Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Skladanie komputera do...

SmilieS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, skladam komputer i mam juz plyte glowna do ktorej chcialbym dokupic poprostu czesci

plyta glowna: Asus P8H77-M LE

Prosze tylko o nie przesadzanie z cena xD

Oczywiscie komputer do gier, zalezy mi i na jakosci jak i wydajnosci + chce sie przygotowac, jak kolwiek do premiery GTA V na PC

Opublikowano

Jaki masz budżet? 1000? 2000? Skąd mam wiedzieć co dla ciebie znaczy nie przesadzanie z cena

Procesor: Intel Core i5 4690

Płyta główna: MSI B85-G43

Zasilacz: Thermaltake 530W

RAM: Crucial Ballistix 8 GB

Karta Graficzna: MSI GTX 770

Dysk SSD: Plextor 128 GB M6S

Opublikowano

I co że za 1500zł? W temacie napisałeś że zestaw do gier a zgadnij co jest najważniejsze w zestawie DO GIER? no co? karta bravo :D

Ta karta uciągnie wszystkie gry full hd ultra przez najbliższe 2/3 lata

Ta co ty podałeś to już nie wyrabia...

Możesz oczywiście dostać zestaw za 3000zł z tą karto co ty podałeś ale do gier to by był bezsens.

Opublikowano

Chyba Cie gościu zgrzało, żeby wywalić 1.5 klocka na nówke gpu.. to bezsens...  Lepiej dać używkę. http://allegro.pl/prawie-nowa-gigabyte-radeon-r9-290-oc-4gb-ddr5-i4552674524.html

Chyba ciebie pogrzało ta twoja karta to na 100% z koparki

Opublikowano

Jak z koparki to zaraz się pewnie rozwali i będzie na gwarancji miesiąc. Po co kupować używki jeśli można nówkę bo budżet pozwala...

Opublikowano

Jak chcesz to kup sobie tą używkę. Jak by co to ja ostrzegałem :)

Gigabyte - piszczące cewki dostaniesz w komplecie :D

Opublikowano

A co ci się w ramach nie podoba? Ramy jak ramy oczywiście możesz droższe np. http://www.morele.net/pamiec-crucial-ballistix-8gb-2x4gb-ddr3-1600mhz-cl-unbuffered-non-ecc-1-5v-bls2cp4g3d1609ds1s00ceu-472804/

Mają wyższe taktowanie ale w praktyce żadnej różnicy nie odczujesz (2/3fps)

Tamte ramy od Goodram polska firma :D

Opublikowano

Zawsze zostaną 2 sloty jak kupisz 2x4 na następne pamięci. W dual channel będą trochę szybciej działały, ale w rzeczywistości więcej fps nie dadzą. / Co że Polska. Ramy może i dobre, ale chyba lepiej kupić coś z radiatorem zwłaszcza, że te same pieniądze, albo i taniej.

Opublikowano

No i patrz, mi zalezy na tym aby byla narazie 1 pamiec 8 zamiast 2 4 bo potem i tak musialbym je zmienic jezeli chcialbym miec wiecej RAMU

Opublikowano

http://www.morele.net/pamiec-goodram-ddr3-play-8gb-8192mb-pc1600-black-cl10-gy1600d364l10-8g-522376/

8 Gb w jednej kości, mają radiator, dobra cena. Już wszyscy zadowoleni? :D

Opublikowano

To w takim razie bierzesz powyższy zestaw z ramem Curcial. Chcesz możesz brać używkę ale od używanych Gigabyte trzymaj się zdala. Jak ktoś je sprzedaje to nie bez powodu. W tym przypadku koparka czy nie koparka nie ma znaczenia. Piszczy pewnie więc gościu sprzedaje. Ja bym poszukał autorskich Sapphire, MSI, Asus. Albo nowego R9 280X.

Nie najlepsza ta płyta ale szkoda nie wykorzystać. Ja pójdę trochę inną drogą.

http://www.morele.net/inventory/info/rqBjv/ - Poszedłem w zasilacz, obudowę i SSD. Do tego właśnie używaną kartę graficzną. Można też mieć nowego R9 280X rezygnując z SSD więc jak chcesz.

