Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak Wy Tak Szybko Sie Uczycie Tych Języków?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wg mnie dlatego, że to nie jest aż tak trudne do pojęcia. Wystarczy trochę logiki i najważniejsze- chęci oraz cierpliwości ;) W sumie są tutaj dwa pojęcia: "język programowania" oraz "programowanie". Nauczyć się języka programowania jest bardzo łatwo i szybko. Ciężej z samym programowaniem. W tym należy wykazać się umiejętnością logicznego myślenia czy układania algorytmów. Co prawda w sieci jest coraz więcej gotowych źródeł, które wystarczy dostosować do swoich potrzeb. Aby tego dokonać wystarczy tylko znać język programowania.

YOU MUST DIE

- Ganon, Koridai

Opublikowano

Jeśli chcesz nauczyć sie szybko Języka Programowania polecam : Delphi 7 Bardzo szybko sie uczy:)

Czemu?Ponieważ komponenty wykonują za nas połowe:D

Opublikowano

Szybko uczy się ten, który nie uczy się jak tego wykorzystywać. <_<

Przeczytać książkę to każdy umie. Tylko po skończeniu lektury w taki sposób, że po prostu się ją przeczytało, nic się nie umie.

Ja przykładowo uczę się po troszeczku i powoli ale każdą poznaną możliwość, testuję i próbuję ją wykorzystać.

Moje patche:

Moje tutoriale:

Opublikowano

Szybko uczy się ten, który nie uczy się jak tego wykorzystywać. <_<

Przeczytać książkę to każdy umie. Tylko po skończeniu lektury w taki sposób, że po prostu się ją przeczytało, nic się nie umie.

Ja przykładowo uczę się po troszeczku i powoli ale każdą poznaną możliwość, testuję i próbuję ją wykorzystać.

Nikt tak naprawde sie szybko nie uczy.

Wybierz jezyk i naucz sie podstaw.

Zacznij pisac normalne programy uzytkowe jak notatniki, kalkulatory itd. i powoli zaczynaj isc w bardziej zaawansowane rzeczy. Czytaj kod, szukaj po necie. Nie czekaj az wszystko ktos Ci pdoa na tacy bo sie nie nauczysz. Musisz sie tym zainteresowac. Nauka jezyka programowania tylko po to zeby napisac jednego cheata jest bez sensu.

Poza tym z matmy tez trzeba cos umiec, zeby napisac aimbota trzeba znac matme, trzeba znac systemy liczbowe, wiedziec jak dziala pamiec w systemie, jak to wszystko od wewnatrz dziala.

Sama znajomosc jezyka nie pomoze Ci zbytnio przy pisaniu cheatow, trzeba znac system operacyjny, wiedziec jak dziala dana gra.. czyli umiec przynajmniej w najmniejszym stopniu ASM.

Opublikowano
Sama znajomosc jezyka nie pomoze Ci zbytnio przy pisaniu cheatow

najmniejszym stopniu ASM

-_- Assembler to już język programowania

cheaty to najczęściej robione są za pomocą kopiuj wklej

Opublikowano

ja jak próbowałem sam nauczyć się c++ to nic z tego nie wyszło

jest banalny i logiczny ale jest go tyle ze wiem ze się go nie nauczę :P

a głowę to ma ten co pojął Pascala Delphi i c++ :D

Opublikowano

Ja na przykład nie uczę się, żeby zapamiętać to wszystko. Tak to niestety angielskiego w szkole trzeba się uczyć. <_<

Po prostu... czytam... dowiaduję się co z czym jeść i przemyślam działanie. Następnie piszę programy z wykorzystaniem tej wiedzy i samo wchodzi. :P

Pierwsze programy pisze się z książką. Następne częściowo z książką (po co czas tracić xD). A w końcu książka zamknięta, a ty piszesz. :)

Nazwy pętli i innych poleceń często łatwo zapamiętać, ponieważ pochodzą głównie z angielskiego. Więc jeśli znasz ang. to i szybko nauczysz się języka.

Jak dla mnie głupotą uczyć się tego na pamięć... ważne zrozumieć. Później samo ci wejdzie to do głowy. Wystarczy ćwiczyć. :P

Moje patche:

Moje tutoriale:

Opublikowano

Assembler (dla tematyki MPC) to raczej do niszczenia zabezpieczeń w grach (używałem go w MuOnline i Dekaron głównie).

Na początek polecam AutoIT, najprostszy język jaki może być, zrobisz prostego bota a przede wszystkim zrozumiesz na jakiej zasadzie to działa, ja od niego zaczynałem i nie żałuję ;). Głównie kwestia logiki, chęci i przede wszystkim cierpliwości. Musisz zrozumieć polecenia jakie wydajesz a nie bezmyślnie na pamięć kuć fragment kodu i go wykorzystywać bo musi być żeby działało.

2006-2010

Opublikowano

Naucz się języka C#.NET , czyli C SHARP...

Ma dużo możliwości, może hack'a w nim nie zrobisz ale ten język jest bardzo fajny i prosty.

