Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Orianna - itemek co sądzicie

Sudokrem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Popatrz - orianna pod ząb nashora nigdy nie przejdzie, w late gamie nie będziesz miał tyle czasu, jedyna 'możliwość' to jak bd ją budował pod offtanka, bo jak full ap i umiesz farmić, to wystarczy q + w + r i ewentualnie kilka ataków ( które nie zawsze możesz także użyć ) ale jak już możesz to zmora się bardziej przyda, w late gamie jedyne co możesz zrobić np. przeciwko adc to walnąć kombo, a jak zostanie mu więcej niż 1/3 hp to jak jest dobry ubije cb na 3 ataki, na full ap oriannie zębu się nie opłaca ponieważ no... używasz combo - czekasz na spelle, a nawet zmora licza jest baaardzo sytuacyjna, a co dopiero zab który potrzebuje abys caly czas kogos bil aby byl lepszy

Opublikowano

Ale ADC też jest papierkiem,a i tak podchodzi,przecież dostanie od razu bułę w twarz,huh? Myślenie,że Ori nie da się podejść jest po prostu głupie.

Im więcej dajesz argumętów to tym bradziej uświadamisz mnie co do twojej dywizji (brozn).

Jak lubisz sie tak bawić w matematyke to ja ci oblicze ile zada adc w ciagu tych 6 sekund

Załóżmy ze adc ma 2.0 as i na kazdy aa przypada ktyt o wartosci 600

Ile adc zada dmg w ciagu tych 6 sekund?

7200dmg

Ile zada ori?

2961 dmg

I tak jeszcze poza tym adc ma lifesteel'a dzieki któremu sie wyleczy i nie padnie tak szybko jak ori. No chyba że ori bedzie grał jak bóg przykazał i w tf bedzie obijała ludzi ze skili w tedy na pewno duzej pozyje na tym 825 range niz na 525

Opublikowano

Im więcej dajesz argumętów to tym bradziej uświadamisz mnie co do twojej dywizji (brozn).

Jak lubisz sie tak bawić w matematyke to ja ci oblicze ile zada adc w ciagu tych 6 sekund

Załóżmy ze adc ma 2.0 as i na kazdy aa przypada ktyt o wartosci 600

Ile adc zada dmg w ciagu tych 6 sekund?

7200dmg

Ile zada ori?

2961 dmg

I tak jeszcze poza tym adc ma lifesteel'a dzieki któremu sie wyleczy i nie padnie tak szybko jak ori. No chyba że ori bedzie grał jak bóg przykazał i w tf bedzie obijała ludzi ze skili w tedy na pewno duzej pozyje na tym 825 range niz na 525

Odbiegasz od tematu,ja nigdzie nie wspomniałem,że Ori zada więcej od ADC,bo to chyba oczywiste. Mówię o argumentach typu "omk ori ma 525 zasienk zginie jak podejdzie1!1!11!!!!11111". Ma chyba tarczę,przyspieszenie/slow,summonersy i aktywy z itemków? Jedyne co by to mogło sprawnie zabić to jakiś napakowany Olaf lub p********y Faker z Zedem.

Opublikowano

@JokerrPL
Ale to nie jest tak do końca, ori ma lepsze skille niż taki adc(do tf);) to akurat był słaby argument, dodatkowo, że adc taki potrzebuje kupić wszystko pod ataki, a na oriannie wychodzi na to, że sam ząb, no ale taki adc ma też zwykle skille aby uciec, lub pod jeeszcze o wieeele wiekszy dmg;d i da się go dłużej wykorzystać, bo na taką orianke wskoczyłby ktoś i już ma lipe

Opublikowano

Chcesz kupować nashora to graj kayle/teemo dobra ori zabija adc na combo i robi w c**j dmg z normalnym buildem, to że jesteś słaby i opierasz się na aa na postaci która jest ap casterem to twoja osobista sprawa.

Opublikowano

Odbiegasz od tematu,ja nigdzie nie wspomniałem,że Ori zada więcej od ADC,bo to chyba oczywiste. Mówię o argumentach typu "omk ori ma 525 zasienk zginie jak podejdzie1!1!11!!!!11111". Ma chyba tarczę,przyspieszenie/slow,summonersy i aktywy z itemków? Jedyne co by to mogło sprawnie zabić to jakiś napakowany Olaf lub p********y Faker z Zedem.

OMG czemu tobie jest tak trudno połączyć wątki.

Dopiero co płakałeś że adc tez ma taki range jak ori ale jakoś nikt niema zastrzeżenia co do jego aa.

Dlatego odpisłem Ci że adc gra sie tak ponieważ zada duzo wikesyz dmg nic taka ori z nashorem.

