Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Orianna - itemek co sądzicie

Sudokrem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co sądzicie o skradaniu ząb nashora  na ori 

pasywka z itemku łączy się z jej pasywką ale nie widziałem żeby ktoś na nią go składał dlaczego ?

Opublikowano

Oriannę robi się FULL AP, speed attack nie jest jej do niczego potrzebny, pewnie dlatego ludzie nie robią tego itemu. ;)

| Nałogowy gracz LoL'a | Użytkownik | Recenzent | Znawca Prawa i Kultury | Muzyk |

Opublikowano

ale można zamiast kielicha złożyć ząb ponieważ  daje tak samo 20 skrócenie czasu , podstawowe ataki biją +15 naszego ap  

kielich daje mane ale jak nastakujemy kropelkę to mani i tak nam nie braknie

ja jak składałem ząbka z full bulidem biłem ok 280 obrażeń magicznych na hita (ząb dodawał bodajże 120 )

Opublikowano

ale można zamiast kielicha złożyć ząb ponieważ  daje tak samo 20 skrócenie czasu , podstawowe ataki biją +15 naszego ap  

kielich daje mane ale jak nastakujemy kropelkę to mani i tak nam nie braknie

ja jak składałem ząbka z full bulidem biłem ok 280 obrażeń magicznych na hita (ząb dodawał bodajże 120 )

Ale kieliszek daje mr, mana regen, a ten ząb na co, nie mamy obijać przeciwnika z auto ataków, tylko rozpierdolić go combem ;)

647041416238306889721.png

Opublikowano

Orianna ma i tak dobry basowy attack speed, więc nie potrzebuje dodatkowych przedmiotów. Ona ma za zadanie zabić/spokować z Q/W/R, a nie z auto ataków.

Opublikowano

Kupowanie nashora to idiotyzm, specjanlie będziesz podchodził na te marne 525 range zeby uzyc aa?

Podchodzac tak blisko enemy team moze cie łatwo zabic i twoj op nashor gówno zrobi

Opublikowano

Jak dobrze wycastujesz skille i trafisz R w 2-3 osoby to żaden nashor Ci nie jest już potrzebny, bo wygraliście team fight zazwyczaj. Po za tym Orianną żadnych aa radzę nie robić bo jak podejdziesz za blisko to możesz dostać bułę

Opublikowano

Prawilny build na orianne to: Kielich -> Rabbadon -> Zhonya/Void Staff -> Void Staff/Zhonya. To są podstawowe itemy na nią..

Można jeszcze: stakować łezkę, Berło Otchłani, Maseczkę ale nie do końca.

Opublikowano

Czytam niektóre komentarze i mi sie chce smiac. Wiecie ze combo na ori to q r w?

A wiesz, że wyżej niż w goldzie ciężko dojść na taką odległość do enemy adc/apc żeby móc im wycastować Q? Q ma trochę mały zasięg jeśli adc stoi za 2 tankami więc preferuje raczej rzucić kulkę na mojego tanka z engagem i wtedy użyć R, potem W.

Opublikowano

A wiesz, że wyżej niż w goldzie ciężko dojść na taką odległość do enemy adc/apc żeby móc im wycastować Q? Q ma trochę mały zasięg jeśli adc stoi za 2 tankami więc preferuje raczej rzucić kulkę na mojego tanka z engagem i wtedy użyć R, potem W.

Bullshit, czy to brąz, gold, czy diamond, te boby i tak nie umieją się pozycjonować i stoją zazwyczaj jak pojeby na front linie. Co do tematu. Czy wy już naprawdę nie macie głupszych pytań do zadawania? Nashor Tooth i Ori, litości ._.

2QBkjd.jpg

Osiągnięcia:

ESL 3on3:
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #106 (21.08.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 August Month Final (28.08.14)
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #107 (04.09.14)
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #109 (18.09.14)
# 4th Place LoL Go4LoL Poland 3on3 September Month Final (2.09.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #111 (07.10.14)
# 1st Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #112 (14.10.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #113 (21.10.14)

VoidLeague 3on3:
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #30 East (30.08.14)
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #31 East (06.09.14)
# 2nd Place VoidLeague 3on3 TT #32 East (13.09.14)
# 4th Place VoidLeague 3on3 TT #33 East (20.09.14)
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #34 East (27.09.14)
# 3rd Place VoidLeague 3on3 TT #35 East (04.10.2014)
# 2nd Place VoidLeague 3on3 TT #36 East (11.10.14)

ESCsportcup 3on3:
# 1st Place ESC Cup4Fun #4 (21.09.14)
# 1st Place ESC Cup4Fun3on3 #6 (19.10.14)

Opublikowano

Plz chcesz zmienic graila na naschora plz plz a skad mr i mana? Bedziesz musial golda na tear uzyc...

