Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy warto grać ?

kulek000

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Warto,ponieważ jest to najbardziej rozbudowana gra mmo jaka jest obecnie na świecie.

Do tego ogrom q,inst,kampanii,przepastne lokacje,piękne stroje i świetne pvp,pve.

A Siedge [zdobywanie twierdz] robi wrażenie.

Polecam.

Opublikowano

Ja niedawno zacząłem grać i powiem Ci, że gra na początku wyda się trudna i skomplikowana, ale jak już się wciągniesz to dostarczy Ci naprawdę masę zabawy. Naprawdę warto, bo na dzień dzisiejszy na rynku gier mmorpg jest to najbardziej rozbudowana i najlepsza gra f2p w jaką można zagrać. Konkuruje z nią jedynie Terra, która nie ma polskiej wersji językowej.

Opublikowano

Warto,ponieważ jest to najbardziej rozbudowana gra mmo jaka jest obecnie na świecie.

Do tego ogrom q,inst,kampanii,przepastne lokacje,piękne stroje i świetne pvp,pve.

A Siedge [zdobywanie twierdz] robi wrażenie.

Polecam.

Ja niedawno zacząłem grać i powiem Ci, że gra na początku wyda się trudna i skomplikowana, ale jak już się wciągniesz to dostarczy Ci naprawdę masę zabawy. Naprawdę warto, bo na dzień dzisiejszy na rynku gier mmorpg jest to najbardziej rozbudowana i najlepsza gra f2p w jaką można zagrać. Konkuruje z nią jedynie Terra, która nie ma polskiej wersji językowej.

Napisałbym dokładnie to samo :) polecam.

nie polecam

Podaj powód...

Opublikowano

Zapewne nie poleca tej gry z powodu wlasnei tych podstawek na siege.X noobow latajacych na roznych haxach no ani i bla bla bla.Ogrom noobow grajacych gownerem bo wiadomo na latwizne,i jeszcze taki pozniej po ubiciu smie napisac 'noob' whyyyy ??? Jaka to frajda klikac 1,1,1,1,1,1,1,1,12,2,2,2,2,,22,2,,3,3,3,3,,3,3 skille ?INo rzeczywiscie prawdziwa frajda..

Nie czaruj.

Opublikowano

Co za głupi temat. Wiadomo, że 98% odwiedzających to subforum powie Ci, że warto grać bo w to grają o.O Logika...

AION jest bardzo rozbudowaną grą tego typu, i nie tylko Terra z nią konkuruje bo niedawno wyszła jeszcze lepsza gra (ArchAge) i także nie jest w języku polskim co jest jej jedynym minusem, ale osoby, które ogarniają angielski chociaż w 40% to spokojnie mogą grać w angielskiej wersji, bo w grach nie ma aż takich strasznie złożonych tekstów :)

Moje zdanie o AION...

Zalety:

- Masa zadań, nigdy Ci się nie nudzi.

- Sporo lokacji

- Housing

- Aż dziwne, że gra jest tak prosta do ogarnięcia. Mi wystarczał jeden dzień, by ogarnąć jako tako. W LC musiałam grać rok czasu żeby ogarnąć tę grę.

- Żeby zagrać, nie musisz pobierać 100% gry, można grać na początku na podstawce i pobierać resztę w czasie gry.

Wady:

- Za wysoki poziom mobków (są zdecydowanie zbyt mocne). Dlaczego? Sama grałam w to chwilę i zatrzymałam się już na 2 kampani... W kopalni nie da się ubić żadnego moba xD Trzeba wbić na pobocznych misjach chociaż 30/35lv żeby grać dalej. Porażka. No chyba, że tak chcą zmusić wszystkich do grania w grupie, czego ja nie lubię.

- PvP tylko między legionami bez zaproszenia do pojedynku :( Nie jednego nobka chciałoby się ubić a tu dupa ;/ (bynajmniej nie odkryłam, jak się bije innych bez pojedynków)

Chyba tyle.

k1hvCVp.gif

Opublikowano

Też chciałbym zacząć grę ale mam ta pytania:

1.Ile jest ludzi online na polskim serwerze? podajcie liczbę lub ilość w odniesieniu do gry metin

2.Jak z hackami/botami? Dużo ich jest? Bardzo ułatwiają grę? Dużo ludzi ich używa?

