Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rozpoczęcie gry, kilka pytań świeżaka

revenge94

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema chciałbym zacząć grać w WoT, niestety moja wiedza o nim jest skromna. 

Chcę zagrać czołgiem ciężkim (ruskim) i niszczycielem (obojętnie jaka nacja). Tutaj moje pytanie jaki ciężki budować między 5 tierem do zarabiania i 10 żeby był najlepszy. A jaki niszczyciel jest najlepszy do zbudowania? 

Czy tu są tylko bitwy takie zwykłe, czy na najwyzszym poziomie są jakieś turnieje, rankedy etc?? 

Opublikowano

Linia do IS-7, czołgi ciężkie, uniwersalne. Co do niszczycieli to każdy jest dobry. No może z małymi wyjątkami, ale każdy ma swoje zalety i wady. 

Opublikowano

A czołg do zarabiania z ruskich tak jak pisałem coś koło 4-6 poziomu??

A niszczyciele niemieckie co o nich sądzisz?

Do zarabiania zostaw sovie KV-1.

Jeśli chcesz zacząć od niszczycieli to tylko Ruskie -> Ob. 268

Opublikowano

A powiedzcie mi czy te artylerie czy jakoś tak co rozstawiają się i czekaja na odkrycie wrógów to też dobre są ? :D I też ruskie najlepsze? I jakie najlepsze

Opublikowano

A czołg do zarabiania z ruskich tak jak pisałem coś koło 4-6 poziomu??

A niszczyciele niemieckie co o nich sądzisz?

kv-1 najlepsze do zarabiania z No-Premium. 

A powiedzcie mi czy te artylerie czy jakoś tak co rozstawiają się i czekaja na odkrycie wrógów to też dobre są ? :D I też ruskie najlepsze? I jakie najlepsze

Na początku nie rób artylerii, naucz się grać, a potem za nie się weź. Polecam amerykańskie i brytyjskie.

Opublikowano

Jeszcze raz dzięki za szybkie odpowiedzi, a ostatnie pytanie czy jeżeli zbieram na 5 tier KV1 to czy te wczesniejsze czolgi uzbrajac czy bez polepszania nimi jezdzic i czekac az do 5 tieru ? 

I jak to jest z rozgrywka na 10 poziomie? Tak jak wspominalem w 1 poscie sa jakies rankedy/turnieje czy tylko ciagle bitwa z wieloma graczami tak jak na kazdym lvl?

Opublikowano

Są klany. W klanach są bitwy klanowe. Za zajęcie prowincji jest gold dla klanu, a skarbnik i dowódca może rozdawać graczom z klanu golda.

Są też ESL, za które można dostawać golda (7vs7, 3vs3, 1vs1)

Opublikowano

czy jeżeli zbieram na 5 tier KV1 to czy te wczesniejsze czolgi uzbrajac czy bez polepszania nimi jezdzic i czekac az do 5 tieru ? 

Ulepszaj.

Opublikowano

A płatności przez SMS np. za 69zł 3445 golda Oferta T-Mobile Specjalna oferta - to jeżeli ja mam telefon z Plus to nie mogę tego kupić?

Tylko z T-Mobile, ale lepiej się opłaca kupować z przelewu / PaysafeCard'a gdzie możesz zrobić konto za darmo i płacić golda za cene przelewu.

Opublikowano

Zrobiłem KV-1 i nie wiem jakie działo w nim zrobić?? Które jest najlepsze?

A za golda chciałbym kupić albo Churchilla III albo jakiegoś Niszczyciela Czołgów.. Który dobry niszczyciel za gold na tierze 5/6 za max 2k gold?

Opublikowano

Jak chcesz kupić niszczarkę premium, to polecam E-25 na 7 tierze.

Ten czołg nie służy do zarabiania.

Opublikowano

Ta e-25 po ile jest i czy warta?? :D

Coś ponad 7k golda. Jest warta zakupu, ale to nie czołg do zarabiania. Bardzo dobry czołg dla doświadczonych graczy, ale gra się full gold, przez co nie zarabia zbyt wiele.