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

@Amperoo_PL widze ze nie wiele osob zrozumialo o co mi chodzi, otoz, w plytce mam tylko w sloty na RAM tak weic nie bede kupowal 2x4 GB skoro potem i tak to bede chcial zamienic tak wiec ofensywnie pojde w 8GB.

Karta Grafiki nie nie musi byc nowa, tylko dobra tak samo jak sam procesor, mam zamiar pojsc w i5 4690 i nie j**ac sie z 3000+ 

Obudowa i inne akcesoria juz mam tak wiec tego nie chce, a sam zasilacz musi dzialac i podtrzymywac grafike, nic wiecej... Ma byc ekonomicznie do 3000 zl, to ma byc komputer na ktorym maja dzialac gry a nie sprzet ktory ma renderowac filmy w mniej niz sekunde, nawet sam halas mi nie przeszkadza!

Opublikowano

Dinek mozesz wyjasnic po kiego grzyba clopakowi wsadziles takągrafike oraz tak c*****y procek? W grach procek będzie wąskim gardlem poza tym na starym chipsecie 1155.... Blagam cie wyjdz bo biedy chlopakowi narobisz.

Ja polece od siebie cos takiego:

http://www.morele.net/inventory/info/mXOnr5/

We wszystkim w to popykasz. Dobrze wykręcony proc i grafika będą wydajne do wszystkiego na najblizsze pare lat. Ewentualnie, jesli razi cie cena:

http://www.morele.net/inventory/info/z1liTT/

Choc ja bralbym zestaw 1. Pamiętaj jedno, zawsze najlepiej jest brac slabszą grafike, gry na 100% odpalisz, a grafike zawsze mozna wymienic, i nie jest to tak klopotliwe jak przy wymianie procesora.

Chcesz miec komp na dlugo - bierz opcje 1, chcesz wymienic grafiek po 1-2 latach bierz 2 zestaw. Oba są z*******e.

@zwracam honor, zauwazylem ze podal ze ma juz plyte glowna, choc ten procek z tą grafiką to i tak c*****y wybór.

Opublikowano

Więc autor niech napisze co już ma bo o obudowie nie było ani słowa wcześniej. I konkretne modele.

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

@Amperoo_PL Jezeli o obudowe chodzi to nie jest to jakies bardzo wazne (dla mnie oczywiscie, wiec wyjsc z zalmanami) a model plyty glownej jest podany na poczatku, mowie tylko ze chce dobre:

- Zasilanie

- Karte grafiki

- Procesor

- 1 kostke ramu 8GB

- Dysk SSD i HDD

- Ewentualnie jakis bylejaki naped

Opublikowano

@Amperoo_PL Jezeli o obudowe chodzi to nie jest to jakies bardzo wazne (dla mnie oczywiscie, wiec wypie*dalac z zalmanami) a model plyty glownej jest podany na poczatku, mowie tylko ze chce dobre:

- Zasilanie

- Karte grafiki

- Procesor

- 1 kostke ramu 8GB

- Dysk SSD i HDD

- Ewentualnie jakis bylejaki naped

dlaczego won z zalmanami?

czegoście się w ogóle naćpali?

Poza tym 2x4gb jest szybsze od 1x8gb, a w najbliższym czasie nie będzie ci potrzebne więcej niż 8 gb (góra 12 gb) ram bo to drogie i niepotrzebne.

Tak jak kolega powiedział, na 100% karta z koparki: Pracowała 24 godziny na dobę przez tydzień, jeżeli nie więcej, i jest zużyta więc może szybko paść i się grzać, tak samo gigabyte ma piszczące cewki.

Różnica między R9 270 a R9 290/X to tak jakbyś się przesiadł z autobusu do samolotu (Wysokie, może Ultra vs 290 == Ultra przez przynajmniej 2 lata)

dlaczego won z zalmanami? Zalman robi bardzo dobre obudowy za tanią cenę (Zalman Z3+ docenią i gracze i "profeszjonaliści")

@karwan014 to jest gotowiec według ciebie? hahspacjahahspacja hah.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...