Opublikowano

1.Ile jest ludzi online na polskim serwerze? podajcie liczbę lub ilość w odniesieniu do gry metin

2.Jak z hackami/botami? Dużo ich jest? Bardzo ułatwiają grę? Dużo ludzi ich używa?

1.Dosyc duzo,zeby posmiac sie z nich.

2.No-ani bla bla Legenda glosi,ze cleric lata na no-anim beka.Emm zalezy w jakim sensie ualtwiaja,jak nie ptorafisz uzywac to i tak uja zdzialasz.Troche ludiz tego uzywa,ale jesli masz zamiar zaczac grac w ta gre jedynei z tego powodu ze chcesz uzywac hackow to wypindalaj do metina.

Nie czaruj.

Opublikowano

Wady:

- Za wysoki poziom mobków (są zdecydowanie zbyt mocne). Dlaczego? Sama grałam w to chwilę i zatrzymałam się już na 2 kampani... W kopalni nie da się ubić żadnego moba xD Trzeba wbić na pobocznych misjach chociaż 30/35lv żeby grać dalej. Porażka. No chyba, że tak chcą zmusić wszystkich do grania w grupie, czego ja nie lubię.

- PvP tylko między legionami bez zaproszenia do pojedynku :( Nie jednego nobka chciałoby się ubić a tu dupa ;/ (bynajmniej nie odkryłam, jak się bije innych bez pojedynków)

Moby za mocne? Na jakim patchu ty się zatrzymałaś? Nerf, nerf... Już jest tak łatwo, że każdy, kto gra w Aiona parę lat łapie się za głowę, a jeszcze mają znerfić, żeby każdy 5 latek mógł grać. Expi się solo i większość q zrobisz samemu, nawet te grupowe, może za wyjątkiem paru kampanii, gdzie trzeba się wybrać do jakiejś instancji. Nie wiem, czym ty grałaś, że nie mogłaś nic ubić? Może szłaś na moby, co miały 10 lvl wyżej? :O 

To, że nie mozesz bić nikogo ze swojej rasy, to chyba normalne w tego typu grach...Masz bić wrogów a nie swoich:P Też bym chciała popekować na niektórych elyoskich przygłupach, ale jak nie można, to jakoś trzeba z tym żyć ;)

Opublikowano

1.Dosyc duzo,zeby posmiac sie z nich.

2.No-ani bla bla Legenda glosi,ze cleric lata na no-anim beka.Emm zalezy w jakim sensie ualtwiaja,jak nie ptorafisz uzywac to i tak uja zdzialasz.Troche ludiz tego uzywa,ale jesli masz zamiar zaczac grac w ta gre jedynei z tego powodu ze chcesz uzywac hackow to wypindalaj do metina.

1.Nic się od ciebie nie dowiedziałem.

2.Po przecinku zawsze jest spacja.

3.Czytając to co napisałeś w "hobby" na profilu oraz to co piszesz to z ciebie najprzyjemniej jest się pośmiać.

4.Nie napisałem, że chce używać hacków. Fakt, że w metinie z nich korzystałem ale w Aionie (grze, której wgl nie znam) nie zamierzam nic używać jeśli nie dają jakiejś ogromnej przewagi.

Opublikowano

1.Nic się od ciebie nie dowiedziałem.

2.Po przecinku zawsze jest spacja.

3.Czytając to co napisałeś w "hobby" na profilu oraz to co piszesz to z ciebie najprzyjemniej jest się pośmiać.

4.Nie napisałem, że chce używać hacków. Fakt, że w metinie z nich korzystałem ale w Aionie (grze, której wgl nie znam) nie zamierzam nic używać jeśli nie dają jakiejś ogromnej przewagi.

1.Spoko

2.No co ty ??

3.Spojrz na date dodania kretynie a potem cos pisz.Co do postow tutaj inaczej sie nie da bo niektorym jak np. tobie trudno jest cokolwiek wytlumaczyc.

4.Ja tylko napisalem i uprzedzilem.

Nie czaruj.

