Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Konto paypal. Nieletni

oski0132

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym zrobić sobie konto paypal lecz nie jestem pełnoletni, paypal byłby mi głównie potrzebny do reflinków :3 I chciałbym się dowiedzieć czy jeżeli mam prawie 13 lat to czy mógłbym założyć to konto paypal bez wiedzy rodziców bez żadnych konsekwencji? Pytam się dlatego, że dużo osób pisze, że ma konta paypal od kiedy ukonczyli 11 lat (oczywiście ich rodzice nic nie wiedzą do tej pory) i nic się nie stało. Bardzo proszę o odpowiedź :)

Opublikowano

A co twoi rodzice mają do tego? niech se wiedzą i co ci zrobią? ja se założyłem konto paypal już jakiś czas i kotś mi mówił że i tak będę mógł płacić i kupować a ch*ja prawda! bo i tak przy płatności np na ebayu lub amazonie to i tak musisz podać swoją kartę bankową, a ja za ch*ja czasu nie mam czasu latać do banku.

Ale możesz zrobić tak (tzn nie wiem jak w PL) ale załóż se konto bankowe (prawdziwe ddane itd...) a konto paypal fakeowe, tak ma kolega i wszystko okej.

Opublikowano

Możesz mieć i 3 latka. Musisz mieć tylko możliwość weryfikacji konta.  

Prawnie nie może, Paypal ma ograniczenia. Od 18, "mieć pełną możliwość prawną zawierania umów; oraz (iii), w przypadku osób fizycznych, mieć ukończone 18 lat.". Jakbyś czytał regulamin to byś wiedział.Jednak i tak nikt na to nie patrzy, jednak w przypadku odwołania się wobec czegoś, to miałbyś problemy.

07474384552300854516.jpg

Uciekając od siebie, nie staniesz się wolny.

Opublikowano

Prawnie nie może, Paypal ma ograniczenia. Od 18, "mieć pełną możliwość prawną zawierania umów; oraz (iii), w przypadku osób fizycznych, mieć ukończone 18 lat.". Jakbyś czytał regulamin to byś wiedział.Jednak i tak nikt na to nie patrzy, jednak w przypadku odwołania się wobec czegoś, to miałbyś problemy.

To ograniczenie nie dotyczy polski. 

RAsfepN.png
Opublikowano

Up hahaha dobre xD

Gorzej będzie z weryfikacja, więc jest niedozwolone. Lecz dla chcącego nic trudnego ;d

Jakby nie było jutra, jakby nie istniał czas, chwila to dziś sekunda, ale zegar dawno już zgasł...

Trzyma przy sobie nas tylko wspomnienie tego, jak było tu nam na początku

4875_blue.png [*] 30.09.2016r. [*] 9368_gold.png

Opublikowano

Up hahaha dobre xD

Gorzej będzie z weryfikacja, więc jest niedozwolone. Lecz dla chcącego nic trudnego ;d

"2.1 Eligibility. To be eligible for our Services, you must be at least 18 years old and a resident of one of the countries listed on the PayPal Worldwide page. This Agreement applies only to Users who are residents of the United Kingdom and all other European Union countries except Germany, Austria, France, Italy, Spain, The Netherlands, Belgium, Poland and the "send only" regions (these send only regions are further specified on the PayPal website(s)). If you are a resident of another country, you may access your agreement from the PayPal website(s) in your country (if applicable)." 

czyli nie trzeba więc nie wiem czemu ci do śmiechu -.- 

RAsfepN.png
Opublikowano

"2.1 Eligibility. To be eligible for our Services, you must be at least 18 years old and a resident of one of the countries listed on the PayPal Worldwide page. This Agreement applies only to Users who are residents of the United Kingdom and all other European Union countries except Germany, Austria, France, Italy, Spain, The Netherlands, Belgium, Poland and the "send only" regions (these send only regions are further specified on the PayPal website(s)). If you are a resident of another country, you may access your agreement from the PayPal website(s) in your country (if applicable)." 

czyli nie trzeba więc nie wiem czemu ci do śmiechu -.-

https://cms.paypal.com/pl/cgi-bin/marketingweb?cmd=_render-content&content_ID=ua/BuyerProtection_full&locale.x=pl_PL#2.%20Eligibility%20and%20Types%20of%20Accounts Punkt 2, podpunkt 2.1. Pozdrawiam. -.-

Dotyczy wszystkich krajów, które mogą korzystać z paypal. W tym Polska. Nie udawaj, że masz racje na siłę, po prostu przyznaj, że się pomyliłeś, "zwróć" honor i tyle.

Dziwi mnie, że przy rejestracji wiek musi wynosić min. 18, dlaczego w takim razie? ;) 

07474384552300854516.jpg

Uciekając od siebie, nie staniesz się wolny.

Opublikowano

Ja jestem niepełnoletni, ale mam też konto bankowe, 

paypala używam jako buffera dla zamiany walut.

Nie mam żadnych problemów.

650311402782440296730.jpeg

Mój PC:

CPU: I5 2500k I GPU: Sapphire HD7950 Vapor-X I PSU: be quiet! L8 CM 630W I MOBO: MSI Z77A G43 I RAM: Patriot 2x4GB 1600MHz I CASE: Fractal za 400zł NW

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...