanie botrka jest bez sensu. Jeżeli nie wierzycie mi może to was przekona :

http://www.probuilds.net/guide/EUW/1547999585/20717177

http://www.probuilds.net/guide/EUW/1652008483/19662872

>budowanie botrka jest bez sensu

XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

sam zapewno przed chwilą wyszedłeś z silvera i wielki znawca xD

Opublikowano

Maxowanie W, nieraz widziałem vayne, która po maxowaniu W Wycarrowała grę, co do Q to nie opłaca się po prostu, Zbudujesz jeszcze botrka, i linię masz wygraną, przyjdzie ci tankowany support/jungler to masz go na combo.

aac38a3ca701800a8c9e3ff33aa5d0bf.png

Opublikowano

Jeśli preferujesz bardziej defensywny styl gry to maxuj W.
Lecz jeśli lubisz agresywny styl gdy i lubisz obijać ludzi to Q (Ale wtedy nie kupujesz botrka tylko BT)

K4QaiyA.gif

Opublikowano

no rzeczywiście, fajnie, że q się skaluje z % ad, wiec w early dam nam tylko cd, ktorego nie potrzebujemy (no bo chyba az tak czesto do 6 lvl nie repozycjonujesz z q)

poczytaj na wiki, w da znacznie wiecej, w nie zadaje tylko %hp obrazen

­

Opublikowano

nawet nie czytałem tych odpowiedzi, jak masz runki pod as to maxujesz "W", jak masz runki pod ad to maxujesz "Q" ot cała logika elo

• Gold Member •

nvm

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...