Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Zapytanie.

KhazaN

Pytanie

Opublikowano

Witam, nie za bardzo znam się na laptopach, więc mam zapytanie.

Czy z takim sprzętem 20-40 fpsów w League of Legends na very low jest normalne?

Procesor: Intel® Core i5-4200 CPU @ 1.60 GHz 2.30 GHz

Ram : 6 GB

Karty graficzne: AMD Radeon HD 8670M

Intel® HD Graphics Family

16 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Budowniczy
Opublikowano

Prawy klawisz myszki na ekan przełącz ustawienia grafiki i zmień na wysokie. czyli zmienisz karte żeby działało na lepszej nie na tej zintegrowanej.

Opublikowano

PPM na ekran>Konfiguracja przełączania grafikii>Wysoka wydajność. Wszystko to zrobiłem. 

Opublikowano

Chociażby w programie od sterowników. PP na ekran. Wchodzisz w menu. Tam gdzieś się zmieniało opcję uruchamiania gry przez integr/dedyk i powinno działać. Niestety nie pamiętam jak to z tym jest bo lapka od roku nie mam.

4043121350.png

Opublikowano

Po tym gdy wyłączyłem kartę intela, komputer się zaciął, menadżer urządzeń włączył się kilkakrotnie, nie mogłem nic kliknąć, po czym wyskoczył błąd AMD i musiałem zrestartować laptopa. Gdy uruchomił się ponownie, włączyłem Mój Komputer i w miejscu Procesor był napis nieznane, tak samo przy ilości RAMu, po jakimś czasie się odciął, ale gdy wchodzę do menadżera obok karty graficznej AMD jest wykrzyknik na żółtym trójkącie i wyskakuje błąd : 

post-448539-0-40862900-1408299359_thumb.png

Opublikowano

Dzisiaj instalowałem ze strony della. Tylko do Intel'a zainstalowałem z dobrepogramy.pl czy jakoś tak. Temperaturę podzespołów mogę sprawdzić jakimś programem, tak?

@Edit

post-448539-0-06168300-1408284896_thumb.png

Opublikowano

Zmieniłem w AMD Catalyst Control Center na wysoką wydajność jednak dalej to samo. 50-60 fpsów bez minonów, potem na linii 30-40..

Opublikowano

Sprawdzałem na yt, jak zmienić kartę zintegrowaną na dedykowaną i pokazywał sposób z większą wydajnością. Nie jestem obeznany z Windowsem 8.1, więc nie wiem jak to zrobić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...