Orianna jak podejdziesz na zasieg auto attackow w late game umierasz masz za zadanie zultowac i potem W albo dac kulke jakiemus rengarowi

tumblr_n94ladHf5d1qckkfko1_500.gif

Opublikowano

Ale mnie wkurwiacie. Jakieś konkretne argumenty czemu Nashor's nie będzie działać? To,że Ori ma 525 zasięgu do mnie nie przemawia,bo taki mają chociażby Lucian czy Graves. Mana też nie powinna być problemem,bo w końcu jest blue i łezka.

Opublikowano

Ale mnie wkurwiacie. Jakieś konkretne argumenty czemu Nashor's nie będzie działać? To,że Ori ma 525 zasięgu do mnie nie przemawia,bo taki mają chociażby Lucian czy Graves. Mana też nie powinna być problemem,bo w końcu jest blue i łezka.

skille> aa orianny dlatego nashor nie ma zadnego sensu, jak mowilem jak juz chcemy cos z aa robic polecam lich bane 

­

Opublikowano

skille> aa orianny dlatego nashor nie ma zadnego sensu, jak mowilem jak juz chcemy cos z aa robic polecam lich bane 

Z*******y argument,rozwiń. Po co mam budować lich bane,skoro mogę zbudować bardziej opłacalny item,który według mnie będzie bardzo dobrze działał chociażby ze względu na animację Ori?

Opublikowano

Z*******y argument,rozwiń. Po co mam budować lich bane,skoro mogę zbudować bardziej opłacalny item,który według mnie będzie bardzo dobrze działał chociażby ze względu na animację Ori?

http://pl.leagueoflegends.wikia.com/wiki/Z%C4%85b_Nashora

http://pl.leagueoflegends.wikia.com/wiki/Zmora_Licza

co lepsze, +0.15 ap co hit czy 0.5 co 1.5 sekundy? oblicz sobie 

­

Opublikowano

Policzyłem i przyznam,że wyszło dość ciekawie.

Załóżmy,że Ori ma 18 lvl i 600 AP,a na autoataki mamy 6 sekund.

Z Nashorem będzie mieć około 1.5 AS i jeden autoatak zada 329 (245 mdmg +84 pdmg). < w to wliczony pasyw Ori

Przez te 6 sekund możemy oddać aż 9 AA,co daje ~2961 dmg.

Z Lich Banem przez 6 sekund damy radę 3 razy odpalić pasywkę i zadamy maksymalnie 1341 dmg. (363 mdmg + 84 pdmg)

Sam się zdziwiłem,że tak wyszło,może nie umiem liczyć.

Opublikowano

Lol czy ty widzisz co do czego porównujesz?

Przecież to logiczne że adc opiera sie na aa więc tak czy owak będzie musiał być zmuszony podjeść na ten swój range.

Tylko że taki adc zada wiekszy dmg z aa niz ori nawet z tym twoim nashorem.

Wieć naprawde porowanie na miare brązu.

Opublikowano

Lol czy ty widzisz co do czego porównujesz?

Przecież to logiczne że adc opiera sie na aa więc tak czy owak będzie musiał być zmuszony podjeść na ten swój range.

Tylko że taki adc zada wiekszy dmg z aa niz ori nawet z tym twoim nashorem.

Wieć naprawde porowanie na miare brązu.

Ale ADC też jest papierkiem,a i tak podchodzi,przecież dostanie od razu bułę w twarz,huh? Myślenie,że Ori nie da się podejść jest po prostu głupie.

Opublikowano

ok temat najlepiej do zamknięcia bo za dużo spamu i niepotrzebnych spięć 

co do tematu zagrałem kilka gier z zębem i powiem tak :

gdy kropelkę już przerobiłem na 1000 many kielich nie był mi wgl potrzebny bo mana mi nawet do połowy nie z chodziła  a garena (coś około 4,5 k hp )  pocisłem na combo i aa

po combo zostało mu coś około 1800 hp i raz dwa na aa padł ( 260 hit )

a co do wypowiedzi kogoś z góry to ja jeszcze nie widziałem zęby była ładnie pięknie gra tak ze adc jest na końcu i bronią go tanik i all team bo przeważnie jest tak ze każdy leci byle by kogoś dednąć - ja srebro V (jeśli chodzi o to to w lola gram jakieś 2 miech )

i proszę bez heitów ze co tam srebro moze wiedziec , jestes noobek itp bo przypomnę że nikt z was od początków nie był kto wie jak wybitny  ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...