Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Początki z C++

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To że ktoś lubi łatwe rozwiązania i jest pasjonatem AutoIt np.

Ciekawe skąd bierzesz przykłady, bo ja mam ziomka który robi w cd projekt własnie jako  programista C#  i.. [~~10k].

Wiem, że pracują za 3k brutto, ale faktyczne badania mówią co innego, poza tym nie mówię tylko o tuskolandi ale tez o np Londynie etc etc etc gdzie stawki są realnie dużo wyższe dla programistów z doświadczeniem lub dobrze się zapowiadających.

- duza waga programow + wymagany pierdyliard rzeczy aby odpalic program

Ciekawe w czym piszesz skoro do C++ nie potrzebujesz np libkow, aa może w QT w którym żeby odpalić program trzeba tworzyć osobny folder na same biblioteki...

No i jaka waga programów, jak mówisz o kombajnach to może i tak  ...

nie wiem czy wiesz, ale windowsy maja preinstalowane podstawowe liby - przy pisaniu wirusa uzywalem vs 2005 do kompilacji i uzywalem podstawowych libow i napisalem program ktory dodaje sie do autostartu, zbiera zdjecia z calego pc, uploaduje na moj serwer, wszystko bez wiedzy usera, a executable wazylo cos kolo 15kb ale to i tak malo wazne bo zbindowalem sie pod pare innych exekow hehe - zrob takie cos w C# zeby odpalalo sie na kazdym pc, i dobrze dzialalo - powodzenia

to nie jest latwe rozwiazanie pisanie tysiaca linii kodu na cos co mozna w innym jezyku napisac kilka razy krocej i przejrzysciej, ale co kto woli, jedni wola zyc normalnie, inni wola pisac w devie, albo notatniku, coz

dobry przyklad wziales - ziomek z cdproject - jeden na 10 tysiecy ktory znalazl prace za 10 tysiecy, tyle w tym temacie

@Vesim

ale w druga strone niekoniecznie

Opublikowano
dobry przyklad wziales - ziomek z cdproject - jeden na 10 tysiecy ktory znalazl prace za 10 tysiecy, tyle w tym temacie

Polecam wejść na torg'a (nie chodzi o reklame jbc),  w takim razie to sami wybrańcy tam są a forum o tibi jak by nie patrzeć.. po prostu nikt nie jest na tyle naiwny, żeby dać sobie na start wcisnąć śmieszne grosze, 3k na start dla programisty z klasą a nie sieciowca to jest średnia opcja...

to nie jest latwe rozwiazanie pisanie tysiaca linii kodu na cos co mozna w innym jezyku napisac kilka razy krocej i przejrzysciej, ale co kto woli, jedni wola zyc normalnie, inni wola pisac w devie, albo notatniku, coz

Tyle, że Ty mówisz o kombajnach a nie o programach jak to nazwał ktoś wyżej albo i Ty, makrach, które przeciętny użytkownik własnie pisze...

Ciekawe w czym CI krócej wyjdzie naciskanie ctrl dajmy na to, w C++ czy w Au3, gdzie stworzenie chociażby pliku i skompilowanie to 10 sekund.

napisalem program ktory dodaje sie do autostartu, zbiera zdjecia z calego pc, uploaduje na moj serwer, wszystko bez wiedzy usera, 

To samo można napisać w Au3, bez wiedzy usera, w jednym pliku i podejrzewam, że gówno by ważyło...

Co do bibliotek to zależy od wielu czynników, to czego wykorzystujemy, w czym piszemy etc

I nie da się zaprzeczyć faktom zobacz sobie sondy wynagrodzeń nawet z kilkunastu-dziesięciu różnych źródeł, C# jest dobrze opłacane i traktowane nie gorzej niż C czy C++.

Tym bardziej w czasach androida i tak dalej gdzie są np Xamariny i w C# się piszę..

Poza tym, nie wiem w czym problem, jak ktoś potrafi w C# pisać to do C++ wystarczy trochę więcej chęci i posiedzieć na dupsku.

Opublikowano

@blowfish Dla osób znających Jave, Scale, C#, etc. są miejsca pracy. Nie wiem skąd wytrzasnąłeś tą głupotę:

C# nadaje sie do pisania prostych programow okienkowych do szkoly, czy do zrobienia czegos na co jest malo czasu, i prowizorycznie - wszystkie powazne projekty sa pisane w C/C++ - chyba nie bedziesz w C# czy perlu pisal jakiegos programu robiacego wiele czynnosci i dzialajacego szybko - b***h please

Większość aplikacji webowych? No chyba że jedyne o czym myślisz pisząc 'poważny program' to gra, ale tutaj też C++ zdecydowanie nie ma monopolu.

