Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Blessed Shield sprzedany!

Sir Manieek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

|

|

|

|

|R

|E

|K

|L

|A

|M

|A

|

|

|

|

Każdy kto grał trochę w Tibię na pewno słyszał o tym legendarnym przedmiocie, który nie wypada z żadnego potwora, nie można go zdobyć w queście, ani kupić od NPC’ka. Tarcza była jednorazowym giftem dla jednego z początkowych graczy za wkład w rozwój gry.

Blessed Shield nie daje oczywiście żadnych nadzwyczajnych zdolności. Jej unikatowość polega na tym, że jest to jeden egzemplarz na całą, 17-letnią Tibię. 

Przez wiele lat trudno było wywnioskować, kto dokładnie posiada Blessed Shield’a, nie mówiąc już o screenshotach z nią w roli głównej. Wszystko wyjaśniło się jednak 08.08.2014/09.08.2014, kiedy to legendarna tarcza została sprzedana (miał ją gracz o nicku Najki Antica)

content_2.jpg?1407595354

Kupujący (nie wiadomo kto) zapłacił podobno… 5 tysięcy euro, czyli 21 tysięcy złotych.

Jeżeli pomogłem podziękuj klikając Lubie to! <3

sygna1.png

Opublikowano

Kto by dał 5 kafli za tarczę w grze, wiadomo może i jest "legendarna" ale i tak nie jest warta takiej ceny :D

Oj uwierz mi są bogate dzieci , co ojcowie takie kieszonkowe im dają , że my w rok w Polsce nie zarobimy , a że wydają na tą grę , nic nie poradzisz to dziecko

Opublikowano

Kto by dał 5 kafli za tarczę w grze, wiadomo może i jest "legendarna" ale i tak nie jest warta takiej ceny :D

Gdybym miał taki hajs to kupiłbym bez większego zastanowienia, nawet za 7k ojro.

Tarcza została sprzedana parę tygodni temu już, jednak na mmo artykuł został wydany pare dni temu.

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

Szkoda hajsu @JestemPolakiem i co Ci po takim shieldu :D  Oczywiście, jakbym był milionerem to mógłbym sobie pozwolić na takie wydatki.

1.Szpan.

2.Szpan.

3.Szpan.

4.3 deffa więcej od mms.

5.Każdy chciałby mnie ubić, wiec miałbym zabawę uciekając ;D. 

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

Ech piszecie, po co to komu, tak samo mogę Was spytać po co grając w Tibie kupujecie domek, dla pz wątpie, kupujecie po to, żeby poszpanować itemkami w środku, bądź samym domkiem. Nie ukrywam gdybym był bogaty jak ta osoba to bym też kupił blessed shield'a ^^.

Opublikowano

Ech piszecie, po co to komu, tak samo mogę Was spytać po co grając w Tibie kupujecie domek, dla pz wątpie, kupujecie po to, żeby poszpanować itemkami w środku, bądź samym domkiem. Nie ukrywam gdybym był bogaty jak ta osoba to bym też kupił blessed shield'a ^^.

Każdy wykorzystałby inaczej, jakże ten cenny item. Jeden by nosił przy sobie, drugi sprzedał, trzeci włożył do domku, czwarty wyrzucił...Tak samo będzie z Twoim przykładem z domkiem, chociaż niezbyt trafny, bo domek nie kosztuje 5 tysięcy ojro. 

Opublikowano

21 tys zl to o wiele mniej niż jej prawdziwa cena. Tibia ma już 17 lat i przez cały ten czas została stworzona tylko jedna tarcza.

To jest bardzo dużo warte.

Porównując do mieczyka z Lineage 1 (90 tys. dolarów) i pochwy z Age of Wulin (16 tys. dolarów) wcale nie. Niemniej, gratulacje dla zdobywcy - będzie miał czym szpanować.

Opublikowano

Ta kwota 5tys EURO , jest potwierdzona kwota.

Dla goscia ktory kupił gratkli , pewnie jej nie bedzie nosil , tylko w domku bedzie lezec.

A co do tego ogolnie jest bład , bo jak narazie sa dwie znane osoby w tibi z ta tarcza.

Gosc z ktoregos swiata o icku Wojtas cos tam tez ja ma.

Opublikowano

Na tibia-wiki.net i ogolnie wszedzie jest napisane ze tylko na Antice ;x

Jeżeli pomogłem podziękuj klikając Lubie to! <3

sygna1.png

Opublikowano

Stare ;d

A co do ceny cały czas ludzie podają nowe kwoty więc dokładnej sumki raczej nikt nie zna ;)

stare? jak to niecały tydzień temu zostało sprzedane :)

I wszystkie źródła mówia, że on właśnie dostał ją za zasługi więc jak to możliwe, że ktoś jeszcze ja ma :> może na ots :)

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...