Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

"ErPeGie" Serwer RPG

BartekMPCworld

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!
Ostatnio pomyślałem, że zrobię serwer i nawet mi się to spodobało, wymyśliłem że zrobię serwer typu Rpg(Zadania, survival) + Miasta (Domy do wykupienia, stragany, magazyny).
Na serwerze byłyby cztery miasta.

Na biomie defaultowym ( Łąka ): Bavaria (miasto początkowe)
Na biomie tajgi: Valentia (miasto biedy)
Na biomie śnieżnym: Syberia
Na biomie leśnym: Wiedeń (miasto szlachty)

Serwer nosi nazwę: ErPeGie
Serwer na wersje: 1.7.2/1.7.5
Potwory: Włączone

Zwierzęta: Włączone
PvP: Włączone

Serwer będzie miał własną stronę www i teamspeak3.
Na serwerze jest parę autorskich skryptów/pluginów.
Tutaj macie parę screenów z serwera:

https://imageshack.com/user/bartekmalpa91

Serwer bez popularnego pluginu na drop ze stone'a (OtherDrops)
Minerały (Diamenty, złoto, żelazo) będziesz mógł kopać poszczególnie od lvl'a górnictwa.
Każdy gracz, już od kamiennego kilofa będzie mógł wykopać tylko rudę żelaza, aby móc wykopać złoto czy diamenty musi wykopać co najmniej 5 rud żelaza, żeby wykopać złoto, tak samo jest w przypadku diamentów tyle że tam musisz wykopać bynajmniej 15 rud żelaza lub 10 rud złota.
Na serwerze rangi dla graczy będą zarówno do zdobycia jak i do kupienia za złotówki.
Te rangi to:
Rycerz

Paladyn
Szlachcic
Dwa miasta już są ukończone kompletnie. (Na zdjęciach jest jedno miasto niekompletnie ukończone)
Pozostały do zbudowania jeszcze dwa.
I właśnie do zbudowania tych miast potrzebujemy budowniczych, którzy umieją budować budowle w stylu średniowiecznym.
Na naszym serwerze jest ustawiony domyślny rescourepack.
Jeżeli pobieranie rescourepacka nie ukończy sie samo, prosimy aby pobrac go samodzielnie.
Nazwa rescourepack'a: Conquest 32x32 (pobieraj z planetminecraft.net)
Poszukujemy sponsora, bądź sponsorów do serwera, który by w małej lub większej części opłacał nasz serwer.
Sponsor opłacał by serwer w miarę swoich funduszy.
Chce zapłacić 10 zł - wpłaca 10 zł.
Chce zapłacić 100 zł - wpłaca 10 zł.
Po prostu, wpłaca ile chce i kiedy chce, oby termin był przed końcem okresu wynajmu serwera na hostingu.
Przydaliby się też supporci, którzy by pilnowali czatu jak i serwera.
Wszyscy chętni do przyłączenia się do tego projektu niech zgłoszą się na priv lub dodadzą na skype użytkownika o nazwie: bartekpartek1
To by było na tyle.
Życzę miłego dnia.
Z góry dziękuje.
Pjona!

Opublikowano

Popraw ten temat, bo nie wiadomo o co tutaj chodzi.

2cf6pe0.jpg

"Hmm jak by to powiedzieć... Moje pierwsze wrażenie o grupie... Nie lubię was..." - Kakashi

Opublikowano

na tych ss co pokazałeś szalu nie ma :/

nie napisałeś nic o rozgrywce (czyli pewnie bedzie tak za administracja "zarządza tymi miastami co jest z gory spisane na porażkę)

ciężko ci bedzie znaleźć kogoś do pomocy tym bardziej do sponsorowania takiego czegoś

Opublikowano

Popraw ten temat, bo nie wiadomo o co tutaj chodzi.

Poprawione, dzięki :)

na tych ss co pokazałeś szalu nie ma :/

nie napisałeś nic o rozgrywce (czyli pewnie bedzie tak za administracja "zarządza tymi miastami co jest z gory spisane na porażkę)

ciężko ci bedzie znaleźć kogoś do pomocy tym bardziej do sponsorowania takiego czegoś

Żeby był szał na ss musi się ktoś zgłosić.

A nie wszystko sam buduje, ustawiam.

Pozdrawiam!

Opublikowano

Teraz to wiadomo o co chodzi :) Pomysł fajny, ale jest z tym dużo pracy. Chętnie mogę pomóc, ale raczej z konfiguracją pluginów i plików serwerowych, bo w tym jest najlepszy :D Jedyne co tutaj potrzeba to: odpowiednio dobrane pluginy, tak aby nie było ich za dużo i żeby nie obciążały serwera, dobra administracja, niesamowite budowle, dobry system RPG czyli sklepy, walki, pojedynki itd. itp. Jeżeli potrzeba wam z czymś pomocy zapraszam na PW :)

2cf6pe0.jpg

"Hmm jak by to powiedzieć... Moje pierwsze wrażenie o grupie... Nie lubię was..." - Kakashi

Opublikowano

Pomysł jest ciekawy, ale na serwerze nie zagram. Nie mam możliwości. ;)

Powodzenia z serwerem! ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...