Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Który smartfon wybrać?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Który wybrać i dlaczego? Możecie też uporządkować od najlepszego do najgorszego :)

- Moto G (wiem, wiem najlepszy telefon z tej półki cenowej)

- LG L9,

- LG G PRO LITE (strasznie mi się podoba, ale chyba bebechy ma trochę słabe :/)

- LG 4X HD,

Możecie podawać swoje propozycje :)

Opublikowano

Jaka cena? Do ~700 zł? Moto G.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Do ~600zł. Chodzi o używane. A moglibyście uporządkować od najgorszego do najlepszego? :) Czytałem trochę i Moto G podobno bije wszystkie na głowę. 

Opublikowano

Do ~600zł. Chodzi o używane. A moglibyście uporządkować od najgorszego do najlepszego? :) Czytałem trochę i Moto G podobno bije wszystkie na głowę.

Według mnie.

1.Moto G

2.LG 4x HD

A tu to nwm, ale chyba 3 będzie LG L9

Jak może być używany to powinno ci starczyć na Nexusa 4 ;) Ale to na licytacjach.

Opublikowano

Nexus za tą cenę to chyba tylko mocno styrany ;D Chciałbym do bdb stanie coś znaleźć żeby trochę posłużył ;) Ale poszukam oczywiście. Co do Moto G to wygląd mi trochę nie odpowiada. 4X HD wyglądem całkiem fajny, bebechy też nie najgorsze. Nexus jest dużo lepszy od Moto g ?

Opublikowano

Nexus za tą cenę to chyba tylko mocno styrany ;D Chciałbym do bdb stanie coś znaleźć żeby trochę posłużył ;) Ale poszukam oczywiście. Co do Moto G to wygląd mi trochę nie odpowiada. 4X HD wyglądem całkiem fajny, bebechy też nie najgorsze. Nexus jest dużo lepszy od Moto g ?

E tam wcale nie styrany, ostatnio koleś wygrał go w bdb stanie na licytacji za 555 zł chyba.

Dużo to nie, ma jakieś 4 - 5 k więcej punktów w antutu.

Opublikowano

Nexus lepszy od Moto G, aczkolwiek używany. Za tą cenę kupisz nowy Moto G. Telefon jest na prawdę niezły.

Opublikowano

Nexus to troszeczkę inna półka ale jak Ci się uda wyrwać to bierz, natomiast jeżeli nie to zdecydowanie Moto G. 

Faktycznie Nexus jest z innej półki. Poprzeglądam sobie aukcje i jak nie znajdę Nexusa to biorę moto g :) 

Nexus lepszy od Moto G, aczkolwiek używany. Za tą cenę kupisz nowy Moto G. Telefon jest na prawdę niezły.

Kupię nową Moto G? Wydaje mi się że cena nowej motoroli jest troszeczkę wyższa (coś ok 800 zł chyba :) )

Są w tej cenie jeszcze jakieś telefony które warto kupić? 

Opublikowano

Ostatnio widziałem nową Moto G w Galerii Krakowskiej za 700 zł.

Opublikowano

No może się znajdzie za 700zł ;) Ale ja wole używkę w bdb prawie idealnym stanie :) 

A właśnie za ile kupić tą Moto G żeby mi się opłacało? 

Opublikowano

Zadajesz już głupawe pytania, naprawdę.. 

Skąd MY mamy wiedzieć co Ci się opłaca? Zależy w jakim telefon będzie stanie i jaka będzie jego cena, jasnowidzem z kulą nie jestem. 

lownfast

Opublikowano

Nie rozumiem twojej irytacji moimi postami... Zapytałem ile zapłacić za Moto G żeby nie przepłacić, jeżeli chodzi o stan to masz tu zacytuję ci mój poprzedni post...

No może się znajdzie za 700zł ;) Ale ja wole używkę w bdb prawie idealnym stanie :)

A właśnie za ile kupić tą Moto G żeby mi się opłacało? 

Widzisz już? "Ale ja wole używkę w bdb prawie idealnym stanie".  Myślałem że zdążyłeś to zauważyć skoro udzielałeś się już wcześniej w tym temacie. 

Naprawdę potrzebna będzie ci do tego jakaś czarodziejska kula? Nie sądzę :) Także na przyszłość radzę ci czytać wszystkie posty...

Opublikowano

Na przyszłość to nie radze zakładać 4 tematów na raz, wystarczy w jednym opisać wszystkie swoje problemy, ale już nie komentuje. 

http://olx.pl/oferta/motorola-moto-g-24-mc-gwarancji-CID99-ID6NksX.html#21f34ad043 

proszę bardzo masz telefon nowy za równo 600zł wystarczy przez minute poszukać, w końcu to Ty kupujesz telefon więc mógłbyś się trochę wysilić. 

@kulka5010 Ty i te twoje cudowne rady, szkoda że nie zauważyłeś kto wystawia tą motorolę. 

lownfast

Opublikowano

@kulka5010 dzięki, może ją wezmę.

Na przyszłość to nie radze zakładać 4 tematów na raz, wystarczy w jednym opisać wszystkie swoje problemy, ale już nie komentuje. 

http://olx.pl/oferta/motorola-moto-g-24-mc-gwarancji-CID99-ID6NksX.html#21f34ad043 

proszę bardzo masz telefon nowy za równo 600zł wystarczy przez minute poszukać, w końcu to Ty kupujesz telefon więc mógłbyś się trochę wysilić. 

