Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Taaa jeżeli za genialny uważasz totalną klape to masz racje. Już sam widok na tego co robi ten serwer napawa mnie odrazą. Nie rozumiem jak ludzie gający na kultowym serwerze, jakim był meumcraft mogą patrzeć i jeszcze cholera pozytywnie komentować ten chłam.To przez Evera nie mamy meumcrafta, to on zplamił imie tak zacnego serwera.

Można rzeczywiście nie lubić Poncjusza, ale cholera przy tobie to jest jakieś wcielenie Archanioła, jak możesz Emil kolejny raz wciskać ludziom ten badziew.Tak widze, że są tępi skoro wiedzą że to już nie wiem 4-5 edycja serwera która maksymalnie pociągnie do miesiąca.

Koniec użalania się nad biednym Emilem, do rzeczy.Serwer Roleplay? O cholera, jaki oryginalny tytuł.Dalej 3 nacje?Czy ja tego nie kojarze,a no tak meumcraft.Ehe apokalipsa zniszczyła świat, 90% populacji wymarło, no ale przecież cofamy się do średniowiecza, nie ma żadnej pustyni,lodu,pozawalanych budynków, tylko prezydent zmienia się w króla.Przyznam ci bardzo oryginalne pomysły na nacje...a nie Kaifat=Kabali czyż nie?Co my tam mamy dalej...Rozwój profesji, serio nie stać cie na jakieś rozbudowania? typu górnik-kowal?Sieć Silvania-net, poprostu płacze ze śmiechu:D.A już najlepsze są nazwy skeypa administratorów(wyłączając mokita ps. ty serio mnie namawiałeś do gry tutaj?).

Nie mam zamiaru więcej podbijać tego jakże żałosnego tematu.Jeżli ktoś posąza mnie o ręke poncjusza, myli się, odszedłem od avernusa już dosyć dawno, jednakże będzie mi bardzo miło gdy Poncjusz napisze coś równie krytycznego jak moja wypowiedz.

Opublikowano

Po tym co zrobiłeś z meumem nie mogę polecić Cię jako osoby która jest wstanie prowadzić jakikolwiek serwer.

Kakamil / Silexan / Lapka

Opublikowano

Na serwerze przysługują ogólne zasady RP i są odpowiednie komendy takie jak /me i /do czy coś?

Opublikowano

Na serwerze przysługują ogólne zasady RP i są odpowiednie komendy takie jak /me i /do czy coś?

Tak, na serwerze panują zasady RP, ale takie jakie ustalą je władcy frakcji do których zdecydujesz się dołączyć. Jeśli chodzi o komendy, to mógłbyś rozwinąć co masz na myśli? Domyślam się, że /me to jakieś statystyki postaci ? 

Opublikowano

Nie. /me opisuje to co robi twoja postać a /do opisuje środowisko, to co było następstwem twojego czynu.. Wszystko dookoła. Ale wprowadzanie tego do mc nie ma najmniejszego sensu. To działa tylko w gta.

u2q6.jpg

Opublikowano

net4game to faktycznie serwer z poziomem xD Trzeba brać zeń przykład XDDDD A wprowadzanie choćby części z tego do minecrafta NIE MA SENSU.

u2q6.jpg

Opublikowano

A administrator nie rozumie do czego służy /me i /do ale oczywiscie w tytule jest role play, serwerem ktory moze sie tym mianem poszczycic jest hpspl, avernus po czesci.A jakos tego tak nie rozglaszają.

Opublikowano

@assasyn434 - "Nie mam zamiaru więcej podbijać tego jakże żałosnego tematu" - a jednak :D

@topic - myślę, że za kilka dni będziemy w stanie przedstawić wam mapkę na której będzie toczyła się rozgrywka, ponieważ jest już na wykończeniu.

