Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Grafik - Studio L&A

Gość L&A

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

R

E

K

L

A

M

A

vb979nH.gif
Witam, jestem Patryk. Zajmuję się grafiką od dłuższego czasu. Pracuję na programach Adobe oraz Autodesk,

zaliczając do nich Photoshopa, Illustratora, Muse oraz do Autodesk'a - 3DsMax'a. Jestem osobą kreatywną,

potrafię stworzyć z igły widły, rzecz jasna w znaczeniu graficznym. Stawiam na dbałość o szczegóły, czasami aż za bardzo.

Swoje umiejętności z pasją rozwijam do dnia dzisiejszego.

"Co­kol­wiek za­mie­rzasz zro­bić, o czym­kolwiek marzysz, zacznij działać. Śmiałość za­wiera w so­bie ge­niusz, siłę i magię."
~ Johann Wolfgang Geothe

BoBcmNs.gif

- tworzenie layoutów pod strony WWW,
- tworzenie interfejsu klienta gry,
- tworzenie interfejsu logowania,
- tworzenie interfejsu wyboru/tworzenia postaci,
- tworzenie interfejsu wyboru królestwa,
- tworzenie interfejsu ładowania gry,
- tworzenie loga, logotypu serwera,
- tworzenie grafik do Facebooka,
- tworzenie grafik pod Kanały YouTube,
- tworzenie rang,znaczków gm, i innych podobnych,
- tworzenie patcherów,
- tworzenie modeli 3D, edycja,
- tworzenie unikalnych miast gry (królestw),

- tworzenie prezentacji serwerów,
- sygnatury, avatary itd.

FtEBZIx.gif

Oto kilka przykładowych prac:

1711514095941831182597.jpg

3196314095941831182597.jpg

7374014095941831182597.jpg
KEnltH7.jpg5415014095941831182597.jpg
4Rc8SPg.jpg
Uxso49C.jpg

EOg25Sz.gif

Gadu-Gadu:
44934972

Prywatna wiadomość

Gmail:
[email protected]

Grafikom, którym odpowiada faworyzacja z góry dziękuję za zbędne komentarze.
Ogłoszenie ma charakter informacyjny.

Pozdrawiam.

• Odpowiedzi 69
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Polecam gorąco!

Dla mnie jest to najlepszy grafik jaki istnieje, lepszego nie ma dla mnie :)

Profesjonalne usługi i jak najbardziej bezpieczne.

Współpracuje z nim aktualnie od bardzo dawna i do teraz.

CtV.png

Chcesz zapytać o serwer? Wejdź na naszego Ts3 oraz Facebooka!

http://www.mpcforum.pl/topic/1314410-vmss-nestium-23-arena-gladiatorow/

Opublikowano

Dziękuję za miłe słowa. Dają one motywację do tworzenia grafik. Pozdrawiam i zapraszam do współpracy.

Opublikowano

No no grafika jak na wysokim poziomie :) Polecić polecę, bo chłopak się zna na tym co robi :) Pozdrawiam.

Zaliczone Posty : 50 / 100 / 150 / 200 / 250 / 300 / 350 / 400 /450 / 500 / 550 / 600 / 650 / 700 / 750 / 800 / 850 / 900 / 950 / 1000

Opublikowano

Dziękuję, za na prawdę miłe słowa. Niebawem uzbroję "portfolio" w większość prac.

Jeżeli ktoś jest zainteresowany FB to wystarczy w google wklepać frazę: grafika L&A

Pozdrawiam :)

Opublikowano

Polecam, zapłaciłem przed wykonaniem roboty, poprosiłem aby została wykonana na dziś. Patryk mile mnie zaskoczył wykonał pracę w danym terminie w porzadnej jakości bez żadnych problemów czy krętactw.

aFMA3pg.png

Opublikowano

Ja tu widzę przerobione prace Wrednej i BombWork. Jako, że jestem osobą, która zbytnio nie lubi mieć grafiki zerżniętej (to już nie jest inspiracja) od innych grafików, a co za tym idzie problemów z tym związanych to nie polecam.

Opublikowano

Ja tu widzę przerobione prace Wrednej i BombWork. Jako, że jestem osobą, która zbytnio nie lubi mieć grafiki zerżniętej (to już nie jest inspiracja) od innych grafików, a co za tym idzie problemów z tym związanych to nie polecam.

Hm, czy ja wiem... faktycznie, za pierwszym razem, jak weszłam w temat to rzuciły mi się dwa projekty w oczy. Ten pierwszy panel logowania i projekt dla serwera Nebris. Wyglądały niemalże identycznie, jak panele logowania wykonane przez Jemilo, zarówno ten darmowy, udostępniony kiedyś na mpc, jak i ten, który wykonał na zlecenie i udostępnił na swoim fanpage'u. Aczkolwiek przy bliższym przyjrzeniu się, nie widziałam, by było to "na chama" zerżnięte. Tutaj bardziej można mówić o świadomym lub nieświadomym inspirowaniu się lub, jak to często bywa zrealizowaniu życzenia klienta, czyli "grafiku, zrób tak samo jak (...)".

