Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Toribash

Mefrox

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiedziałem gdzie to dać więc dałem to w pogaduszkach jeśli zły dział proszę jakiegoś moderatora o przeniesienie tego tematu do odpowiedniego dział.

No więc tak przedstawię (i pokaże) wam gre o nazwie Toribash.

Toribash - Turowa (sic!) strategiczna (sic! sic!) bijatyka (ekhm) a`la Matrix (woohaaa).

Zasady są proste: pokonaj przeciwnika. Ale jak to można zrobić! Hmm to już zależy od was :-)

W grze istnieją 3 tryby rozgrywki w tym 2 używasz ciągle a ten trzeci raz czy dwa :P

Single Player - Ty jesteś ludzikiem a drugi ludzik to kukła którą możesz też sterować. Tryb do treningu ewentualnie pokazanie swoich ciosów.

Multi Player - No i dochodzimy do sedna! Pełno serverów, ludzi do niszczenia! Cud i miód!

Tutorial- Podstawy...

Gra na początku wydaje sie trudna ale po pewnym czasie przyzwyczaicie się.

Teraz wam opisze trochę samą postać którą przyjdzie nam grać a więc:

Macie ludzika który jest odzwierciedleniem człowieka...

Jak wiecie człowiek ma stawy... Na nich zginają się części ciała. Np. łokieć, kolano itp.

Nasz ludek ma tych stawów 12. I każdym może poruszać i wykonywać określone funkcję na 4 sposoby! Są to:

- Extending - Funkcja ruchowa atakująca

- Contrating - 2 funkcja ruchowa

- Holding - trzymanie określonej części tak aby nie była bezwładna, rozumiecie?

- Relaxing - totalny bezwład opada bez żadnego trzymania...

Teraz musimy tak zmieniać te funkcje by nasza postać wykonywała jakieś określone ruch, ba! atakowała...

Pamiętajcie o tutorialu! Zapoznacie się z tym co i jak :)

Teraz pokaże wam filmik pewnego gracza który gra w to od jakiegoś czasu (dla mnie PRO)

http://pl.youtube.com/watch?v=SjXz8gXgW6I

Gdy gracie i wygrywacie walkę zdobywacie kredyty/kasę - toricredits za które możecie zmienić wygląd waszej postaci czyli kolor krwi, części ciała, stawów czy efektów (można to zrobić po wejściu na forum.toribash.com zalogowaniu sie na swoje konto a następnie przejściu do zakładki ToriShop tam macie podana ilość kredytów i po lewej stronie możliwość kupienia tego na co was stać).

Hmm... no to chyba już wszystko... a zapomniał bym... trzeba się zarejestrować aby grać na multi bo single to dno a więc: http://www.toribash.com/ - storna główna, tam można się ściągnąć gre i rejestrować się (rejestracja na forum = rejestracja w grze). Aaa ważna sprawa w okienku Referrer (przy rejestracji) proszę was wpiszcie asteck da mi to pieniądze w grze i jeżeli możecie to http://asteck.on.toribash.com później ja wam pomogę

Tutaj dawajcie swoje opinie na temat tej gry jak i swoje nicki i osiągnięcia (czyli ciosy, wygrane jak i filmiki bądź screeny z walk i udanych ciosów).

PS> Niektóre linijki zapożyczyłem z innej strony

• Odpowiedzi 69
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Świetna gra :)

gram w nią gdy mi się nudzi :)

Polecam każdemu!

Wysyłam zapy na Lockerz !!!

Pisać pw z mailem.

Opublikowano

Ciesze sie ze podoba sie wam ja aktualnie mam Green belta (zielony pas) i czasami udaje mi sie pokonać Black belta (mój rekord to 9th Den Black Belt) aa na początku starajcie sie "atakować" z napiętymi mięśniami. Ja osobiście preferuje już bardziej zaawansowany sposób walki :P

Opublikowano

JA narazie umie kopać nic więcej ....Teraz się uczę jak głową bić

@edit

mój najlepszy cios xD

najlepszyciosnn3.png

najlepszyciosnn3.91743680aa.jpg

Kto, kurwa śmiał edytować moją sygne, ja sie pytam?

