Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak Wy Tak Szybko Sie Uczycie Tych Języków?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Używam mózgu.

Generalnie parsknąłem śmiechem jak koleś napisał, że zna 70% C# :).

Dzieciaku marsz do szkoły zająć się czymś pożytecznym zamiast trollować na forum.

Knowledge is power. Power corrupts. Study hard, be evil!

Opublikowano

@Wrotek & @topic:

co ty chcesz od hello worlda?

właśnie od tego się zaczyna (i czasami kończy xD) i na tym najlepiej się uczyć.

Po prostu piszesz sobie podstawowy kod (na przykładzie AutoIt):

MsgBox(0, "Hello!", "Hello World!")

a potem to rozwijasz i rozwijasz wykorzystując coraz to nowe funkcje, aż w końcu przestajesz ogarniać ile już masz kodu (mój rekord to ~3100 linijkowy hello world, wczytujący tekst do wyświetlenia z bazy danych, zapisujący w niej ilość uruchomień, datę ostatniego i inne bezsensowne gadżety tylko po to by sobie przyswoić język, jakby co mogę go poszukać i wstawić kod xD) i wtedy możesz spokojnie powiedzieć że opanowałeś dany język (przynajmniej częściowo).

Naprawdę polecam taki sposób nauki (przyswoiłem w ten sposób htmla, autoit'a, bbasica, php, jscript i teraz powoli jade z delphi)

[TUT] Full Autoit V3 Tutorial

yo po 1 nie kayloger tylko bot który zapamiętuje hasła -_-

stop1.png

Opublikowano

@Wrotek & @topic:

co ty chcesz od hello worlda?

właśnie od tego się zaczyna (i czasami kończy xD) i na tym najlepiej się uczyć.

Po prostu piszesz sobie podstawowy kod (na przykładzie AutoIt):

MsgBox(0, "Hello!", "Hello World!")

a potem to rozwijasz i rozwijasz wykorzystując coraz to nowe funkcje, aż w końcu przestajesz ogarniać ile już masz kodu (mój rekord to ~3100 linijkowy hello world, wczytujący tekst do wyświetlenia z bazy danych, zapisujący w niej ilość uruchomień, datę ostatniego i inne bezsensowne gadżety tylko po to by sobie przyswoić język, jakby co mogę go poszukać i wstawić kod xD) i wtedy możesz spokojnie powiedzieć że opanowałeś dany język (przynajmniej częściowo).

Naprawdę polecam taki sposób nauki (przyswoiłem w ten sposób htmla, autoit'a, bbasica, php, jscript i teraz powoli jade z delphi)

jeżeli dla Ciebie umiejętność napisania hello worlda świadczy o opanowaniu języka to niezły z Ciebie programista.

Osobiście pracuje jako programista PHP i mimo że mam sporą wiedzę o tym języku, nie mogę powiedzieć że go w całości opanowałem. Języka programowania nie da się od tak nauczyć, zawsze znajdujesz nowe rozwiązania, poznajesz jakieś moduły, biblioteki, API, COKOLWIEK.

Wrzuć.se! - zachęcam do dyskusji na temat mojej stronki do uploadowania obrazków przez ich bezpośrednie wklejanie na stronę!

Opublikowano

Nie zadawaj nigdy pytan "jak" pytaj po co i dlaczego ;d to juz zalezy od tego jak sie przylozysz do pewnej rzeczy ;] jezeli najdzie cie wielka chec wejdzie ci wszystko jesli olejesz to nie dasz rady

chadasygn.png

"Boże chroń mnie przed przyjaciółmi z wrogami sam sobie poradzę . "

Opublikowano
Osobiście pracuje jako programista PHP i mimo że mam sporą wiedzę o tym języku, nie mogę powiedzieć że go w całości opanowałem. Języka programowania nie da się od tak nauczyć, zawsze znajdujesz nowe rozwiązania, poznajesz jakieś moduły, biblioteki, API, COKOLWIEK.

dokładnie

zresztą nie sposób jest się nauczyć wszystkiego w danym języku

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja programowac zaczynałem(tu sie nie smiejcie) od Flasha.

Pisalem sobie proste programy na If'ach.

Dzieki temu ogarnełem jak to wszystko funkcjonuje.

Pozniej przerzuciłem sie na delphi 7

Jest to balalny jezyk gdyz bazuje na komponentach...

Kiedys moze pomysle o C++ ale to jak ogarne Delphi :)

Pozdrawiam.

Metin2 Tools by Me:

• Metin2 SpamBot by IgI v1.0
  • Metin2 Spambot by IgI v2.0
  • Metin2 Paste Tool by IgI
  • Metin2 Size Changer by IgI

Tibia Tools by Me:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja zacząłem się uczyć od wg mnie bardzo prostego języka skryptowania - AutoIt3. Potem było z górki, wszystkie języki obiektowo wyglądały dla mnie tak samo, mogłem pomijać podstawy i uczyć się czegoś trudniejszego. Dłużej nauka mi zajęła przy javascripcie bo nie mogłem się przyzwyczaić do składni. Imo, naucz się czegoś dobrze a nauka innych języków przyjdzie ci łatwiej.

RAsfepN.png
Opublikowano

no ciekawe skoro Autoit3 kpi z czegoś takiego jak typ

nie ty ustalasz jaki ma być typ tylko kompilator -_-

Aha dobrze wiedziec. Co ma gówno do twarogu? Następnym razem pomyśl zanim coś napiszesz bo kogo interesują twoje bezmyślne przemyślenia całkowicie nie na temat. Pzdro w samodzielnym dobieraniu typu, ciekawe kiedy ci paluszki spuchną od tego. Zamiast cieszyć się z ułatwienia to próbujesz je obalić jakimiś argumentami z dupy, no cóż ale co więcej mogłeś wymyślić ze swoimi przyjaciółmi z piaskownicy?

P.S "-_-"

RAsfepN.png
  • 10 miesięcy temu...
Pasjonat
Opublikowano

jeżeli chodzi o VB to wbijasz na YT wpisujesz:"VB+coś co chcesz wiedzieć(najlepiej po ENG)" i oglądasz...

unled2x.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...