Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

VAC vs Boty

Lordeczek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To, że Tibia ukaże się na platformie Steam jest jasne. Jednak widoczne opóźnienia można uzasadnić integracją ze Steamworks.

Steamworks to nazwa narzędzi opracowanych przez Valve Corporation. Najważniejszym dla nas, czyli graczy jest oferowana technologia anti-cheat, znana jako Valve Anti-Cheat lub po prostu w skrócie VAC.

2j6fDm7.png

Pora zadać sobie pytanie, z jakimi zmianami się to wiąże?

Gdy użytkownik połączy się z serwerem objętym ochroną VAC, a ten wykryje znane oszustwo - Valve Anti-Cheat zablokuje możliwość łączenia się z zabezpieczonymi serwerami.
Chociaż administratorzy mogą banować graczy w ramach własnego serwera, nie mają kontroli nad blokadami VAC. Valve Anti-Cheat jest w pełni zautomatyzowany - nie ma więc konieczności zgłaszania oszustw do pomocy technicznej Steam, gdyż nie zostanie podjęte przez jej członków żadne działanie.
System VAC skutecznie wykrywa oszustwa za pomocą unikalnych sygnatur. Każda nieoficjalna zmiana dająca przewagę jednemu graczowi nad innym jest uznawana za oszustwo i aktywuje blokadę VAC. Oznacza to między innymi wszelkie zmiany w plikach .EXE oraz .DLL dla danej gry.

Informacje zaczerpnięte z Tibiopedia.pl

7138509900_1434192442.png

Opublikowano

Chociaż teraz tak się wczytuje w to i ... . Przecież są boty które nie nie muszą edytować plików exe ani dll  :huh:

Czyżby cp znowu stał w miejscu  <_<

7138509900_1434192442.png

Opublikowano

Chociaż teraz tak się wczytuje w to i ... . Przecież są boty które nie nie muszą edytować plików exe ani dll  :huh:

Czyżby cp znowu stał w miejscu  <_<

Żeby nie ingerować w .exe musiały by być to sockety - nie ma aktualnie takiego bota.

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

wiadomo coś kiedy Tibia wejdzie na steam?

Nie

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

Żeby nie ingerować w .exe musiały by być to sockety - nie ma aktualnie takiego bota.

Socket to pakiet, pakiet to ingerowanie w klienta przecież.

Są boty na symulacji klawy i myszki i tylko czytają pamięć, vac może obessać.

Opublikowano

@Arkeus

ale czy takim włączonym bocie które opiera się na symulacji będzie można normalnie wziąć tą tibie do paska i robić coś innego na kompie ?

Opublikowano

Okej, rozumiem

używam aktualnie xeno i nie będzie mi sie chciało znowu zapoznawać z innym bote,.. zle trafiłem

Darkstar da sobie rade, więc zmieniać bota nie musisz.

Opublikowano

HAHAHHAHAHAHAHAHAHA, tibia na steam...

idą w złym kierunku i to taak bardzo

przecież tibia to w 75% boty, wystarczy zobaczyć że zaraz po upku jest około 2k graczy online, a gdy jest juz dostępny bot to znów około 15-20k...

cos tu jest nie tak...

sami strzelają sobie w kolano, nie usuwają charów w obawie że nie będą zarabiać a planują wprowadzić totalny anti-cheat

moim zdaniem wycofają to szybciej niż wprowadzą, gdy tylko przekonają się na własnej skórze w jakim tępie stracą graczy.

Opublikowano

HAHAHHAHAHAHAHAHAHA, tibia na steam...

idą w złym kierunku i to taak bardzo

przecież tibia to w 75% boty, wystarczy zobaczyć że zaraz po upku jest około 2k graczy online, a gdy jest juz dostępny bot to znów około 15-20k...

cos tu jest nie tak...

sami strzelają sobie w kolano, nie usuwają charów w obawie że nie będą zarabiać a planują wprowadzić totalny anti-cheat

moim zdaniem wycofają to szybciej niż wprowadzą, gdy tylko przekonają się na własnej skórze w jakim tępie stracą graczy.

Nie rozumiem twojego toku myślenia wiem, że bocisz więc możesz się bać czy będzie jakiś bot, bo co innego zrobisz ale zapewniam Cie, że na 100% będzie.

2k online przy upie to chyba normalne, bo nie każdy wchodzi o 10:20 tylko robi sobię dłuższą przerwę.

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngNyheq częściowo masz racje, nie wchodzą odrazu po update'cie ale myślę że połowa graczy lata na botach, i myślę że jak wprowadzą jakieś bloady nie do złamania przez któe już nie bedzie botów to o wiele więcej na tym stracą jak zyskają , ale to moje zdanie i nie musi być prawidłowe

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngNyheq częściowo masz racje, nie wchodzą odrazu po update'cie ale myślę że połowa graczy lata na botach, i myślę że jak wprowadzą jakieś bloady nie do złamania przez któe już nie bedzie botów to o wiele więcej na tym stracą jak zyskają , ale to moje zdanie i nie musi być prawidłowe

Poprawka, zawsze jakiś bot się znajdzie, przez tyle lat były, to żadna blokada nie powstrzyma :D

Opublikowano

@knockout
oczywiście, że się znajdą. nikt tego nie kwestionuje, ale jeśli VAC będzie prawidłowo działał to wykrywalność tych botów będzie praktycznie 100%

więc będą musieli usuwać chary (co obecnie ograniczają), czyli zarobek też będzie mniejszy

a ostatnio bardzo zależy im na kasie, co widać np. po wprowadzeniu śmiesznych mountów do kupienia za RL pieniądze...

@1361622928-U485574.pngNyheq
hmm, popatrz...

na świecie są różne strefy czasowe, u nas w polsce SS przypada akurat na 10:00, ale w innych częściach świata może to być np. popołudnie lub wieczór gdy ludzie mają czas na grę więc wytłumaczenie, że nie każdy wchodzi o takiej porze raczej do mnie nie trafia.

zresztą bezpośrednio przed upkiem a zaraz po nim, różnica w ilości graczy jest kolosalna, jak mniemam właśnie ze względu na brak bota.

Wciąż podtrzymuje swoje zdanie, że zrezygnują z tego gdy przekonają się ile na tym tracą ;)

Opublikowano

Ciekawe poco skoro można napisać bota clientless ?

ale jeśli VAC będzie prawidłowo działał to wykrywalność tych botów będzie praktycznie 100%

Gówno prawda, nikt nie ma pojęcia na jakiej zasadzie miał by działać ten syf a ty już stwierdzasz w ilu % będzie skuteczny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...