Ja wydałem na książkę 50zł i nie żałuję, bo dzięki tej książce już znam ten język w 70%...

Potem po przeczytaniu książki po wchodź sobie na:

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/w0x726c2%28v=VS.90%29.aspx

Poucz się używania różnych klas typu System.IO itp.

Bo kiedyś programiści byli zmuszeniu do używania Windows API, a teraz jest rewolucja (jak dla mnie xD) bo wyszedł .NET Framework...

Masz tam bardzo dużo przytatnych klas itp.

Więc polecam ci do nauki C#.NET

Szybko się go nauczyłem.

Opublikowano

Na przykładach panie, na przykłdach

Moi drodzy, bo najważniejsze w kochaniu zwłok jest to, że nie marudzą.

Opublikowano
Naucz się języka C#.NET , czyli C SHARP...

Ma dużo możliwości, może hack'a w nim nie zrobisz ale ten język jest bardzo fajny i prosty.

o kurde

czekaj zapisze twoja wypowiedz do najgłupszych

jeszcze takich 6 i będzie biblioteka

A powiedz czemu nie ?

np: Do silkroad napiszesz bota w C# dobrym przykładem jest xbot to czemu nie można cheata napisać ?

Opublikowano

http://www.ithelpdesk.pl/

Sorki za podanie strony ale musialem strona JEST super,bardzo prosto wytlumaczone itp,c++ jest tam bardzo ladnie wytlumaczony!

Niestety 1/4 kursu jest darmowa 3/4 jest platna,lecz na necie musi byc jakas "kopia" zaraz poszukam bo sam potrzebuje^:^

Opublikowano

Lap znalazlem Super kurs i darmowy:

http://rapidshare.com/files/225348764/C___Od_Zera_Do_Hackera_v.1.0.rar

lub hf.com

http://hotfile.com/dl/17277853/69d7072/Kurs.Od.Zera.Do.Hackera-up.Kashier.rar.html

Opublikowano

Ostatnio tez pomyslalem sobie, ze naucze sie pisac w C++... nawet zassalem jakiegos e-booka.

Totalna porazka. Nie rozumiem co czytam. Dluga droga przede mna ;)

Opublikowano

Ja sam kombinowałem poznałem podstawy zorjentowałem się gdzie co jest i dalej było mi prosto z książki typu zrób procedure itp itd wejdz w to i tamto xD

Jeśli ci pomogłem daj + to nie boli :)

Robie spolszczenia na privy za free !

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

ja jak próbowałem sam nauczyć się c++ to nic z tego nie wyszło

jest banalny i logiczny ale jest go tyle ze wiem ze się go nie nauczę :P

a głowę to ma ten co pojął Pascala Delphi i c++ :D

Pascal to chyba najprostrzy język strukturalny jaki istnieje :D

więc tu nie trzeba mieć głowy :D

Opublikowano

ehh Moje ostatnie wakacje wyglądały tak:

pierwszy tydzień - uczyłem się samego C++ później jeszcze z 3 dni uczyłem sie Allegro

później drugi tydzień -Zabawy z C++ i Allegro

W końcu trzeci tydzień zabrałem sie za pisanie BlockBreakera w C++ i Allegro (skończyłem go po 2dniach)

Wcale to niejest takie trudne jak sie wydaje Biblioteka Allegro jest tak bardzo prosta chyba każdy ją pojmie a można dzięki niej skleić fajne gry 2D :) No C++ ja to robilem tak .że szukalem tutkow po calym necie pozniej je czytałem a na koniec pisałem programy z wykorzystaniem tego co sie nauczylem z tych tutkow. Tak jest najlatwiej i najszybciej Pozdtawiam :]

Opublikowano

Jeśli ktoś ma zamiar uczyć się C++ to serdecznie zachęcam do lektury "Symfonia C++" ! Wspaniała książka pisana dla każdego! Zrozumie ją osioł i nie pogardzi prof.

Wszystko jest najpierw zrozumiale zdefiniowane po czym mamy przykładny działania każdego fragmentu książki. Książkę można ściągnąć w formie pdf - w sieci jest tego pełno!

Sam jestem w trakcie przerabiania i jestem zafascynowany :)

Pozdrawiam

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

tam gdzies napisal kilo_kartofli ze to najglupsza wypowiedz (ku*** oddajcie polska klawiature)

zle to napisalem, masz racje

przyklad:

w using directives dodaje:

using System.Runtime.InteropServices;

a zeby zadeklarowac WriteProcessMemory to:

[DllImport("kernel32.dll")]
static extern int WriteProcessMemory(int hProcess, IntPtr lpBaseAddress, [in, Out] byte[] lpBuffer, int nSize, ref int lpNumberOfBytesWritten);

i mozna pisac hacka ;d

Opublikowano

to że ktoś potrafi napisać hello worlda to nie znaczy że zna dany język.

Wrzuć.se! - zachęcam do dyskusji na temat mojej stronki do uploadowania obrazków przez ich bezpośrednie wklejanie na stronę!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...