@kulka5010 Ty i te twoje cudowne rady, szkoda że nie zauważyłeś kto wystawia tą motorolę. 

Nie rozumiem cię... Najpierw nie pasuje ci moje pytanie po ile chodzi ten model potem gdy braknie ci argumentów zaczynasz się przywalać do 4 postów... Jesteś już trochę na tym forum więc nie muszę ci chyba mówić że możesz zgłosić to adminowi jeżeli aż tak cie to boli albo po prostu możesz się nie udzielać w moich tematach. Szukałem na tablicy ale nie będę jechał po telefon 400km. Także o co ci chodzi? :) Może coś jeszcze ci wyjaśnić? 

Opublikowano

Serio? Telefon z Loombardu? Przecież w lombardach rzeczy są albo kradzione, albo tkwi w nich jakiś haczyk np. w postaci braku gwarancji. 

zukałem na tablicy ale nie będę jechał po telefon 400km.

Czy ktoś Ci mówi żebyś jechał 400km po telefon? Przecież masz numer telefonu na ogłoszeniu, zadzwoń dowiedz się jak wygląda sytuacja ew. wyślij maila i zapytaj się czy za pobraniem wyślę Ci telefon, ewentualnie po przelewie. 

Na ogłoszeniu jest napisane MOŻLIWY odbiór osobisty co nie oznacza że jest to jedyna forma płatności :)

Nie rozumiem cię... Najpierw nie pasuje ci moje pytanie po ile chodzi ten model potem gdy braknie ci argumentów zaczynasz się przywalać do 4 postów... Jesteś już trochę na tym forum więc nie muszę ci chyba mówić że możesz zgłosić to adminowi jeżeli aż tak cie to boli albo po prostu możesz się nie udzielać w moich tematach. 

Nie brakło mi argumentów, jak Ci nikt nie wytłumaczy gdzie popełniłeś błąd to będziesz robić to dalej. :) 

lownfast

Opublikowano

No i kij, ja kupuje od nieznanych żródeł i jest ok.

430 zł to nie jest tak dużo.

Ochłoń, ziom.

Opublikowano

Nie brakło mi argumentów, jak Ci nikt nie wytłumaczy gdzie popełniłeś błąd to będziesz robić to dalej.  :) 

Ale zrozum że jestem 2dni na forum i takie błędy mogę popełniać. Możesz napisać co robię źle ale nie rozumiem tylko twojej irytacji ;)

Co do zakupu tej motki to nie wiem czy nie kupić za granicą.

Mam jeszcze kilka pytań dotyczących telefony i żeby nie podnosić ciśnienia @escaperz.lordm zadam je już w tym temacie :)

A więc widział ktoś ten telefon na żywo trzymał w rękach? Czy w rzeczywistości telefon wydaje się mały? 

Wolę obejrzeć telefon a potem kupić :)

Opublikowano

430 zł to nie jest tak dużo.

Dla jednych to dużo, dla jednych mało. Jak masz dawać złe rady to nie dawaj ich w ogóle. Kolega prosi o pomoc a Ty mu dajesz telefon z lombardu. 

A więc widział ktoś ten telefon na żywo trzymał w rękach? Czy w rzeczywistości telefon wydaje się mały? 

Tak widziałem, poleciłem go kilku znajomym (wszyscy zadowoleni) i trzymając go w dłoniach dla mnie był za mały ale to nie dlatego że telefon jest mały tylko ja preferuje telefony powyżej 5 cali, czyli tak zwane cegły. 

Jeżeli chodzi o rozmiar taki do użytkowania to 4,5 cala jest bardzo dobrym wyborem i dla znajomych wcale nie wydaje się mały. 

lownfast

Opublikowano

Ja też wolę telefony 5cali+ ale za tą cenę nie znajdę dużego i w miarę wydajnego. Szkoda no ale wszystkiego mieć nie można :) Na zdjęciach wszystkie telefony gorzej wyglądają. 

Gry,piosenki,zdjęcia mogę zapisywać tylko w tych 5gb czy w tej wirtualnej pamięci też? 

Opublikowano

Ok dzięki za pomoc :)

Może ja się jeszcze wtrącę. Jeżeli masz szukać telefonu ze stajni Google'a, to wybierz Nexusa 4. Ciężko dostać nowego w cenie 600 złotych, lecz używanych jest całkiem sporo. 2gb RAM to pomału standard. Kupowanie telefonu z mniejszą ilością w tej chwili nie jest opłacalny. Dodatkowo dochodzi lepsze wykonanie i mocniejszy procesor. Czasem warto dopłacić 100 złotych, żeby potem nie żałować. 

Opublikowano

LG 4X HD najlepsy kandydant :P z tego co wymieniles

891211407265765932522.png

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Vergeance 1x8GB DDR3 x2 = 16GB

Cooler Master G650M Modular

Corsair Hydro H110

Asus NVIDIA GeForce GTX 770 DCII OC 2GB GDDR5

Creative Sound Blaster Z

Western digital blue 500gb 3.5'' 7200RPM

Samsung 840 EVO 500GB

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...