Opublikowano

Ja walczę kickami dosyć trudne do opanowania często można nie trafić ale gdy sie trafi efekt jest porażający przykład to np odkopanie czyjejś kończyny czy tez rozerwanie na pól (to tez dobry styl walki ja z kumplem przegrywałem, wygrywałem raz na kilka walk po nauczeniu sie paru kickow sytuacja jest odwrotna).

Zamach do kicka w moim wykonaniu

screenshot06141917lx9.png

Tu jeden z moich kickow

screenshot06142013wt0.png

I tu następny

screenshot06142121ov6.png

Opublikowano

Ja mam green belta ale w sumie nie znam żadnej techniki ;p

Robie to na co mam ochotę obojętnie czy wygram czy przegram ;p

Ale najlepszy wyczyn to podwójne salto i urwanie przeciwnikowi głowy w locie :)

Prawie zawsze mi się udaje PRAWIE!

Wysyłam zapy na Lockerz !!!

Pisać pw z mailem.

Opublikowano

Hehe grałem w to gra jest dosyć wymagająca xD...

Mój wyczyn zrobiony przypadkiem podwójne salto i oderwanie przeciwnikowi rąk i nóg xD

Lub salto do tylu i wykopanie głowy przeciwnika heeen daleko xD

Opublikowano

fajne nawet..dopiero zaczynam więc dajcie jakieś rady na dobry styl walki itd.

Opublikowano

Heh dobre na zabicie czasu.Dołączam sie do prośby (up)!

Thx za info!

Ciekawy design strony x)

@Edit

Wygralem jak narazie 3 walki...pewnie miałem szczęście ale coz ;]

audiliftabsolutlyfinal.png
Opublikowano

Ja mój styl walki opanowałem po 2,5 dnia wiec dosyć szybko na początek graj tak jak ja na sztywnych stawach "C" i ustawiaj stawy tylko rak na początek a i graj na serverze beginer judo tam sie nauczysz gry

Opublikowano

Ja uważam,że mam szczęście jak uderzy drugiego xD

Opublikowano

Może robie coś źle ale:

-zainstalowałem to.

-zarejestrowalem sie na forum(czyli tez w grze)

-odpalam...czekam i nic sie nie dzieje ;/ Gra sie nie włącza

powiem tak...HELP PLAX ;)

Opublikowano

W ogóle sie nie odpala...

Musisz poczekać mi też się nie od razu włącza tylko po chwili

czekam juz ponad 10 minut od włączenia i nic...

@Edit

Instaluje na innym dysku...moze pomoze :D

Opublikowano

Hmmm odinstaluj i zainstaluj jeszcze raz jeśli nie pomaga ściągnij jeszcze raz ze strony.

Opublikowano

Hmm... Mam problemik. Po kilku sekundach od odpalenia gry po prostu się zacina... ('Brak odpowiedzi', error "Wyślij raport o błędach"/"Nie wysyłaj" itd.).

Probowałem instalować jeszcze raz, ściągać od nowa. Dalej to samo.

Opublikowano

Simpson poszukaj w opcjach może zdążysz ja popatrzeć na innych stronach o tych błędach... wy tez poszukajcie

Opublikowano

Najlepszy wynik 10k ahaha...ale ze mnie noobek w tą gierke :D Ale czego sie spodziewam po 5min gry :D? Na razie najlepsza śmierć to mi skręcił kark,oderwał rękę a na koniec łep jeszcze oderwał xD Powiec jakąś kombinacje niezbyt trudną bo narazie to ciężko,ciężko.Jak byś mógł napisz mi na gg:6942578

Opublikowano

Na C czyli sztywnych stawach zegnij stawy tam gdzie człowiek ma łopatki mniej wiecej takie wa po bokach tak aby cień pokazywał zamach do przodu a prawe albo lewe kolano zegnij tak aby sie ugięło i biodro tak aby poszło do góry a później tylko wyprostuj kolano.

Opublikowano

Tak ale przeważnie chodzi o to zęby ziemi nie dotknąć niczym poza stopa i dłonią.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...