Pozdrawiam i życzę wam WSZYSTKIM miłego dnia :)

Opublikowano

Co do serwera jeszcze. Samego autora nie mogę polecić, gdyż wiem jak wyglądały te serwery, które przygotowywał. Np. Meum. To był serwer, dopóki komuś nie oddano plików. Niestety. Prezentacja TEGO wydaje się dobra, ale ubogi system rozbudowy klas. Nic nie rozpisanego, serwer praktycznie nic nie dodaje. Na Culturisie były statki ten smaczek bitew morskich. Jeśli uda wam się zrobić idealny serwer RP to w sumie nie wiele będzie potrzebnych dodatków, żeby rozgrywka była urozmaicona. Moje propozycje co do RP na serwerze to 3 post.

Z Assasynem się zgadzam co do RP. HpsPL jest bardzo dobrym serwerem i starannie przygotowanym, grałem na nim. Avernus ? Całkiem... Grałem, ale brakowało mi graczy i admin szczerze potrafił tylko krytykować inne serwery i promować swój. Tu dołączyłbym jeszcze Culturisa był to tak samo epicki serwer jak Meum, który upadł przez jednego admina (culturis). 

Bezsens. Nie zrobicie z tego RolePlay nawet jeśli macie graczy, którzy umieją odgrywać to RP (Nova Regna z Meuma). Nie ma whitelisty, wbiją wam masy trolli i cheaterów. Można by było wprowadzić system podań na serwer. Jeśli kogoś spotkam to pewnie nie zdążę nic napisać i on mnie zabije. Polecam zrobić wl. 

Nom trochę się rozpisałem. Ogółem to pozdrawiam, Archerowy.

Opublikowano

Co do serwera jeszcze. Samego autora nie mogę polecić, gdyż wiem jak wyglądały te serwery, które przygotowywał. Np. Meum. To był serwer, dopóki komuś nie oddano plików. Niestety. Prezentacja TEGO wydaje się dobra, ale ubogi system rozbudowy klas. Nic nie rozpisanego, serwer praktycznie nic nie dodaje. Na Culturisie były statki ten smaczek bitew morskich. Jeśli uda wam się zrobić idealny serwer RP to w sumie nie wiele będzie potrzebnych dodatków, żeby rozgrywka była urozmaicona. Moje propozycje co do RP na serwerze to 3 post.

Z Assasynem się zgadzam co do RP. HpsPL jest bardzo dobrym serwerem i starannie przygotowanym, grałem na nim. Avernus ? Całkiem... Grałem, ale brakowało mi graczy i admin szczerze potrafił tylko krytykować inne serwery i promować swój. Tu dołączyłbym jeszcze Culturisa był to tak samo epicki serwer jak Meum, który upadł przez jednego admina (culturis). 

Bezsens. Nie zrobicie z tego RolePlay nawet jeśli macie graczy, którzy umieją odgrywać to RP (Nova Regna z Meuma). Nie ma whitelisty, wbiją wam masy trolli i cheaterów. Można by było wprowadzić system podań na serwer. Jeśli kogoś spotkam to pewnie nie zdążę nic napisać i on mnie zabije. Polecam zrobić wl. 

Nom trochę się rozpisałem. Ogółem to pozdrawiam, Archerowy.

Spokojnie, wszystko jest tak zrobione, że nowy gracz nie może wyrządzić absolutnie żadnej szkody, nie może opuszczać terenu frakcji, bić graczy, niszczyć, budować, craftować, jednak może przebywać na serwerze i zdobywać zaufanie już grających osób. Oczywiście są zadania dla Chłopów czyt. nowych graczy, jak np. ścinanie drzewa na wycince, uprawa zboża, łowienie ryb, zabijanie potworów, praca na zlecenie gracza, a kiedy już taki Chłop zdobędzie trochę srebra oraz zaufania graczy, to składa podanie i może zostać mianowany przez władcę lub jego zastępce na Mieszczanina, który ma większe prawa i przede wszystkim może dołączyć do cechów jak np. górnicy. 

@offtopic - nie wiedziałem, że tylu ludzi skrywa urazę o MeumCraft, no jak to mówią kapitan zawsze idzie na dno ze swoim statkiem :) Jednak jeśli tak bardzo chcecie, to mogę wam postawić Meuma z wl, jednak wcześniej niech jacyś oldschoolowi gracze zadeklarują, że będą nad tym czuwać, bo ja tam adminem nie chcę być ;p

Opublikowano

@UP 

Zobaczymy jak to będzie.