Mi się osobiście projekty podobają i mogę polecić. Zwłaszcza ten, dla Nebris. Ciekawy pomysł, zastanawiam się tylko, jak została tutaj załatwiona sprawa zmiennej rozdzielczości okna clienta :)

Opublikowano

Witam.

Zacznę od wypowiedzi Inkscape. Nigdy nie "pożyczałem" sobie elementów z cudzych grafik.

Wiąże się to z odpowiedzialnością karną... Gdzie jest tu sens, oraz logika? Oferuję swoje usługi w

jak największym wkładzie. Rozumiem, że jest tu jakieś podobieństwo ale nigdy, nie chciał bym kraść cudzych prac.

Rozumiem zagrożenie, zszarganą opinię i inne oszczerstwa...

Teraz nawiążę do odpowiedzi Wrednej.

Projekt Nebrisa miał być realizowany od razu. Więc wziąłem tablet i zacząłem sobie szkicować jakiś wstępny

zarys i pomysł na wykonanie. ( SS )

8816914103603091182597.jpg

Potem jak każdy grafik zacząłem szukać elementów pod Tło ( Jakiś efekt groty )

8639214103603101182597.jpg

Środek skalny jaskini jest to z tego co dobrze pamiętam jakieś urwisko.

Nie mogę znaleźć dawcy ( tła ) ale jest to po prostu zasada wklejania obracania, ucinania i pasowania, z resztą co ja będę grafikowi tłumaczył.

dało to efekt taki:

3667314103603101182597.jpg

A "Tablica w wodzie" która jest zanurzona jest wodzie to czysty render tekstury kamienia, zmieniona barwa dodana poświata na elementy żeby

przypominała skałę i tyle.

Co do rozdzielczości klienta w grze, woda miała się rozciągać na boki "powielać" elementem , a w dół była czerń (głębina)

No i "Jasknia" była nałożona na to jako obrazek w pythonie i do rozdzielczości pasowało jak ulał. Gorzej miały tylko rozdziałki 800/600 i 1024/768.

a co do pierwszego panelu to niestety nie jest on inspiracją. Jest to wycięcie z patchera który wyglądał w ten sposób:

8565714103603101182597.jpg

Dodam jeszcze, że to klient decyduje jakie woli mieć ułożenie grafiki.

Dziękuję za uwagę i Pozdrawiam :)

Opublikowano

Dodam..

Ze zamawiajac grafike u patryka pierw rysował ręcznie zarys pracy jak ma wyglądać i dopiero potem działał :)

Nigdy bym w to nie uwierzyl, ze on kradnie czyjes grafiki. :)

Pozdrawiam.

Nie wiem który grafik sobie nie rozrysowuje układu szablonu najpierw, chyba tylko Kurlz który robi kopię samborka, zielska, wrednej, king sory xD

@L&A ładne prace! Z tego co widzę masz wyobraźnię i to się ceni! Polecam konkurenta ;)

Opublikowano

Nie wiem który grafik sobie nie rozrysowuje układu szablonu najpierw, chyba tylko Kurlz który robi kopię samborka, zielska, wrednej, king sory xD

@L&A ładne prace! Z tego co widzę masz wyobraźnię i to się ceni! Polecam konkurenta ;)

Ja tylko próbuje uświadomić, że patryk niczego nie kradnie tak? Nie stosuje się do wypowiedzi, który grafik sobie rysuje.

Koleś napisał, że Patryk kradnie grafiki to mu odpisałem, że to nie możliwe bo zamawiając u niego grafike pierw rysował samodzielnie,ręcznie jak ma wyglądac praca. I potem ją tworzył.

Więc udowodniłem tym cytatem, że niczego nie kradnie :)

Opublikowano

Spokojnie Panowie, oboje chcecie dobrze co jest dla mnie mega dobrą informacją :)

Jeżeli chodzi o kradzież, to mam nadzieję że jakoś się z tego wybroniłem. I mówię na zapas, że wielu klientów

przedstawia grafikowi projekty z których chcąc nie chcąc muszą się wzorować lub brać pod uwagę styl kodowania.

Według mnie ma to swoje plusy jak i minusy. Zaczynając od minusów chcę podkreślić właśnie takie oszczerstwa

wobec grafików, że kradną, pożyczają czy inspirują się cudzymi pracami. Jeżeli chodzi o inspiracje, jest tu trochę

prawdy ale niestety są to wymogi klienta. Natomiast plusy są takie, że ułatwia nam to o tyle co pracę ale również

zaoszczędza na czasie oczekiwania na zlecenie i unikamy przez to rozczarowania u klienta, że nasz wysiłek może się

nie spodobać bo zrobiliśmy grafikę, która stylem może nie pasować. Oczywiście na wstępie pytamy się przeważnie jaki klimat

ma odpowiadać zleceniu, ale co niektórzy są strasznie wybredni i potem rezygnują.

Dziękuję za szczere opinie. Pozdrawiam :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...