Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

vps

Karions

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak miałbym wybierać między tymi dwoma... myślę, że wybrałbym ten z kimisufi. dobry RAM, procesor. sumując wszystkie dane jest 2/3x lepszy niż ten z hosteam i jest tańszy. jednak z tego co mi wiadomo od znajomych, którzy brali serwery w kimisufi serwery czasami były off przez kilka godzin. (raz w miesiącu, czasami dwa).

dokładnie Ci nie powiem ile utrzyma, ale na pewno ponad 500.

natomiast ten z hosteam myślę, że max 400-450. (dałby radę więcej, ale lagiiii)
ale mogę się mylić.

Opublikowano

Zależy na co chcesz ten vpswykorzystać i co chcesz na tym vps postawić

skoro pytanie w dziale "Metin2 - Tworzenie serwerów prywatnych" to chyba nie jest trudno się domyślić, że chce postawić serwer Metin2...

jakby chciał coś innego postawić to by napisał w innym dziale, lub napisał o co konkretnie chodzi. tak sądzę.

Opublikowano

taki kimsufi utrzyma nawet i  ponad tysiąc graczy a ze są nieraz off to jest  niepotwierdzony przez nikogo mit ... za taka cene to bym nawet wziął tego za 80 zł misiecznie i tez by stykło  nie oszukujmy się terazniejsze realia serwerów to tysiac online to juz maxxx

znam kilka osób których serwery dedykowane metin2 maja tylko  8 gb ramu więc nie gadajcie głupot ze nie uciągnie   prawie tysiąca graczy 

Opublikowano

taki kimsufi utrzyma nawet i  ponad tysiąc graczy a ze są nieraz off to jest  niepotwierdzony przez nikogo mit ... za taka cene to bym nawet wziął tego za 80 zł misiecznie i tez by stykło  nie oszukujmy się terazniejsze realia serwerów to tysiac online to juz maxxx

znam kilka osób których serwery dedykowane metin2 maja tylko  8 gb ramu więc nie gadajcie głupot ze nie uciągnie   prawie tysiąca graczy 

vps pod metina za 100zl? Czy Ty widzisz w ogóle co piszesz? Powodzenia ale nie uciagniesz 400 osób. Jeden ddos, porządny ddos i będziesz się zbierać tygodniami po ataku jak Ci maszyna pójdzie ;) dedyki za 300zł padają i jest je trudno uruchomić po atakach, za 600zł są już w miare dobre a Ty mówisz o vps za 100zł?

Opublikowano

vps pod metina za 100zl? Czy Ty widzisz w ogóle co piszesz? Powodzenia ale nie uciagniesz 400 osób. Jeden ddos, porządny ddos i będziesz się zbierać tygodniami po ataku jak Ci maszyna pójdzie ;) dedyki za 300zł padają i jest je trudno uruchomić po atakach, za 600zł są już w miare dobre a Ty mówisz o vps za 100zł?

Niektóre dedyki za 200zł lagują że grę zacina a Ty chcesz za ponad 100zł vps na setki graczy ?

Wy ślepi jesteście. Pisał 3x up o kimsufi. A tam są dedyki a nie vps...

Te serwery z Kimsufi chyba stoją we Francji, nie bd większych lagów? Czy tutaj lokacja nie ma znaczenia? :)

Nie ma znaczenia.(Na 99%)

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano

raczej chyba ty jesteś ślepy jak byś zauważył pisałem  o dedykach kimsufi  i nie gadaj głupot bo mam serwer  o właśnie takich parametrach i gra na nim  ponad 700 graczy więc zastanów się co piszesz ,to że nie potrafisz skonfigurować dedyka i ipf to już twój problem ze padają ci nawet maszyny za 300 zł .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...