Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szybki, Dynamiczny Start

Polakos .

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Zacząłem po jakiejś 2 letniej przerwie znowu grać w plemiona.

Start wczoraj około godziny 21.

Rozbudowałem mniej więcej budynki do odznaczeń, to jest :

Ratusz - 3

Koszarki - 1

Rynek - 1

Surki - 4/3/1

Spichlerz - 3

Mur - 1

53piki, 10mieczy, 10topków, rycek 

Farmienie - na okrągło 8 ataków:

6x Piki, 2x top / x5

10x miecz + kilka pików

1x Rycek 

1x reszta pików 

W obszarze 15x15 mam 11 barbarek więc sądzę że to dość dobry wynik.

Chciałbym się zapytać co dalej? Planuje do około 100pików i potem kuźnia i stajnia noi zwiad, lk.

Pytam kogoś obeznanego, czy to jest w miare dobry początek? 

Opublikowano

Ja zwykle robię 50pik 30miecz 10top i farmię śląc po ok. 10 ataków. W międzyczasie surki lecą w rozbudowę eko do 9/8/6 (zadanie) i potem cisnę w stajnie. Jeśli natomiast masz sporo czasu i dobrze Ci się farmi w swojej okolicy to możesz podciągnąć piki do ok. 100 i polecieć w stajnie.

Opublikowano

Lecisz jak najszybciej do lk, potem full wojsko i non stop farma może się to wydawać czasochłonne ale robiąc tak za jakiś czas będziesz mieć pełno offa, czyścisz w trakcie każdego po ochronce, mając szybko zwiad nie ma problemu ze skanowaniem innych, każdy zazwyczaj idzie najpierw w eko i jest praktycznie bez wojska a dla Ciebie to raj na ziemi :), osobiście też zacząłem jakiś czas temu mam aktualnie 1,7k pkt i pełną zagrodę offa na 26 poziomie, planuje dobić do 28 i wtedy w pałac, czyściłem każdego w okolicy na obrębie 25x25 (mniej więcej) wszystko to moje farmy, mając 400 pkt czyściłem tych po 1k. 

Opublikowano

Dobij do 200 pikinierów i idź do stajni minimum 3 dni i musisz mieć ją i potem tylko lekką :)

A po ochronce już 200 toporka powinno być i nieco zwiadu , oczywiście toporkami czyścisz , bo przeważnie każdy ma piki także nie ślij lekkiej z nimi.

Lekką biegaj dalej osobno pakietami po 3-4 sztuki.

A piechotą bliżej to chyba oczywiste.

No i jedyne co potem robisz to stajnie podnosisz do 17 , a w między czasie off , eko bez niego jak stracisz wojsko będzie kiepsko.

Opublikowano

Lion nie wiem jaką trzeba by mieć teraz okolicę by słać po 3-4 lk na początku. Jak 1 lekka przyniesie full to jest dobrze. Zazwyczaj w centrum przynosi po ok. 50 surki. Chyba że zaczyna się na obrzeżach - wtedy można słać po kilka sztuk. Ostatnio gdy graliśmy z kolegą na serwerze to ja w centrum słałem po 2lk i niecała połowa przynosiła mi pełne łupy, podczas gdy kolega, który zaczął tydzień po starcie na obrzeżach farmił po 1500 surki z jednej wioski.

Opublikowano

Ehh powiem wam, że strasznie trudno jest zdobyć drewno :/ Żelaza mam napchanego po 3k - 3,5k, gline 1,8k a drewno 90 -.-

Staram się rozbudowywać tartak ale teoretycznie jestem stratny robiąc to, zwróci mi się to po jakiś 2 dniach. Dzisiaj mam dzień 2 i mam 93piki i ciągle mi tego drewna zżera. Wiem, że gdy zacznę produkować konnych i toporki to mi się przyda bardzo no ale na razie to jest masakra. Gdybym nie miał tych braków dzisiaj może by już stajnia była

Opublikowano

Lion nie wiem jaką trzeba by mieć teraz okolicę by słać po 3-4 lk na początku. Jak 1 lekka przyniesie full to jest dobrze. Zazwyczaj w centrum przynosi po ok. 50 surki. Chyba że zaczyna się na obrzeżach - wtedy można słać po kilka sztuk. Ostatnio gdy graliśmy z kolegą na serwerze to ja w centrum słałem po 2lk i niecała połowa przynosiła mi pełne łupy, podczas gdy kolega, który zaczął tydzień po starcie na obrzeżach farmił po 1500 surki z jednej wioski.

Gdy ja grałem i farmiłem 24/7 z copikiem inni w okolicy odpuszczali , więc mogłem sobie pozwolić na takie coś , a każda sztuka z 200 farm w promieniu 30x30 trafiała do mnie :)

Także trzeba być upartym , a nadwyżki wymieniać nawet brać oferty po 30 sztuk , gdyż zawsze to parę minut prędzej do budynku zaoszczędzimy.

Ehh powiem wam, że strasznie trudno jest zdobyć drewno :/ Żelaza mam napchanego po 3k - 3,5k, gline 1,8k a drewno 90 -.- Staram się rozbudowywać tartak ale teoretycznie jestem stratny robiąc to, zwróci mi się to po jakiś 2 dniach. Dzisiaj mam dzień 2 i mam 93piki i ciągle mi tego drewna zżera. Wiem, że gdy zacznę produkować konnych i toporki to mi się przyda bardzo no ale na razie to jest masakra. Gdybym nie miał tych braków dzisiaj może by już stajnia była

W piki do 200 mogłeś... i budować hute 2 poziomy wyżej od reszty ;/

Nie zabezpieczasz się na przód.

Nadmiar wymieniasz... ale teraz za późno , jak na 2 dni całkiem dobrze. Odpuść chwilowo piki i zacznij do stajni lecieć zbierając surki na zapas.

Podnieś spichlerz do 6 poziomu nawet wyżej i zagrodę lekko.

Opublikowano

Aktualnie gram na ś85 wprawdzie troche później niż start serwera ale w promieniu 30x30 wyczyściłem każdego gracza jaki się nawinął główna wioska posiada 3,1k pkt i zagrodę na maxa :), teraz podnoszę koszary żeby to szybko zapełnić (6k jednostek trzeba) i zaczynam zbierać na szlachte (4)

Opublikowano

Ja polecam zrobić dwie wioski i z tej drugiej wysyłać sobie deffa najlepiej łuka. Na początek on sam wystarczy. Z 1000 łuka jak miałem to nikt nie atakował obok mnie chodź mięli po 1 k PKT a ja zaledwie 200. Zagroda surki spichlerz rozbudowany jako pierwsze.

Ja polecam zrobić dwie wioski i z tej drugiej wysyłać sobie deffa najlepiej łuka. Na początek on sam wystarczy. Z 1000 łuka jak miałem to nikt nie atakował obok mnie chodź mięli po 1 k PKT a ja zaledwie 200. Zagroda surki spichlerz rozbudowany jako pierwsze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...