708121422388637873334.png

Opublikowano

@blowfish Dla osób znających Jave, Scale, C#, etc. są miejsca pracy. Nie wiem skąd wytrzasnąłeś tą głupotę:

Większość aplikacji webowych? No chyba że jedyne o czym myślisz pisząc 'poważny program' to gra, ale tutaj też C++ zdecydowanie nie ma monopolu.

wydaje mi sie ze C++ jest wykorzystywane przy wiekszej ilosci gier niz C# przy projektach webowych, i czesciej 'amatorzy' uzywaja C# do jakichs nie wiem, trainerow, bo to taki 'wizual bejsik inny' i latwo sie tam gui robi ;__;

@Arkeus

wirus w autoit - ale skislem xD

po pierwsze - program autoit do wciskania ctrl  jest czesto wykrywany jako wirus xDD

po drugie - forum o tibii (przez 2 i)

po trzecie - forum o tibii i ludzie zarabiajacy 10k/msc - o k***a skislem drugi raz xD

nie rozumiem czemu ludzie tak pisza te boty w C#

Opublikowano

Tak dla uściślenia - Nie chodziło mi o C#, lecz o języki inne niż C++.

C# to nie jest VB, a gry zdecydowanie nie są największym źródłem obrotu w branży informatycznej.

708121422388637873334.png

Opublikowano

wydaje mi sie ze C++ jest wykorzystywane przy wiekszej ilosci gier niz C# przy projektach webowych, i czesciej 'amatorzy' uzywaja C# do jakichs nie wiem, trainerow, bo to taki 'wizual bejsik inny' i latwo sie tam gui robi ;__;

@Arkeus

wirus w autoit - ale skislem xD

po pierwsze - program autoit do wciskania ctrl  jest czesto wykrywany jako wirus xDD

po trzecie - forum o tibii i ludzie zarabiajacy 10k/msc - o k***a skislem drugi raz xD

Czo sie tak puszysz ;o Bo mogą ? ;x

o8HfXuR.png

CAPSLOCK TEAM - LEPIEJ WIDOCZNI WIDOCZNIE LEPSI

Cała prawda o LittleBlack

Opublikowano

wirus w autoit - ale skislem  xD

po trzecie - forum o tibii i ludzie zarabiajacy 10k/msc - o k***a skislem drugi raz  xD

To że nigdy czegoś takiego nie widziałeś nie moja wina.

Forum o Tibi, na którym nie jeden rozjechał by nie tylko Ciebie wiedzą ale i większość mct(mówię bardzo ogólnie).

po trzecie - forum o tibii i ludzie zarabiajacy 10k/msc - o k***a skislem drugi raz  xD

Wyolbrzymiasz argumenty podane przeze mnie tak aby wyglądały na idiotyczne.. doczytaj

A w czym mają pisać skoro to dobre środowisko ? Nie każdy musi pisać w C++ a to, że Ty potrafisz nie czyni cię lepszym niż ktoś kto pisze w C#....

Opublikowano

Forum o Tibi, na którym nie jeden rozjechał by nie tylko Ciebie wiedzą ale i większość mct(mówię bardzo ogólnie).

Wyolbrzymiasz argumenty podane przeze mnie tak aby wyglądały na idiotyczne.. doczytaj

A w czym mają pisać skoro to dobre środowisko ? Nie każdy musi pisać w C++ a to, że Ty potrafisz nie czyni cię lepszym niż ktoś kto pisze w C#....

nie mowei ze jestem lepszy bo pisze w c++, tylko pisanie w c# botow jest po prostu dziwne, nie wiem co ich do tego posunelo, ja znam takie fora, i to zwykle jest C&P - jak to ktos powiedzial - metoda kopiego pejsta, zlepiaja znalezione kody i sa pro haxorami, tak jak hacki do warrocka na mpc buahahahaha xD

co do mct - to jest komedia kto tutaj ma plakietki mct, i parodia czym sie ludzie podniecaja xD

nie rozumiem twojego zdania

czego nie widzialem? forum o tibii? XDD

Opublikowano

wirusa w au3, nie wiem w ogóle co kryję się pod pojęciem wirus dla Ciebie...

co do mct - to jest komedia kto tutaj ma plakietki mct, i parodia czym sie ludzie podniecaja

Nie da się ukryć, że nie ma wysokiego poziomu projektów, ale też co możesz dać na takim forum...

tylko pisanie w c# botow jest po prostu dziwne

Nie jest dziwne, jest wygodne i intuicyjne.

