Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Zapytanie.

KhazaN

Pytanie

Opublikowano

Witam, nie za bardzo znam się na laptopach, więc mam zapytanie.

Czy z takim sprzętem 20-40 fpsów w League of Legends na very low jest normalne?

Procesor: Intel® Core i5-4200 CPU @ 1.60 GHz 2.30 GHz

Ram : 6 GB

Karty graficzne: AMD Radeon HD 8670M

Intel® HD Graphics Family

16 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzisiaj instalowałem ze strony della. Tylko do Intel'a zainstalowałem z dobrepogramy.pl czy jakoś tak. Temperaturę podzespołów mogę sprawdzić jakimś programem, tak?

@Edit

post-448539-0-06168300-1408284896_thumb.png

Opublikowano

Chociażby w programie od sterowników. PP na ekran. Wchodzisz w menu. Tam gdzieś się zmieniało opcję uruchamiania gry przez integr/dedyk i powinno działać. Niestety nie pamiętam jak to z tym jest bo lapka od roku nie mam.

4043121350.png

Opublikowano

Zmieniłem w AMD Catalyst Control Center na wysoką wydajność jednak dalej to samo. 50-60 fpsów bez minonów, potem na linii 30-40..

Opublikowano

Sprawdzałem na yt, jak zmienić kartę zintegrowaną na dedykowaną i pokazywał sposób z większą wydajnością. Nie jestem obeznany z Windowsem 8.1, więc nie wiem jak to zrobić.

Budowniczy
Opublikowano

Prawy klawisz myszki na ekan przełącz ustawienia grafiki i zmień na wysokie. czyli zmienisz karte żeby działało na lepszej nie na tej zintegrowanej.

Opublikowano

PPM na ekran>Konfiguracja przełączania grafikii>Wysoka wydajność. Wszystko to zrobiłem. 

Opublikowano

Po tym gdy wyłączyłem kartę intela, komputer się zaciął, menadżer urządzeń włączył się kilkakrotnie, nie mogłem nic kliknąć, po czym wyskoczył błąd AMD i musiałem zrestartować laptopa. Gdy uruchomił się ponownie, włączyłem Mój Komputer i w miejscu Procesor był napis nieznane, tak samo przy ilości RAMu, po jakimś czasie się odciął, ale gdy wchodzę do menadżera obok karty graficznej AMD jest wykrzyknik na żółtym trójkącie i wyskakuje błąd : 

post-448539-0-40862900-1408299359_thumb.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...