A co do mozliowsci złapania ori to przemilcze to bo twoje przykłady są słabe( jeśli uważasz że jedynie olaf i zed moga kogos złapać to nie wiem na jakim ty poziomie grasz, tak dla podpowiedzi to kazdy assasin by se z tym poradził)

Opublikowano

Ale mnie wkurwiacie. Jakieś konkretne argumenty czemu Nashor's nie będzie działać? To,że Ori ma 525 zasięgu do mnie nie przemawia,bo taki mają chociażby Lucian czy Graves. Mana też nie powinna być problemem,bo w końcu jest blue i łezka.

Lucian i Graves maja escape mechanizm i life steal, kolejny argument.

na orianne naschor nigdy nie przejdzie brazy mowie to ja best orianna eu

tumblr_n94ladHf5d1qckkfko1_500.gif

Opublikowano

Chcesz kupować nashora to graj kayle/teemo dobra ori zabija adc na combo i robi w c**j dmg z normalnym buildem, to że jesteś słaby i opierasz się na aa na postaci która jest ap casterem to twoja osobista sprawa.

NIGDZIE nie napisałem,że używam takiego buildu,po prostu chcę jakoś udowodnić,że item ma prawo działać,a wy idźcie grać 1000 gier z tym samym buildem,nie nudzi się to wam? xD

OMG czemu tobie jest tak trudno połączyć wątki.

Dopiero co płakałeś że adc tez ma taki range jak ori ale jakoś nikt niema zastrzeżenia co do jego aa.

Dlatego odpisłem Ci że adc gra sie tak ponieważ zada duzo wikesyz dmg nic taka ori z nashorem.

A co do mozliowsci złapania ori to przemilcze to bo twoje przykłady są słabe( jeśli uważasz że jedynie olaf i zed moga kogos złapać to nie wiem na jakim ty poziomie grasz, tak dla podpowiedzi to kazdy assasin by se z tym poradził)

Nie płakałem,że niektóre ADC mają taki zasięg,a po prostu o tym wspomniałem. Czemu niby nie można w takim razie grać tak Ori zadając przy tym dodatkowe obrażenia? Nie uważam,że jedynie Olaf i Zed mogą Ori zabić,ale czy wy serio uważacie,że tak łatwo się do niej dobrać?

Lucian i Graves maja escape mechanizm i life steal, kolejny argument.

na orianne naschor nigdy nie przejdzie brazy mowie to ja best orianna eu

Tarcza,slow/przyspieszenie,a nawet w ostateczności shockwave (inb4 SZOKŁAJWEM SIĘ INICJUJE TYLKO111111111111NOBIEBRONZIEJEBANYPOLAKU,tak wiem o tym),zhonya czy nawet summonersy nie wystarczą ci,żeby uciec?

Opublikowano

Jedyne co by to mogło sprawnie zabić to jakiś napakowany Olaf lub p********y Faker z Zedem.

Nie uważam,że jedynie Olaf i Zed mogą Ori zabić

Okej widze że trzeba powoli kończyć z tobą dyskuje bo sam juz nie ogarniasz co napisałeś a co nie.

Opublikowano

Okej widze że trzeba powoli kończyć z tobą dyskuje bo sam juz nie ogarniasz co napisałeś a co nie.

Widzę ktoś nie uważał na lekcjach polskiego...SPRAWNIE zabić. Zabić Ori może nawet Teemo jak się postara,ale czy szybko mu to pójdzie? Raczej nie.

Opublikowano

Eh brazowi nie przetlumaczysz

Mam kolejny argument @JokerrPL

Orianna ma za zadanie zlapac adc lub apc z ulta, a graves/lucian z takimi samymi zasiegami co orianna ma po prostu robic dmg w to co jest najblizej niego, orianna na 525 zasiegu nie zacznie bic enemy carry

tumblr_n94ladHf5d1qckkfko1_500.gif

Opublikowano

Mam nadzieje że to troll...

@topic

Zanim do kogoś podejdziesz i wykonasz jeden AA będziesz już martwy.

76561198053546969.png

Opublikowano

Przeczytalem caly temat i mam do autora jedno pytanie: pytasz o tym co sadzimy o tym itemku, ludzie wyrazaja swoje zdanie ale ty i tak probujesz wcisnac im swoje (zreszta gowniane argumenty). Dostales tyle przykladow i wszystkiego ze juz powinienes zalapac i powiedziec: "okej, macie racje nashor tooth to gowno na ori"

Opublikowano

ja nie rozumiem mówicie ze brązowi nie przetłumaczy ale to wy bardziej uparci jesteście 

przeczytajcie dokładnie początek tematy : nie mówiłem ze chce ori same aa robic 

nashor ma tyle samo ap co kielich 20 % skrócenia a mana to nie problem jak kropelkę przerobie więc ap bd takie samo jak z kielichem czy z nashorem 

chodziło mi o to by dobić kogoś 1v1 na aa jesli combo go nie zabije - taki głupi nie jestem żeby ori same aa robić 

Spróbuj z aa zabić adc zanim on zabije ciebie.

i tu mamy przykład czytania ze zrozumieniem 

tak oczywiście wbije w przeciwny team i bd samymi aa bić w adc

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...