Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Freeservers - zabieranie pieniędzy.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czeeść!

Chciałbym się zapytać czy jeśli wykupiłem serwer non-premium na Freeservers to czy co dzien /tydzien/miesiąc zabiera mi pieniądze z konto telefonu !!!!\

PROSZE SZYBKO O ODPOWIEDZ .

A jeśli zabiera to mozna to jakos wylaczyc ?

PROSZE NAPISAC JAK !

Pisanie bezsensownych postów to moja specjalność.

|Ostrzeżenia| ---> 55% <---

Opublikowano

Prosiłbym o odpowiedz osoby stuprocentowej.

Opublikowano

Cześć! :D

W regulaminie nie ma nic o subskrypcji, to najzwyklejsza usługa SMS Premium, która tak nie działa.

21% to podatek, połowa to kasa dla hostingu (A właściwie podwojona kwota netto), a druga to dla firmy udostępniającej SMS.

Naprawdę wątpię, żeby tak się działo.

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Cześć!

Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat.

Nie rzucam słów na wiatr, więc i ty też tego nie rób.

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

To tak dzieła ! Przeczekałemnoc i zabrało pieniądze !!!!

Proszę pomocy! Niech ktos poszuka jak serwer usunac /wylaczyc!

JAKBYŚCIE MIELI DO NICH KONTAKT OPRUCZ FB ! PROSZĘ ! NAPSIZCIE !

Opublikowano

Gdzies mi ten Hosting przeszedl kolo ucha

kolega mi mowil ze mial na tel. 30zl wykupil tam serwer i na nastepny dzien zostalo mu 5zl ..

Potem sie rozmyslilem i zmienilem na Pukawke

Opublikowano

Ale jak zrobic ,aby nei zabieralo tych 5 zl !

Bardzo prosiłbym o kontakt do nich oprucz fb !

A MOŻE KTOŚ ZROBI PORADNIK JAK USUNĄĆ SERWER NA FREESERV !

TO BYŁOBY NAJLEPSZE ROZWIĄZANIE !

PROSZĘ!

jesli bedzie na yt to :

-dam like

-subskrybcję

Opublikowano

Mi nic nie zabierało, jeśli Tobie zabrało to MUSIAŁ przyjść sms typu aby wyłączyć wyślij stop na jakiś numer. Przeglądnij wiadomości, najlpiej kupić osobną karte ;) licze na lajka

Opublikowano

Nic nie przyszło .

Jeśli zrobił by ktoś jak wyłączyć serwer to byłoby super .

Dzwonilem juz do

homepay

operatora

dalszego operatora

dalszego operatora

i nic .

PROSZĘ ZRÓBCIE FILMIK ! :(

ALBO JAKZATRZYMAĆ SERWER ,ABY ON WOGÓLE NIE DZIAŁAŁ!

Opublikowano

Witaj, jestem przedstawicielem firmy ioNetwork Limited.

Nasza usługa SMS nie działa jako subskrypcja, wiec jest to nie możliwe aby to nasz serwis sciągał ci fundusze z konta, jestes pewien ze nie wysyłałeś wiadomości do innych serwisów?

Opublikowano

Jestem na 10000000000% pewny .

Dzisiaj niby załatwiłem ,że nie ma mi zabierać pieniędzy ,ale kosztowało mnie to 70+zł :)

Z 213zł zrobiło mi się 129,11 zł

Opublikowano

Na h*j nabijasz sobie posty ? Ile ty masz lat ? (CAPS, Spam, Kompletny nie ogar)
A tak co do tematu to jest nie możliwe bo oni w regulaminie nie mają nic o Subskrybcji więc jest to jak już mówiłem nie możliwe.
Ktoś inny co korzystał z twojego telefonu wysłał wiadomość do jakiegoś serwisu(np. Darmowe Doładowania) i od tego się zaczęło.

anNO14B_460sa.gif

Opublikowano

NIKT nie korzystał z mojego telefonu na 100% ,a ja pisze jak chce ty nie masz nic do powiedzenia .

Chciałbyś aby z telefonu zabrało Ci 100zł ?

No nie .

A posty nie są mi potrzebne do szczęścia ,więc moge se je wsadzić w du**.

Opublikowano

Takimi odzywkami, capsem, ortografią... Zniechecasz użytkowników do pomocy. Ja bym po przeczytaniu tematu zostawił bym Cie z myślą "jakieś dziecko napalone na serwer. A niech mu pobiera pieniądze z konta"

@topic

Na treści erotyczne nie wchodziles? Freeservers nie pobiera pieniędzy z konta sam miałem ponad 300zł i co? Jakoś nic się nie dzieje. Albo dzieciaczek zobaczył "darmowe premium wyslij" a małym druczkiem informacja o opłatach. Śmiać mi się chce z takich nastolatków. Czyta się 10x zanim coś się kupi/podpisze umowę.

Tworzę strony internetowe.

Sklepy Minecraft, CMS-y, fora itp.