Opublikowano

Moim skromnym zdaniem grać się opłaca, ale niestety nie na europejskim serwerze. Przez ograniczenia na serwerach europejskich gra traci swój urok tym bardziej po wprowadzeniu języka polskiego przez co wielu starych graczy aiona, zaczęła narzekać na tzw. 'gimbaze' pokazującą się w grze, która strasznie zepsuła grę (nie chodzi o wiek osób lecz o mentalność i zachowanie). 
Osobiście wolę serwery amerykańskie, mniejsze ograniczenia, praktycznie brak 'gimbazy', lecz minusem ich jest brak spolszczenia, chociaż raczej minus dotyczy tylko osób nie potrafiących władać owym językiem.
Sama gra jest dość łatwa, od samego początku robisz tzw. kampanie, co pare lvl'i robisz misje na monetki, które wymieniasz na eq. I tak do lvl'a 60, ponieważ na lvl'u 60 dostaje się już eq z kampanii, które wystarcza do 65.

1. Gra dość sporo osób.
2. Są hacki oraz boty. Ostatnio była blokada tzw. Gold Packa właśnie z powodu botów na serwerach europejskich. Czy grę ułatwiają hmm, musiałbyś zapytać o to osoby, które używają hacków/botów :)

Według mnie główną wadą ogólną aiona jest fakt ile on waży.. Ściąga się go dość długo, ale moim zdaniem nie warto ściągać go na raty za przeproszeniem lecz za jednym razem pomęczyć się, ale mieć wszystko, ponieważ gdy ma się ściągnięte wszystkie pliki ma się tak rozbudowany panel robienia postaci, że szczęka opada, można zmienić wręcz wszystko, od wyglądu po głos postaci.

Opublikowano

Dla mnie główną przeszkodą w kontynuowaniu gry w aiona były wymagania dotyczące grafiki... A tak świat jest bardzo rozbudowany. Żałuję tylko że nie dotrwałem do siege i dregionów.

Opublikowano

Na NA jest wysoki ping!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Wiec jaka to jest przyjemnosc grac z pingiem 100+ a nawet 150+ ?? To wole nie wiedziec jak ty tam grasz.

Nie czaruj.

Opublikowano

Moby za mocne? Na jakim patchu ty się zatrzymałaś? Nerf, nerf... Już jest tak łatwo, że każdy, kto gra w Aiona parę lat łapie się za głowę, a jeszcze mają znerfić, żeby każdy 5 latek mógł grać. Expi się solo i większość q zrobisz samemu, nawet te grupowe, może za wyjątkiem paru kampanii, gdzie trzeba się wybrać do jakiejś instancji. Nie wiem, czym ty grałaś, że nie mogłaś nic ubić? Może szłaś na moby, co miały 10 lvl wyżej? :O

To, że nie mozesz bić nikogo ze swojej rasy, to chyba normalne w tego typu grach...Masz bić wrogów a nie swoich:P Też bym chciała popekować na niektórych elyoskich przygłupach, ale jak nie można, to jakoś trzeba z tym żyć ;)

To dziwne, ponieważ w kampani Eltern na levelu 28 nie daję rady. A gram tym mechem, który ma dość sporo deffa o.O

Poza tym, jestem newbie w tej grze i nie ogarniam jak robi się postacie, może to dlatego tam padam.

To, że nie można się nawzajem klepać to największy minus, jak dla mnie :( Grałam sporo czasu w Last Chaos, więc jestem przyzwyczajona, że mogę oczyścić sobie spota lub ubić nupka, który mi ksuje :p Ja tak to odbieram ;3

k1hvCVp.gif

Opublikowano
To, że nie można się nawzajem klepać to największy minus, jak dla mnie :( Grałam sporo czasu w Last Chaos, więc jestem przyzwyczajona, że mogę oczyścić sobie spota lub ubić nupka, który mi ksuje :P Ja tak to odbieram ;3

Aion to raczej gra zespołowa, więc ksucie nie jest tak popularne, jak w innych grach, bo o wiele łatwiej jest stworzyć grupę i wspólnie zrobić misję 5x szybciej, niż gdyby każdy miał sobie nawzajem ksuć. :P Zresztą takie walki w obrębie jednej rasy byłyby sprzeczne z fabułą gry. Moim zdaniem to właśnie w Aionie jest fajne, że gracze jednej rasy powinni sobie wzajemnie pomagać i być wobec siebie solidarni. ;)

A co do tych kampanii - niektóre moby są dosyć silne, więc możesz spróbować wykonać tą misję z jakimś innym graczem, raczej nie powinno być problemu ze znalezieniem kogoś do grupy. Ludzie w Aionie są z reguły chętni do pomocy, a przynajmniej ja w większości na takich trafiałam. xD

it's not who i am underneath

but what i do that defines me.