@offtopic - Ja mógłbym być choćby moderatorem, żeby pomagac z RP na serwerze. Nie wiem komuś mógłbyś oddać pliki. Ja byłem graczem meuma od bety. :)

Opublikowano

jasna cholera, to nie będzie nic niepodobnego do meuma, więc po kiego grzyba uczyć ludzi RP?

u2q6.jpg

Opublikowano

Bez tego RP to, to jest wtedy pradawny seggelin.. Przynajmniej ja to tak przyjmuję.

Opublikowano

Odnośnie tego serwera to jestem bardzo sceptycznie nastawiony do całości tej ,,sieci''.Po pierwsze z uwagi na to,iż jest on tworzony przez administratora,który jest lekko ,,niestabilny'' i potrafi zamknąć serwer po miesiącu-dwóch z powodu zmniejszania się populacji serwera do której nieświadomie sam doprowadził.Nie mam ochoty patrzeć jak moja ,,działalność'' idzie do kosza po kilku tygodniach,bo jest tworzona na serwerach,które upadają szybciej niż powstawały.Każdy ma swoje priorytety,a moim jest uczestniczenie w długotrwałych projektach minecraft,które nie są przerywane z błahych powodów dzięki czemu ludzie mogą zapamiętać ,,działalność'' poszczególnych graczy.Projekt ,,network Silvania'' tego nie gwarantuje.Po drugie jest to projekt dosyć podobny do Meumcraft,różnica między tym serwerem,a Meumcraft jest taka,iż Meumcraft był o wiele bardziej rozbudowany.Właśnie przez te podobieństwa niektórzy gracze mogą zniechęcić się do tego serwera.Ogólnie rzecz ujmując to ten serwer ma minimalne szanse,żeby przetrwać dłużej niż 2 miesiące.Ludzie zniechęcą się po kilku tygodniach,ponieważ nie ma on dużo możliwości,a dodatkowo właściciel sieci jest dosyć ,,impulsywny'' pod względem podejmowania decyzji.Pospolity polski gracz nie dojrzał jeszcze do gry na takich serwerach,dlatego też większość takich tworów upada(Meumcraft czy np.S******n) lub ich życie jest ,,sztucznie przedłużane''(A*****s).Większość graczy woli dobrą zabawę od stabilizacji rozgrywki,dlatego tak szybko nudzą się i emigrują z jednego serwera na drugi.Prawda jest taka,iż zanim jakiś serwer rp=rpg znów ,,utrzyma się na wodzie'' przez ponad pół roku-rok czasu minie sporo czasu,gdyż gracze jak i twórcy  muszą dojrzeć do tego.

To jest moja obiektywna opinia wynikająca z obserwacji,lecz każdy może mieć inną w zależności od interpretacji danej sytuacji,więc proszę jej zbytnio ,,nie brać do siebie''.

Opublikowano

Tiaa, to pay 2 win to za ile kupię op czy gm?
​Osobiście nie zagram...

zr32jd.jpg

Opublikowano

@MarcosSalinasPL - network Silvania, jak to pięknie nazwałeś, chcę oprzeć na serwerach mmorpg i wojny klanów, rp oraz pvp to żyjące w symbiozie z siecią serwery, które niekoniecznie muszą być główną domeną sieci, ale dzięki temu, że gracze grają na sieci, a nie na każdym serwerze osobno, zwiększają się szanse na przetrwanie tych że serwerów. Mojej osoby nie skomentuje, jednak jeśli chodzi o migrację serwerów to własnie sieć też jest odpowiedzią, jeśli komuś nie spodobał się serwer RP, może grać na innym, dalej w tym samym kręgu. Argument jakoby serwer nie oferował zbyt wiele od siebie jest prawdziwy, ale nie ma nigdzie informacji, że to ostateczna wersja i nic już nie będzie ulepszane, jednak chciałbym, aby to gracze tworzyli klimat tego serwera, to władcy frakcji ustalają większość praw w swojej frakcji, wybierają liderów, prowadzą wojny i rozbudowują państwo, a najważniejsze jest to, że każdy może osiągnąć to stanowisko, jeśli tylko wczuje się w świat i będzie prowadził poprawną politykę :) Myślę, że powinieneś jako doświadczony i dojrzały gracz skupić się na tym co jest tu i teraz, a nie co było kiedyś. Pozdrawiam i zapraszam jednak do pogrania, potem ocenisz :_)

