Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Plemiona bot - jakie funkcje powinien posiadać?

mody23

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Piteruum, wydaje mi się, że człowiek będzie zawsze najlepszym "botem", jednak jest jedna różnica między taką maszyną, a człowiekiem, która bije na głowę zwykłego człowieko-gracza - CZAS. Przykładem jest chociażby automatyczne farmienie wiosek - ja, kładąc się spać o 22.30, wstaję rano o 7 i od północy mam już splądrowanych łącznie 40 wiosek, co przekłąda się na naprawdę sporą ilość surowców już w początkowej fazie gry. Większa ilość surowców pozwala na zlecenie większej ilości budynków do budowy w ratuszu jak i rekrutacji wojska, a w końcu to jest priorytetem w tej grze. Umiejętność dobrej gry może i też jest ważna, ale priorytetem w grze jest poświęcony czas na nią, a jak wiadomo, tego czasu nikt nie ma chyba na tyle, aby tak sprawnie to rozegrać jak bot, który odwiedza konto (w przypadku mojego bota) co 4min, 24h/365 dni w roku :)

Co do wypuszczenia bota, to tak jak wspomniałem wyżej - na razie bota napisałem typowo pod jedno konto, bez możliwości podpięcia kolejnych kont. Zastanawiałem się nad dopracowaniem tego tak, aby można było podpiąć pod to kilka kont, ale nie wiem czy tego po prostu chcę.

W przypadku jakiegoś update plemion, bot może nie działać już tak jak działa teraz, ponieważ wystarczy, że w kodzie HTML plemiona zmienią id diva przetrzymującego ilość surowców na koncie. Bot nie będzie wiedział ile dokładnie surowców jest na koncie i zaczną się robić jaja. Ludzie, jako że zapłacili za dostęp do bota, domagają się też jego prawidłowego funkcjonowania. Tak więc podczas wprowadzania zmian przez plemiona, ja będę musiał stawać na głowie, aby ew. błędy wyeliminować, a mam szkołę na głowie.

Do tego dochodzi kwestia ochrony konta przed banem - łączenie się z plemionami za pośrednictwem proxy strasznie wydłuża cały proces wykonywania czynności na koncie, nie wiem czy byłaby taka dokładność przy wysyłaniu ataków. Przy 10 kontach, które mają po 100 wiosek, prces wysyłki wojsk na farmy, analizowania raportów czy coś w danej wiosce jeszcze jest, budowanie budynków na każdej wiosce, łamanie obrazków captchy i wiele innych czynności dla każdej wioski na każdym koncie to czas wykonywania skryptu rzędu nawet 15-20 minut, przy czym obecnie, kiedy sam korzystam z tego bota ten czas to kilka sekund, ponieważ nie używam żadnego proxy oraz mam zdecydowanie mniejszą ilość wiosek, aczkolwiek nawet jeśli wrzuciłbym konto posiadające 100 wiosek, nie muszę nadal używać proxy no i mam jedno konto, posiadające 100 wiosek, a nie 10 kont x 100 wiosek, więc czas działania wciąż jest zdecydowanie szybszy.

Te wszystkie cechy, które wyżej wymieniłem mocno zastanawiają mnie nad tym czy chcę to w ogóle udostępniać w formie sprzedaży dostępu na X czasu ;)

ew. zrobię tak, że sprzedam max 5 dostępów na miesiąc i każdy użytkownik będzie miał przydzielony osoby plik wykonujący operacje na jego koncie.

• Odpowiedzi 63
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Tak masz rację.

Przy powiedzmy 100 wioskach , lepiej zostawic sobie bocika na noc , ktory farmi z tych 100 wiosek powiedzmy 10000 wiosek niz samemu klikac.

Opublikowano

To wypuść tak jak mówisz dla tych 5 osób (jedną jestem ja) Tak by praca którą włożyłeś w tego bota zwróciła się w postaci kasy bo dajmy te 5 osób zapłaci ci to i tak bedzie dobrze bo będziesz zyskiwał.Ja z niecierpliwością czekam na takiego bota

Opublikowano

A co byś dał za nauczenie się grać i wtedy bys gral lepiej niz program? I nawet nie musisz płacił.

Czekam zobaczymy co z tego bedzie.

Ja umiem grać ale mam szkole itp i ciężko ogarnąć 3 mil konto z tel gdzie jeszcze czasem nie mam. A mi nie chodzi o farmie nie tylko o budynki i wysyłanie ataków bo jak już mówiłem ciężko z tel to zrobić

Opublikowano

ref...

I jak ci idzie ??

Sprawa jest taka że za tydzień muszę zrobić akcję gdzie offy muszę wysyłać praktycznie przez całe 2 dni a offów mam ponad 150 do tego  karety itp a mam szkołę i nie zabardzo bym temu podołam dlatego jak tylko możesz to napisz mi na pw co i jak kasa nie gra roli tak by tylko te ataki działały.Zastanów się bo naprawdę możesz zyskać trochę kaski a mulić ci nie będzie czy tym podobnie na twoim koncie

Opublikowano

naprawdę a myślałem że miecznicy tylko posty nabijasz takim czymś daj mu pracować

Daj jakieś wieści co i jak kiedy itp ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...