Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Skladanie komputera do...

SmilieS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@cody3223 Zalmanow widze wiecej niz moherow pod kosciolem, sorry ale nie lubie designu tych budek, chce jakas prosta obudowe za doslownie 10 zl

mowie tylko ze chce dobre:

- Zasilanie

- Karte grafiki

- Procesor

- 1 kostke ramu 8GB

- Dysk SSD i HDD

- Ewentualnie jakis bylejaki naped

Opublikowano

Te gotowce z PurePC to są dla niepełno-sprytnych.

W takim razie według życzeń autora wygląda to tak: http://www.morele.net/inventory/info/NcGxtY/ . Kwestię RAMów wyjaśnił @cody3223 a kartę możesz kupić R9 280X albo R9 290. Zależy od oferty.

Ale podaj obudowę jeszcze. Bo jeśli jakiś IBOX to z góry do wymiany. Tania obudowa = większe temperatury = krótsza żywotność podzespołów. Zalmany są polecane bo w dobrej cenie oferują bardzo dobrą jakość. Chcesz coś innego to jest jeszcze kilka innych ale godne polecenia zaczynają się od ok 200zł.

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

@Amperoo_PL wkoncu cos prawie normalnego, juz mowilem z prockiem raczej bede kombinowal i5 4690 i karta r9 290 bo jednak kompa skladam na dluzej, i jak mowisz o tej obudowie, to podaj mi tu jakas fajna tania i dobra wedlug ciebie

Opublikowano

i5 4690 na tej płycie nie zadziała. Nie ta podstawka.

Z obudów masz właśnie twojego ulubionego Z3 Plus. Są jeszcze Enermaxy ale do Z3 to się nie umywa. Potem masz Gladiusa M40 (wowo ja i spc) ale trochę loteria z tą obudową. Dobre wyposażenie i konstrukcja ale gorzej z wykonaniem. Dalej Zalman Z9 Plus/U3, Gelid Darkforce, Corsair 300R, FD Core 3000... zależnie od kwoty.

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

Po 1 wyjasnijmy cos sobie. Ty mozesz nie potrzebowac dobrej obudowy. ALE TWÓJ SPRZĘT JAK NAJBARDZIEJ. Po 1, r9 290 jest GIGANTYCZNA 28cm z niektórymi chłodzeniami, do byle budy nie wejdzie. Poza tym przepływ powietrza. r9 nie kręcony to jak strzał w kolano, dlatego potrzebujesz wydajnej obudowy. Jak by co możesz też zrobić tak jak ja. Kupić tanią obudowe i do kupić wentylatory. ODRADZAM SPC, najgorsza marka jaką miałem, coolery mało wydajne do tego drogie, a wentylatory w obudowach to jakaś parodia, godzine pochodziły i... wypadł wiatrak razem z wirnikiem.... poprostu śmiech.

Nie rozumiem kto wydaje 1.5k na gafike i nie chce 150zl na obudowe... U mnie dobre chłodzenie to podstawa. Z dobrym chłodzeniem komp może chodzić nawet w upalne dni bez grzania sie. Do tego kultura pracy, odrazu ciszej. Wiesz, w sumie twój wybór nie, ty masz kase, ale robienie czegoś takiego to jak wsadzanie 500konnego sillnika do malucha, rozleci się na zakręcie.

Opublikowano

@Jamnik007 myslalem ze bede bardziej ograniczony funduszami, teraz juz wiem na co i ile moge wydac, a po twoich slowach jednak chyba sprawie sobie zalmana z11 bo to jedyny zlaman ktory mi sie podoba (ale ogarne innego niz black(it's must be)) Karte r9 290 na bank kupie + procek intel core i5 4690k tylko rzeczywiscie bede musial sie postarac o lepsze chlodzenie z dyskami bedzie najmniejszy problem bo SSD chyba juz mam tylko te pamieci :/ dalej nie wiem jakie mam kupic, co sie bardziej oplaca jezeli w przyszlosci chcialbym miec wiecej niz 10GB

NOWA ZAWARTOSC

Co myslicie o tym?

http://www.morele.net/karta-graficzna-gigabyte-radeon-r9-270oc-2gb-gv-r927oc-2gd-617303/

Opublikowano

Fajny radeon r9 270, chłodzenie całkiem ok pod warunkiem ze nie trafisz piszczałki. Jesli juz cos takiego to ja bym bral r9 270x twin frozr, bardzo fajna i wydajna karciocha, ale starczy na ultra na teraz, wiedzmina 3 na ultra na niej nie odpalisz, za to na tej r9 290 juz tak.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...