Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Oszukano na allegro.

Timezpl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolega zamawiał 4 dni temu komórkę LG G1 no dobrze przyszedł kurier dał mu paczkę. Poszedłem do kolegi na "unboxing" i gdy tylko otworzyliśmy paczkę niespodzianka w paczce były 3 ziemniaki.. Kolega wydał na Optimusa 700/800 zł Sprzedawca nie odbiera ani nie odpisuje na emaile. Napisaliśmy do allegro o tej sprawie odpisali że się tym zajmą. Co wy o tym sądzicie ? Pisaliśmy do niego 2 dni temu.

Opublikowano

Kolega miał to samo na dawnej tablicy.pl i niestety nie odzyskał swoich 500zł.

x4Ctt7j.png

LONG.LIVE.A$AP !

Opublikowano

A jakiej odmiany są te ziemniaki? Może 2 grosze uda się odzyskać. Ja Irgi to ja biorę :P

A tak na poważnie to od razu zgłoś sprawę na policję. Kilka dni i koleś dostanie karę, a ty może odzyskasz kasę. Allegro wiele nie zrobi.

4043121350.png

Opublikowano

Dziekuje wam za pomoc. Napisalem koledze aby napisal do tej ochrony kupujacych. I nie, nie jest to zaden troll stalo sie to naprawde.

Pisane z alcatel m'pop english soft.

Opublikowano

Po pierwsze mogl otworzyc odrazu przy kurieru wtedy by sporządził prokotół a nie bawic sie w jakies unboxingi, niech idzie na policje i niech to zglosi ja mialem podobna sytuacje i odzyskalem swoje 200zl. ;)

Opublikowano

Zawsze jak zamawiam coś 300zł+ to tylko kurierem i sprawdzam takie rzeczy, najlepiej brać od firm.

Opublikowano

Mam nadzieję że sprawa się rozwiąże.

Rzadko kiedy kupuje z Allegro, raz dostałem klatkę do chomika która paradoksalnie była zbyt wysoka i szeroka niż było napisane. W efekcie nic nie mogłem do niej wmontować bo uchwyty były za krótkie:/ 

Mój kumpel kupił bluzę na allegro, wpłacił pieniądze, ale bluzy nie dostawał. Dopiero po wielu kontaktach sms'ach i emailach zagroził sprzedającemu sprawą w sądzie i o dziwo po tygodniu bluza była u niego. 

Mam pytanko. Czy ktoś tutaj może mi powiedzieć czy da się jakoś sprawdzić oryginalność butów na allegro ? Chciałem sobiem zamówić ,wszystkie wyglądają tak samo, a cena różni się miejscami nawet o 100 zł. Mam dylemat. 

Opublikowano

Allegro w przeciwieństwie do tablicy (obecnego olx) ma ubezpieczenie, potruj im d***, a odzyskasz swoje pieniądze.

Opublikowano

Po pierwsze mogl otworzyc odrazu przy kurieru wtedy by sporządził prokotół a nie bawic sie w jakies unboxingi, niech idzie na policje i niech to zglosi ja mialem podobna sytuacje i odzyskalem swoje 200zl. ;)

Znam kilku kurierów i jeżeli nie wykupisz opcji "otwarcie paczki przy kurierze" to po tym jak kurier dostanie kasę, wydaje Ci paczę i jedzie dalej.

A co do tematu, ja po dwóch miesiącach dostałem zwrot od allegro w kwocie 300zł, wystarczy być cierpliwym.

Opublikowano

Idź człowieku z tym na forum prawne bo tutaj to Ci pomogą z tych ziemniorów frytki zrobić. 

Jeżeli tam będą nie zrozumiałe dla Ciebie rzeczy to pofatyguj się i idź do najbliższego rzecznika praw konsumenta ;) 

lownfast

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...