Opublikowano

Aion to raczej gra zespołowa, więc ksucie nie jest tak popularne, jak w innych grach, bo o wiele łatwiej jest stworzyć grupę i wspólnie zrobić misję 5x szybciej, niż gdyby każdy miał sobie nawzajem ksuć. :P Zresztą takie walki w obrębie jednej rasy byłyby sprzeczne z fabułą gry. Moim zdaniem to właśnie w Aionie jest fajne, że gracze jednej rasy powinni sobie wzajemnie pomagać i być wobec siebie solidarni. ;)

A co do tych kampanii - niektóre moby są dosyć silne, więc możesz spróbować wykonać tą misję z jakimś innym graczem, raczej nie powinno być problemu ze znalezieniem kogoś do grupy. Ludzie w Aionie są z reguły chętni do pomocy, a przynajmniej ja w większości na takich trafiałam. xD

Co do ksucia, to ostatnio wyjątkowo co chwila ktoś mi ksuł xD Może mam jakiegoś pecha, że zawsze obok mnie biją nobki jakieś :O

Ja właśnie wolę powoli robić wszystko sama, chociaż w jednej grze xD Rozumiem, żeby wyprawy do instancji były dla grup, żeby tam było ciężko, ale nie kampania ;_; Kampania powinna być do ogarnięcia samemu od początku do końca, bez zbędnego wbijania leveli na pobocznych misjach. Bynajmniej takie jest moje zdanie :3

Poza tym, w tym momencie mam 28lv i poboczne zostały mi tylko w Eltern, gdzie na prawdę ciężko mi idzie xD Chociaż... Ostatnio nie próbowałam po wbiciu tego levela, bo mi gra nie działa ;_;

k1hvCVp.gif

Opublikowano

Ja właśnie wolę powoli robić wszystko sama, chociaż w jednej grze xD

To sporo zależy od postaci, jaką grasz. Ja akurat gram kleryczką i mogę zrobić sama większość misji przeznaczonych dla grup, ze względu na to, że mogę się szybko wyleczyć (podobnie jak Ty, lubię grać samodzielnie, więc między innymi tym się kierowałam, wybierając klasę). Zaklinacz, czyli spiritmaster też może wykonać wiele misji samodzielnie, bo jako "mięsa armatniego" może użyć swojego ducha. :D No, ale niektóre klasy potrzebują niestety czasem nieco pomocy.

Jeśli grasz na Barusie (domyślam się, że grasz po stronie Elyosów), to mogę Ci czasem pomóc z misją. :P

it's not who i am underneath

but what i do that defines me.

Opublikowano

Z tego, co pamiętam, to do 59 poziomu udało mi się dojść bez większych problemów grając solo, oczywiście trafiały się takie, jak ta z bodajże kamieniem jakoś na początku otchłani, jednak w takich momentach mogłem liczyć na wsparcie pewnej użytkowniczki MPC :P

Opublikowano

To sporo zależy od postaci, jaką grasz. Ja akurat gram kleryczką i mogę zrobić sama większość misji przeznaczonych dla grup, ze względu na to, że mogę się szybko wyleczyć (podobnie jak Ty, lubię grać samodzielnie, więc między innymi tym się kierowałam, wybierając klasę). Zaklinacz, czyli spiritmaster też może wykonać wiele misji samodzielnie, bo jako "mięsa armatniego" może użyć swojego ducha. :D No, ale niektóre klasy potrzebują niestety czasem nieco pomocy.

Jeśli grasz na Barusie (domyślam się, że grasz po stronie Elyosów), to mogę Ci czasem pomóc z misją. :P

Grałam tym całym mechem, bo wydawało mi się, że będzie miał dość deffa, żeby sobie radzić, ale się pomyliłam ;D

Wczoraj nawet pograłam chwilę, to zrobiłam sobie łowczynię i póki co nie narzekam, ale mam dopiero nią 14 level. Poza tym ludzie mi ją polecali ;p

Tak, gram na Barusie i Elyosami :D

Z tego, co pamiętam, to do 59 poziomu udało mi się dojść bez większych problemów grając solo, oczywiście trafiały się takie, jak ta z bodajże kamieniem jakoś na początku otchłani, jednak w takich momentach mogłem liczyć na wsparcie pewnej użytkowniczki MPC :P

A czym grasz, że Ci się udało tyle ugrać? :D

k1hvCVp.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...