Są porządne kontrolki i nie tracisz połowy czasu na pisanie samego UI a w dodatku można wykorzystać WPF...

Jest masa sampli w C# dla początkujących, po imporcie paru libkow mamy dostęp do wszystkiego co potrzeba, wątki tworzy się łatwo, nawet duże cheaty nie ważą wiele... owszem, da się wymienić argumenty przeciw ale może ktoś ma inne priorytety ...

Opublikowano

nie mowei ze jestem lepszy bo pisze w c++, tylko pisanie w c# botow jest po prostu dziwne, nie wiem co ich do tego posunelo, ja znam takie fora, i to zwykle jest C&P - jak to ktos powiedzial - metoda kopiego pejsta, zlepiaja znalezione kody i sa pro haxorami, tak jak hacki do warrocka na mpc buahahahaha xD

co do mct - to jest komedia kto tutaj ma plakietki mct, i parodia czym sie ludzie podniecaja xD

nie rozumiem twojego zdania

czego nie widzialem? forum o tibii? XDD

Jakbyś nie wiedział to aktualnie jest 1 cheat do warrocka, więc nie rozumiem Ciebie ;)

Opublikowano

wirusa w au3, nie wiem w ogóle co kryję się pod pojęciem wirus dla Ciebie...

Nie da się ukryć, że nie ma wysokiego poziomu projektów, ale też co możesz dać na takim forum...

Nie jest dziwne, jest wygodne i intuicyjne.

Są porządne kontrolki i nie tracisz połowy czasu na pisanie samego UI a w dodatku można wykorzystać WPF...

Jest masa sampli w C# dla początkujących, po imporcie paru libkow mamy dostęp do wszystkiego co potrzeba, wątki tworzy się łatwo, nawet duże cheaty nie ważą wiele... owszem, da się wymienić argumenty przeciw ale może ktoś ma inne priorytety ...

to ja powinienem tobie zadac to pytanie, mowisz mi ze w au3 da sie napisac niewykrywalnego wirusa ktory bedzie sie rozprzestrzenial bez wiedzy usera po jego pc i uploadowal zdjecia na hosting - beknalem

C++/CLI, mowi ci to cos?

imporcie - wlasnie - imporcie - po co importowac cos co masz w C++ jako feature?

Jakbyś nie wiedział to aktualnie jest 1 cheat do warrocka, więc nie rozumiem Ciebie ;)

sorry, paru juz takich bylo - biora publiczny kod, kopiuja, dodaja napis made by ProEloHakierDLAMPC i mowia ze to ich, takie polactwo

wgl niezly shitstorm sie tu rozpetal

Opublikowano
C++/CLI, mowi ci to cos?

HAHAHA jak Ty w tym co kolwiek piszesz to widać, że nie miałeś jakiej kolwiek styczności z winforms.

Z CLI to ja uciekłem 3 lata temu jak jeszcze intelisense nie oferowało w przeciwieństwie do C#.

imporcie - wlasnie - imporcie - po co importowac cos co masz w C++ jako feature?

A w czym leży problem dodania biblioteki, parę sekund...

sorry, paru juz takich bylo - biora publiczny kod, kopiuja, dodaja napis made by ProEloHakierDLAMPC i mowia ze to ich, takie polactwo

Co ma do tego dobry programista C#, AutoIt etc...

to ja powinienem tobie zadac to pytanie, mowisz mi ze w au3 da sie napisac niewykrywalnego wirusa ktory bedzie sie rozprzestrzenial bez wiedzy usera po jego pc i uploadowal zdjecia na hosting - beknalem

Niewykrywalnego rozumiesz to przez co ? Dobrze wiesz, że nie koniecznie czysty plik musi być czysty a zawirusowany musi mieć wirusa wg jotti czy co tam..

A jeśli mowa o normalnych antyvirusach, to jakim prawem Ci może wykrywać wirusa w obojętnie jakim języku skoro w bazie  sygnatur nie pojawiła się jeszcze sygnatura Twojego programu..

Zgaduje, że mowa o przykładzie packer au3 -> czemu to służy ? każdy dobrze wie, że to syf i au3 się nie nadaje do publikacji projektów jak nie chcemy swojego kodu pokazywać proelohakjerą jak to ich nazwałeś.

Reszta czynności jak najbardziej do wykonania.

Żeby była jasność, nie bronie Au3 bo mnie też wkur*** ale nie umniejszam tego, że dla początkujących jest dobrym startem.