Opublikowano

E 25 kosztuje 6700 golda. Ale tak jak Juri mówi. Trzeba sporo golda (ze 20, jak nie 30 pestek, a masz max 60), trzeba duuuużo umiejętności by coś tym zrobić (chociaż niektóre pomidory czasami też umieją nim grać [Juri wiesz o kim mówię XDDDDDDDDDDDD]), ogólnie czołg do funu, nie pod zarobek. Zarobić zarobi, ale nie aż takie sumy, by moczyć gacie.

Opublikowano

Jeśli idziesz do Obj 268 to tylko ruskie niszczyciele premium, wrzucasz załogę ze zwykłego niszczyciela i zarabiasz kase oraz szkolisz załogę praktycznie najlepiecj jest do X tiera dojechać od początku na jednej załodze przez wszystkie czołgi. Mam i SU-100y (6 załogantów) i SU-122-44 (4załogantów). Pierwszy wymiata na VI tierach i spokojnie radzi sobie z VIII dzięki 198 mm penetracj wada jest duży i ma słaby kamuflaż, drugi ma 122mm działo takie jak KV-1s(iemka), IS, SU-100 czy SU-152 za to 6,5s przeładowania, dobry kamuflaż i jest szybki ale ma też wady 170 mm penetracji nie wystarcza już na niektóre VIII nie mówiąc o IX tierach i tylko 350 m widzeni\spotowania. Ja wole na KV-1 122mm U-11 ale to działo dla doświadczonych, wielu zapomina żę ma 9s przeładowanie a zadaje nieraz po 500 dmg. Póżniej KV1s lub KV-2 (z trolem :D ).

Opublikowano

Jeśli idziesz do Obj 268 to tylko ruskie niszczyciele premium, wrzucasz załogę ze zwykłego niszczyciela i zarabiasz kase oraz szkolisz załogę praktycznie najlepiecj jest do X tiera dojechać od początku na jednej załodze przez wszystkie czołgi. Mam i SU-100y (6 załogantów) i SU-122-44 (4załogantów). Pierwszy wymiata na VI tierach i spokojnie radzi sobie z VIII dzięki 198 mm penetracj wada jest duży i ma słaby kamuflaż, drugi ma 122mm działo takie jak KV-1s(iemka), IS, SU-100 czy SU-152 za to 6,5s przeładowania, dobry kamuflaż i jest szybki ale ma też wady 170 mm penetracji nie wystarcza już na niektóre VIII nie mówiąc o IX tierach i tylko 350 m widzeni\spotowania. Ja wole na KV-1 122mm U-11 ale to działo dla doświadczonych, wielu zapomina żę ma 9s przeładowanie a zadaje nieraz po 500 dmg. Póżniej KV1s lub KV-2 (z trolem :D ).

:O 

Nie tylko premium i nie wprowadzaj w błąd. Warto iść w Ob. 268, bo linia jest przyjemna od IVt.

Vit nie wrzuca na IX. :)

Opublikowano

A co to są jakieś umiejętności tutaj?? Naprawy etc, bo ktoś założył jakichś temat o umiejetnosciach w IS-3. A mam juz KV-1 więc czy tutaj tez potrzebne jakies umki? I jak to dodać ?

Opublikowano

:O 

Nie tylko premium i nie wprowadzaj w błąd. Warto iść w Ob. 268, bo linia jest przyjemna od IVt.

Vit nie wrzuca na IX. :)

Gdnie napisałem że V tier wrzuca na IX?

A co to są jakieś umiejętności tutaj?? Naprawy etc, bo ktoś założył jakichś temat o umiejetnosciach w IS-3. A mam juz KV-1 więc czy tutaj tez potrzebne jakies umki? I jak to dodać ?

Na pierwszy perek dowódca szósty zmysł, reszta załogi naprawa, na drugi ja bym dał braterstwo broni całej załodze (skróci trochę czas naprawy, przeładowania, skupiania, zwiększy zasięg widzenia\spotowania).

Klikasz prawym na załoganta otwierasz kartę postaci wchodzisz w zakładki umiejętności.

Ale co ci będę truł zainstaluj sobie Tank Inspektor zobaczysz co i jak wpływa na czołg.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...