Opublikowano

Czytałem 15x i od roku taki serwer chciałem założyć .

Na forum tacy kozacy ,a jeśli przyszłaby taka sutuacja ,że zaczyna zabierać 5zł na dzień i trzeba zapłacić 50 zł do operatora za wyłączenie tego ,to tu byście tak nie pisali .

Opublikowano

Nawet bym nie poszedł kozaczku na forum tylko napisał bym do operatora by sprawdził bo oni mogą. Dodatkowo zablokował bym sobie SMS premium. Poza tym czemu piszesz to w złym dziale?

Tworzę strony internetowe.

Sklepy Minecraft, CMS-y, fora itp.

Opublikowano

W działy nawet nie zaglądałem ,bo byłem strasznie przejęty .

Zablokowałem SMS premium jak by chciał wiedzieć ,tyle ,że operatorzy to tylko kase ździerać i wysłałem w sumie 12 smsów ,które kosztowały mnie 70zł:)

Opublikowano

Możesz napisać/zadzwonić do operatora i po proś o zablokowanie połączeń tego numeru z tobą w taki sposób SMS nie dojdzie i kasa nie zostanie pobrana. Numer do BOK'u twojej sieci znajdziesz na jego oficjalnej stronie :). Powodzenia w razie problemów pisz.

7096414143429001167232.png

Opublikowano

Powiem tylko tyle, jesteśmy bardzo niezadowoleni ze winisz nas za to... Jesli faktycznie dzwoniłeś do Homepay to powinni ci oni wyjasnić ze nasza usługa nie działa w formie subskrybcji. 

Chętnie zobaczylibyśmy też potwierdzenie z billingów w którym widnieją nasze usługi SMS.

Opublikowano

Sprawdzajcie ...

Na szczęście to zablokowałem i zamiast 213zł zabrało gróbo ponad 70 :)

Oczywiście freeserver zabrało 30-40zł ,resztę operator i te smsy zabokowujące :9

Opublikowano

Chyba nie do końca nas zrozumiałeś, chcemy tylko żebyś potwierdził swoje oskarżenia, ponieważ do tej pory nie udowodniłeś nic oprócz tego że ktoś cię okradł. 

Szukałeś z nami kontaktu, wystarczy sprawdzić rejestr brytyjskich firm...

Opublikowano

Chyba nie do końca nas zrozumiałeś, chcemy tylko żebyś potwierdził swoje oskarżenia, ponieważ do tej pory nie udowodniłeś nic oprócz tego że ktoś cię okradł. 

Szukałeś z nami kontaktu, wystarczy sprawdzić rejestr brytyjskich firm...

Nawet nie tracicie na niego czasu. To jest małe dziecko które nie wie gdzie wysyła sms-a. Na pewno włączyło jakąś subskrypcje nawet nie wie kiedy. Już nie wspomnę o tym, że pewno nie wie co to bilingi, a jeśli wie to i tak ich nie wklei bo trzeba by było iść do rodziców. Ew. może to być jeszcze zwykły troll nabijający posty.

Do autora: Na przyszłość używaj mózgu..

@topic

Jeśli to nie jest fakehosting to kasę pobiera ci bo włączyłeś jakąś subskrypcję ...

Opublikowano

Nigdzie nie wysyłałem innego smsa.

To mowie na prawdę .

Wysłałem tylko 1 ,aby otworzyć serwer ...

Oczywiście ,że prubowałem dzwonić do tych firm ALE :

,,POŁĄCZENIE JEST NIEOSIĄGALNE,,

czy coś takiego.

Dzwoniłem dokładnie 7 razy i nic.

Nie obchodzi mnie ,że piszecie rzeczy typu :

,,Dziecko,,

,,Nie wierzyć mu ,,

,,Naucz się pisać,,

,,Za to nie pobiera pieniędzy,,

,,Nie znasz się na tym,,

,,To nie subskrybsja,,

Wiem swoje a to ,że coś się pomylili i włączyli jakąś subskrybcję to nie moja wina i powinni to jakoś sprawdzić ,że pobierało pieniądze z jednego numeru około 10 razy .

Byłem strasznie załamany i te pierwsze posty tutaj pisałem z stresie i bólu .

Na fb serwis podał mi kontakt ,ale ja raczej nie jestem w stanie po tym co się stało zadzwonić do nich.

Tak wygląda moje ORYGINALNE pismo postów w spokoju .

Opublikowano

Twoja odpowiedz mija się z celem, nie rozumiem po co ci otwierać temat na publiczym forum gdzie ludzie wielokrotnie mówia ci ze to nie jest subskrypcją a ty nadal uważasz za swoje pisząc cytuje "A mogę odpowiedz od osoby stuprocentowej"

Na dodatek gdy chcemy ci pomóc, odmawiasz z nami kontaktu, osobiście widze to tylko jako obarczenie winą nas za subskrybcje innego serwisu która ty używałeś.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...