Zresztą, nie pracowałem w dużej firmie, nie znam żadnych wzorców projektowych do C# oprócz singletona, tak czy inaczej uważam go za świetny język i C++ się mogę douczyć a nie będę dyskutował więcej na temat rozbieżności pomiędzy ww językami bo ekspertem od C# nie jestem.

Opublikowano

Niewykrywalnego rozumiesz to przez co ? Dobrze wiesz, że nie koniecznie czysty plik musi być czysty a zawirusowany musi mieć wirusa wg jotti czy co tam..

A jeśli mowa o normalnych antyvirusach, to jakim prawem Ci może wykrywać wirusa w obojętnie jakim języku skoro w bazie  sygnatur nie pojawiła się jeszcze sygnatura Twojego programu..

Zgaduje, że mowa o przykładzie packer au3 -> czemu to służy ? każdy dobrze wie, że to syf i au3 się nie nadaje do publikacji projektów jak nie chcemy swojego kodu pokazywać proelohakjerą jak to ich nazwałeś.

https://www.youtube.com/watch?v=I6yNRMcdXKE

Polecam się zapoznać.

Kiedyś Kaspersky wykrył "wirusa" w moim programie listującym wszystkie okna(EnumWindows), i hookującego klawiaturę(SetWindowsHookEx).

@blowfish zapoznaj się z tym filmikiem, anty wirusy to nie tylko baza sygnatur....

Nie pomagam na PW, od tego macie forum!!!

#PHP-things

08FMpDu.png

Opublikowano

@Arkeus

HAHAHA jak Ty w tym co kolwiek piszesz to widać, że nie miałeś jakiej kolwiek styczności z winforms.

Z CLI to ja uciekłem 3 lata temu jak jeszcze intelisense nie oferowało w przeciwieństwie do C#.

intelisense ssie - visual assist X ftw

Co ma do tego dobry programista C#, AutoIt etc...

porownywalem tibijskich boterow do copypasterow z mpc

dobrze wiem - dlatego uzywalem C++, i starszego IDE do pisania i kompilowania - gdy bylo wykrywalne to szukalem wykrytego miejsca i zamazywalem je i nie bylo wykrywalne - wirus do dzisiaj nie jest wykryty bo go mialy u siebie 3-4 osoby, nie wiem ile obecnie ma go

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Przeczytałem pobieżnie cały temat. Dzięki @blowfish za kupę śmiechu :D

Zachowujesz się jak jakiś znerdziały gimbus, który spuszcza się nad tym jaki to cpp jest trudny, nisko poziomowy i super wydajny. Tak się składa, że obecne pcty dysponują taką mocą obliczeniową, że w większości przypadków nie ma co patrzeć, czy jakiś język kompiluje się do binarki, czy śmiga na vm. Już nie wspominam o tym, że powoli odchodzi się od desktopu do webu, ew. mobilek, a tam cpp jeszcze bardziej ssie.

Warto spojrzeć na programowanie z trochę biznesowego punktu patrzenia - klienci wybiorą firmę, która korzysta z technologii oferującej szybszą deweloperkę, bo szybciej dostanie swój produkt i będzie tańszy. Końcowa aplikacja będzie 500 wolniejsza? I co z tego? Obecne procki nie są wcale słabe. Dlatego właśnie moim ulubionym językiem jest ruby, w którym mogę skorzystać z 1000 frameworków i gemów, jest w pełni obiektowy, oraz dość wolny. Tak samo coffee script, które skompiluję sobie do rządzącego obecnie jsa.

Co do nauki pierwszego języka to imo cpp jest tutaj najlepszym wyborem. Jest dla niego bardzo dużo materiałów, nawet po polsku, a nisko - poziomowa wiedza jest naprawdę baardzo przydatna, nawet mimo późniejszego używania bardziej 'wysokich' języków.

mjut.png
Opublikowano

@mjut kto nigdy nie strollowal zadnego tematu niech rzuci kamieniem pierwszy xD

mam phtanie, jak bys chcial napisac jakiegos hacka do jakiejs prostej gry, przy uzyciu javy czy przy uzyciu ruby? Ruby jest ok sam w sobie, java tez, ale najlatwiej bedzie to zrobic w c++/c# dziekuje dobranoc xD

Opublikowano

@mjut

360px-Z%C5%82ota_%C5%82opata.png

Proszę bardzo :)

Końcowa aplikacja będzie 500 wolniejsza? 

What? O_o Hmmm strona średnio generuje się 0,6s, tak więc 0,6s * 500 = 300s = 5min, chciałbyś żeby strony ładowały Ci się po kilka minut?

Nie pomagam na PW, od tego macie forum!!!

#PHP-things

08FMpDu.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...