Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tworzenie serwera Metin2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak chcesz by dużo ludzi grało to zrób clienta dla innych graczy ze strony no-ip i tam wklej nazwe domeny to już jeden krok dalej

• Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Siemka.mam juz maszyne z zainstalowanym free bsd 9.2 64 bity.proboje wgrac sf ale nie moge bo nie mam folderu usr/home. nie wie ktos o co chodzi? szukalem dokladnie ale nie ma.probje to zrobic wedlug tego tuta http://www.mpcforum.pl/topic/281586-tut-jak-zainstalowa-pliki-serwerowe-2010/ .uzywam filezilli.Gdy proboje wpisac w tym jakby linku-pasku folderow usr/home to wyskakuje takie cos

Error: Directory /usr/home: no such file or directory

Error: Failed to retrieve directory listing

prosze o pomoc i pozdrawiam

Opublikowano

ok zrobilem nowy katalog home ale dlaczego nie moge przeniesc sf do niego? gdy przydusze lpm i przeciagne wypakowane sf to zamiast myszki mam takie jakby przekreslone O ze nie moge tego tutaj przeniesc

Opublikowano

gdziekolwiek najade to te kolko jest nie wiem jak ''wsadzic'' te pliki.

http://ifotos.pl/zobacz/Untitledp_eaweqxh.png/

pozdrawiam.

EDIT:dziwne.podczas robienia ss najechalem na te pole filezilli i bylo to kolko a na ss go nie widac.chodzi o to ze te kolko jakby sygnalizuje ze nie moge czegos przeniesc w jakiejs miejsce.

EDIT2:czy do poprawnego wrzucania plikow musze uzywac jeszcze jakiegos programu jak np.putty?

Opublikowano

No such file or directory
to wyskakuje gdy wklejam  chmod -R 777 /home/game

i klikam enter

pliki tam sa i nie wiem czemu tak wyskakuje.

w temacie znalazłem też taka scieżke /usr/home/rw3/game ale sprobuj tez /usr/home/game

Opublikowano

nie idzie ich rozpakowac gdy sa wrzucone na serwer.jak to zrobic?

ps:to jest spakowane i nazwane game.tar.gz ale tak naprawde po rozpakowaniu to folder game znajduje sie dopiero  \usr\home\game tam.powiedz mi najlepiej jak to wgrac od nowa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...