@Lord Tytan - Wszystkie rangi obejmują całą sieć, nie ma jednak opcji kupienia op ani gm, ani nic podobnego. Jeśli szukasz dokładnych informacji co daję każde konto premium odwiedź naszą stronę, może rozwieje to twoje wątpliwości :)

Zwróć uwagę, że serwer RolePlay oferuje najmniej ze wszystkich pod względem przywilejów, z 2 jednak strony serwer z czegoś musi żyć. 

http://silvania.net/?page_id=89

@kacperz123 - Dokładnie o to chodzi. 

Dla wszystkich zainteresowany i ciekawych, fabuła chodź lekko zmodyfikowana przeze mnie na potrzeby serwera, została zaczerpnięta z serii książek Sztejer I, II i III. Polecam lekturę :)

Opublikowano

Ktoś powiedział, że to nie ma być serwer RP, a jego nazwa to RolePlay. Nie rozumiem. Jakieś niezdecydowanie? Teraz pewnie odpowiedź będzie: to jest RP i kto powiedział, że nie będzie ? Nie dopóki admin sam nie pozna komend /do i /me to nigdy to nie będzie serwer RP, a jedynie nieudolna kopia Meuma. Pierwszy raz takowe klasy wprowadził Meum ich system był rozbudowany. Tutaj co do rozbudowy jest jedno określenie. Ubogo. 

Żeby zacząć tworzyć jakieś RP polecam wprowadzić coś takiego jak czat lokalny, a nie ogólny dla spamerów. Jeśli nie będzie nawet czegoś takiego to będzie czysty survival + frakcje z klasami

Opublikowano

Ktoś powiedział, że to nie ma być serwer RP, a jego nazwa to RolePlay. Nie rozumiem. Jakieś niezdecydowanie? Teraz pewnie odpowiedź będzie: to jest RP i kto powiedział, że nie będzie ? Nie dopóki admin sam nie pozna komend /do i /me to nigdy to nie będzie serwer RP, a jedynie nieudolna kopia Meuma. Pierwszy raz takowe klasy wprowadził Meum ich system był rozbudowany. Tutaj co do rozbudowy jest jedno określenie. Ubogo. 

Żeby zacząć tworzyć jakieś RP polecam wprowadzić coś takiego jak czat lokalny, a nie ogólny dla spamerów. Jeśli nie będzie nawet czegoś takiego to będzie czysty survival + frakcje z klasami

Nieprawda,iż ,,system klas'' został wprowadzony po raz pierwszy ne Meumcraft.Pierwszym polskim serwerem z takim podziałem była D****ria już na wersji bety 1.2,a krótko potem S******n.Na Meumcraft ten system został nieco później,aczkolwiek był on najbardziej rozbudowany.To tak w gwoli ścisłości.

Opublikowano

Nie prawda,iż ,,system klas'' został wprowadzony po raz pierwszy ne Meumcraft.Pierwszym polskim serwerem z takim podziałem była D****ria już na wersji bety 1.2,a krótko potem S******n.Na Meucraft ten system został nieco później,aczkolwiek był on najbardziej rozbudowany.To tak w gwoli ścisłości.

Czy mógłbyś pisać pełne nazwy serwerów a nie*** mnei ciekawi kto pierwszy przodował.

Co do ogolnych odczuciu o pomysle sie wypowiedzialem, ale postanowilem jednak sie odzywać.Nie hejtujmy już może tak ostro, przecież precenatacja to jest jeszcze nic, poczekajmy na serwer.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...