Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie dotyczącze hostingu

Haczik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@orkin

Czy jest to jakoś wybitnie trudne (dla osoby,która nic o tym nie wie), bo jeżeli nie to mógł bym pomyśleć.

Procesor: Intel i5 4690k 3,4GHz - Haswell | Grafika: Asus Strix GeForce GTX 970 4GB Płyta Główna: AsRock Z97 Pro4| Pamięć operacyjna: Crucial Ballistix 8GB | Zasilacz: Thermaltake Smart SE Modular 630W + 80 Bronze | Dysk Twardy: Western Digital Caviar Blue 3,5" 1TB | System: Windows 10

Opublikowano

Nie jest to trudne, ale zajmuję chwilkę. Wystarczy, że postawisz serwer tsa normalnie poprzez konsolę, a potem w panelu administracyjnym klikniesz IPv4 Mapping. Wyskoczy Ci okienko w którym musisz przekierować porty teamspeaka na "jakieś" inne, wolne porty używane z współdzielonym adresem IPv4.

Opublikowano

@orkin

No założyłem server na vps.me ale w zakładce status mam "Failed Setup-Why?", po kilknięciu w why wyskakuje mi "Due to huge interest in VPS.ME free vps services, today we have reached free VPS quota, please try to order free vps later or choose another paid plan." Tutaj nie wiem próbować założyć następnego vps'a nie mogę, bo można mieć tylko 1 free VPS. Tak sobie myślę, że może zostałem dodany na listę oczekujących?

Procesor: Intel i5 4690k 3,4GHz - Haswell | Grafika: Asus Strix GeForce GTX 970 4GB Płyta Główna: AsRock Z97 Pro4| Pamięć operacyjna: Crucial Ballistix 8GB | Zasilacz: Thermaltake Smart SE Modular 630W + 80 Bronze | Dysk Twardy: Western Digital Caviar Blue 3,5" 1TB | System: Windows 10

Opublikowano

@@Haczik

Po prostu ze względu na duże zainteresowanie darmowymi VPS'ami na chwile obecną zablokowali możliwość zamówienia darmowej maszyny  ^_^

Spróbuj haphost.com

Opublikowano

Na vps.me idzie przekierować ip ipv6 na 4 (5 min roboty w panelu).

Sam postawiłem tam tsa ale wady są takie.

-Pingi 150-200
-Brak domyślnego portu TS3
-1 ddos i serwer leży ;)

;-) ;-)

Opublikowano

@Itan

Na haphost.com nie moge założyć konta pisze, że moje IP jest zablokowane ( próbowałem z różnych IP, nawet zmieniałem programami, lecz zajęte lub zablokowane). A i tak, żebym dostał vps'a to chyba cud musi się zdarzyć.

@VetixGames

Z wadami przeżyłbym, ale i tak nie dostanę tam free vps  -.-

Opublikowano

@Itan

Na haphost.com nie moge założyć konta pisze, że moje IP jest zablokowane ( próbowałem z różnych IP, nawet zmieniałem programami, lecz zajęte lub zablokowane). A i tak, żebym dostał vps'a to chyba cud musi się zdarzyć.

@VetixGames

Z wadami przeżyłbym, ale i tak nie dostanę tam free vps  -.-

Też moje ip jest na blackliście :P

Do google chrome polecam "ZenMate" to proxy do przeglądarki z niemieckimi IP ;)

Działa 100%

;-) ;-)

Opublikowano

Logujesz się do ssh(konsola) swojego serwera, wpisujesz tą komendę:

wget http://www.gigafront.de/downloads,id38062,teamspeak_3_server_x86_3_0_6_1.html

Rozpakowujesz tą paczkę wyżej tą komendą:

tar zxvf teamspeak3-server_linux-x86-3.0.0.tar.gz

Przechodzisz do rozpakowanego folderu z ts'em

cd teamspeak3-server_linux-x86

No i odpalasz:

./ts3server_startscript.sh start

Ustalasz login i hasło admina i to wszystko.

r3ePj8E.png

Opublikowano

Dobra, można zamknąć ten wątek. Serwer postawiłem na svoice.pl.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...